Ίρις Ζαφειροπούλου: Οι νέοι ασχολούνται με τα κοινά

Πηγή: marieclaire.gr

 

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εμείς, η νέα γενιά, οφείλουμε να διεκδικούμε λόγο και ρόλο για το μέλλον μας, που διαμορφώνεται κάθε στιγμή». Έτσι ξεκινά το κείμενο της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας της Ίριδας Ζαφειροπούλου δείχνοντας πως οι νέοι άνθρωποι σήμερα θέλουν και μπορούν να προσφέρουν στον τόπο τους.

Η 25χρονη δικηγόρος, που μεγάλωσε στα νότια προάστια της περιφέρειας Αττικής, κατεβαίνει ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος των Νοτίων Προαστίων με τον συνδυασμό του Νίκου Χαρδαλιά «Αττική Μπροστά» και όπως μας λέει, θέλει κάθε έργο που θα γίνει να έχει ως επίκεντρο το περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Επηρεασμένη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών και τα δυσάρεστα γεγονότα των προηγούμενων ημερών θέλει να εξασφαλίσει ότι θα υπάρχει ισορροπία σε κάθε μεγάλη επένδυση που θα γίνεται:

«Είμαι υπέρ των μεγάλων επενδύσεων, αλλά μόνο όταν αυτές γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Κάθε Δήμος αντιμετωπίζει διαφορετικής μορφής και εντάσεως προβλήματα. Ειδικά αυτή την περίοδο καταλαβαίνουμε ότι η κλιματική κρίση φέρνει την περιφέρεια, και τη χώρα εν γένει, αντιμέτωπη με ζητήματα, τα οποία απαιτούν σύγχρονες λύσεις. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι μηχανισμοί θα είναι σε ετοιμότητα και μπορούν να ανταποκριθούν και πώς όποιο έργο υλοποιείται είναι συνυφασμένο με τις νέες ανάγκες».

Η ίδια θέτει ως στόχο της, αν εκλεγεί, την αύξηση των χώρων πρασίνου και των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Νότια Προάστια. «Οι νέοι στις γειτονιές μας ασχολούνται πολύ με τον αθλητισμό και αποζητούν σημεία στα οποία να μπορούν να αθλούνται ή να απολαμβάνουν τη βόλτα τους. Στον Νότιο Τομέα των Αθηνών, υπάρχουν εν εξελίξει πολύ σημαντικά έργα, τα οποία πρέπει να ολοκληρωθούν, θέτοντας πάντα ως κεντρικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος».

Όσο για την αδιαφορία που δείχνουν ορισμένοι νέοι άνθρωποι προς τα κοινά και την πολιτική, η ίδια έχει μια πιο σφαιρική άποψη: «Θεωρώ πως πλέον οι νέοι ασχολούνται με την κοινωνία γύρω τους και με τα κοινά. Εκφράζουν τη γνώμη τους, κρίνουν, διαφωνούν ή συμφωνούν. Αν παρατηρήσετε, αυτό γίνεται περισσότερο αντιληπτό στα social media. Αυτό εκφράζω και εγώ με την υποψηφιότητά μου. Ωστόσο, αυτό που θα ήθελα να πω σε όλους είναι να μην απέχουν από το εκλογικό τους δικαίωμα. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε και στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι. Ό,τι κι αν ψηφίσουν, να προσέλθουν στις κάλπες. Αυτή είναι η δύναμή τους».

Αναφορικά με τη δική της υποψηφιότητα εκφράζει τη μεγάλη της χαρά για την πρόταση που της έγινε από τον κ. Νίκο Χαρδαλιά και ελπίζει να προσφέρει όσα περισσότερα γίνεται στον τόπο της.

«Με μεγάλη χαρά δέχτηκα να είμαι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Αττική Μπροστά”, αφ’ ενός επειδή γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στα νότια προάστια αφ’ ετέρου επειδή μου δίνεται η δυνατότητα να προσφέρω στον τόπο μου. Από μικρή, στην οικογένειά μου, λάμβανα τέτοια ερεθίσματα και το αίσθημα της προσφοράς είναι έντονο μέσα μου. Η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι κάτι ξένο για εμένα. Είναι κάτι το οποίο θα ήθελα να ακολουθήσω.

Στο πρώτο μου αυτό βήμα είμαι πολύ χαρούμενη που συνοδοιπόρος μου θα είναι ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει αποδείξει την αξία του και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα το παλεύει. Νιώθω ασφάλεια μαζί του».

Σημαντικό ρόλο τόσο στην απόφασή της, αλλά και στην πορεία που θα έχει μετά, θεωρεί ότι παίζουν και οι σπουδές της. Έχοντας φοιτήσει στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, έχοντας πτυχίο από τη Νομική Αθηνών και ξεκινώντας μεταπτυχιακό στο Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο, νιώθει πως έχει τις βάσεις για να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και να κατανοήσει σε βάθος τα προβλήματά τους.

«Είναι ένα αντικείμενο το οποίο με ωθεί γενικά να εστιάζω σε βάθος σε ζητήματα που προκύπτουν. Έχω σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο και Νομική. Θεωρώ ότι όσα έχω μάθει και όσα θα μάθω στο μεταπτυχιακό μου θα με βοηθήσουν στο να κατανοήσω καλύτερα τις λειτουργίες στην τοπική αυτοδιοίκηση και να συνεργαστώ σε βάθος με τους αρμόδιους φορείς για την καλύτερη δυνατή επίλυση όποιων θεμάτων προκύπτουν».

Δεν κρύβει τον θαυμασμό της προς την Ελίζα Βόζεμπεργκ, την οποία θεωρεί μια πολύ επιτυχημένη πολιτικό και γυναίκα. «Θαυμάζω την Ελίζα Βόζεμπεργκ και ως πολιτικό και ως δικηγόρο. Τη θεωρώ πολύ επιτυχημένη στη θέση της και την έχω ως πρότυπο. Είναι μια πολύ δυναμική γυναίκα, που τιμά την Ελλάδα και παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών».

Στην κουβέντα μας αναφέρεται συχνά στην οικογένειά της και μας αποκαλύπτει ότι η μητέρα και ο αδερφός της ήταν οι δύο άνθρωποι που έμαθαν πρώτοι για την απόφασή της να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση.

«Η οικογένειά μου στήριξε εξ αρχής την απόφασή μου. Η μητέρα μου και ο αδερφός μου είναι δίπλα μου. Άλλωστε, έχουμε επαφή με αυτόν τον χώρο. Ο παππούς μου ήταν βουλευτής και ο μπαμπάς μου συνδικαλιστής στον δικηγορικό σύλλογο. Το θέμα των εκλογών είναι οικείο στην οικογένεια, οπότε δεν μας πήρε ώρα να το αποφασίσουμε!».

Best Of

Χατζηδάκης: Η κυβέρνησή μας προχωρά στο δρόμο της Ευρώπης

«Θέτω στην αντιπολίτευση το ερώτημα αν το νομοσχέδιο αυτό...

Οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία...

Η βελτίωση της καθημερινότητας των Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Σούνακ κέρδισε τους (υπερ) συντηρητικούς με την απρέπεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την ώρα που τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά...

Η κυβέρνηση Σούνακ προωθεί νομοσχέδιο για να μπλοκάρει την… έξοδο των Γλυπτών από τη χώρα

Η ασέβεια του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Η Ιστορία έχει ήδη κρίνει τους κληρονόμους των σφετεριστών των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η υπόθεση του Γλυπτών του Παρθενώνα προσφέρεται για διαχρονικό...

Τα Ευχοστολίδια έκαναν την προσφορά χριστουγεννιάτικη παράδοση

Για 10η συνεχή χρονιά ο ΟΠΑΠ κάνει πραγματικότητα χιλιάδες...

Τάσος Παππάς: Τα κόμματα και οι θεωρίες συνωμοσίας

Γράφει ο Τάσος Παππάς Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών"   Κατά κανόνα οι...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Σούνακ κέρδισε τους (υπερ) συντηρητικούς με την απρέπεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την ώρα που τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά ΜΜΕ... κακοποιούν τον Ρίσι Σούνακ για την ακραία απρέπειά του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά...

Η κυβέρνηση Σούνακ προωθεί νομοσχέδιο για να μπλοκάρει την… έξοδο των Γλυπτών από τη χώρα

Η ασέβεια του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει και... συνέχεια. Όπως καταγράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ σε σχετικά ρεπορτάζ τους, η κυβέρνηση των Συντηρητικών...

Η Ιστορία έχει ήδη κρίνει τους κληρονόμους των σφετεριστών των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η υπόθεση του Γλυπτών του Παρθενώνα προσφέρεται για διαχρονικό αναστοχασμό. Μια πρώην αυτοκρατορία, η Μεγάλη Βρετανία περνάει από γενιά σε γενιά το ταυτοτικό αποτύπωμα του...