Ο Μανώλης Καψής… ειρωνεύεται την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ


 
Γράφει ο Μανώλης Καψής
Πηγή: capital.gr
Η αλήθεια είναι ότι πριν εντρυφήσω στην Αυγή, δεν είχα συνειδητοποιήσει, το κακό που μας έχει βρει. Ποτέ δεν περίμενα ότι μια κυβέρνηση, έστω κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα κάνει τόσο μεγάλο κακό, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κάτι είχα υποψιαστεί βέβαια, διαβάζοντας την δήλωση της οξυδερκούς ¨Εφης Αχτσιόγλου (βλέπε ΑΠΕ), που απέδωσε στην νέα κυβέρνηση -ναι, αυτή που εξελέγη στις 7 Ιουλίου και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στις 22 Ιουλίου- το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων τον μήνα Ιούλιο (βλ. Εργάνη). Βλέπετε οι άθλιοι φιλελέδες, ούτε το επίσημο αποτέλεσμα δεν περίμεναν. Άρχισαν τις απολύσεις με το που είδαν το exit poll στην τηλεόραση. Αλλά τέτοια συμφορά δεν την περίμενα.

Γι αυτό και δίνω βάση πλέον στην πρόβλεψη του πολύπειρου Δημ. Τζανακόπουλου ότι “η Κυβέρνηση θα κινηθεί με εκδικητικότητα, φανατισμό και αυταρχισμό προκειμένου να διαμορφώσει μια ασφυκτική κατάσταση ελέγχου στη Δημόσια Διοίκηση και στο κράτος”. Και λίγα λέει ο Δημήτρης, που κάτι θα ξέρει από φανατισμό και αυταρχισμό υποθέτω. Ο φανατισμός είναι στο DNA άλλωστε του Μητσοτάκη. Παιδιόθεν. Το λέει και ο Πολάκης. Γνωστά πράγματα σε όλους τους μετακλητούς.
Αλλά αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ. Προειδοποιώ. Όπως λέει και ο Δημήτρης, “πολύ σύντομα οι πολίτες θα ανακόψουν τη σκοτεινή πορεία που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του”. Ευτυχώς. Δεν αντέχω τα σκοτάδια.
Η αλήθεια είναι, ότι το τι έχουν κάνει οι νεοδημοκράτες μέσα σε 15 ημέρες δεν περιγράφεται. Εσείς μένετε σε λεπτομέρειες για τις φοροαπαλλαγές, τις φοροελαφρύνσεις, την επανεκκίνηση των επενδύσεων, το επιτελικό κράτος, τις τοποθετήσεις κεντροαριστερών σε θέσεις κλειδιά, το 112, την άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών και διαφορά άλλα ασήμαντα πράγματα και σας ξέφυγε το βασικό.
Ξυπνάτε. “Άνοιξαν την κερκόπορτα, καταργούν το ΑΣΕΠ, έγραψε στο facebook ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης” που όλα τα βλέπει, ενώ ο Μητσοτάκης μας οδηγεί στα σκοτάδια. “Πρωτοφανής κυβερνητική τροπολογία-όνειδος”, αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης. Μένει τώρα να ενημερωθεί βέβαια και το ΑΣΕΠ και οι υπουργοί που το καταργούν, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα το φροντίσει ο Γιάννης. Τίποτε δεν του ξεφεύγει του Γιάννη να το ξέρετε.
Αμ ο άλλος ο Τσιάρας, που μοίρα κακή μας τον έφερε στο υπουργείο Δικαιοσύνης; Θέλει λέει να αποκαλύψει τα έργα και τις ημέρες του “Ρασπούτιν”. Είναι δυνατόν; Να ξύνουμε παλιές πληγές. Τώρα που μπήκε η υπόθεση στο αρχείο, θα ψάχνουμε για τις τροχήλατες βαλίτσες με το χρήμα; Για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες; Για τα πακέτα με τα 5χίλιαρα; Δεν φθάνει που απηλλάγησαν οι 10 για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από την εποχή του Καποδίστρια, ζητάνε τώρα και τα ρέστα; Τον σταυρό τους να κάνουν. Όπως σωστά σημειώνει ο πάντα νουνεχής και ήπιος βουλευτής-τομεάρχης Σπύρος Λάππας, (θα τον θυμάστε ενδεχομένως από τις εξεταστικές του ΣΥΡΙΖΑ): “Πρέπει  να γνωρίζουν οι κύριοι υπουργοί της δικαιοσύνης (sic) ότι στον τομέα αρμοδιοτήτων τους τίποτα δεν μπορεί να εκστομίζεται με πρωτοφανή ευκολία και χωρίς αποδείξεις”. Έτσι. Όπως οι κατηγορίες για την Novartis. Μόνο με αποδείξεις.
Και όπως είπε ο κ. Λάππας “αντί να δηλώνουν ότι ερευνούν να ανακαλύψουν Ρασπούτιν εδώ και εκεί, καλύτερα για τη δικαιοσύνη, τους λειτουργούς της και τους πολίτες είναι να εργάζονται για την εμπέδωση κλίματος ηρεμίας, συναίνεσης και κοινωνικής ειρήνης”. Όπως λειτούργησαν οι δικαστές και οι δημοσιογράφοι συνεργάτες του Ρασπούτιν. Με γνώμονα την ηρεμία, την συναίνεση και την κοινωνική ειρήνη. Κρεμώντας στα μανταλάκια και απειλώντας με ειδικό δικαστήριο όλους τους πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρα…

Best Of

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους...

Ο Μεσογαίας που… έχασε τη σειρά του

Πηγή: OneVoice   Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού...

Η (νέα) πόρτα που… έφαγε η Διαμαντοπούλου για είσοδο στην κυβέρνηση

Το τελευταίο διάστημα η Άννα Διαμαντοπούλου έχει πολλαπλασιάσει τις...

Το TikTok μιας… κουρασμένης

Πηγή: OnceVoice Μαύρη Λίστα   Ποιος Μιχαλολιάκος και ποια αποφυλάκιση του;  Για τα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους...

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη...

Πόσο καλά ξέρεις το «Zari»;

Χόρεψε μαζί με τη Μαρίνα Σάττι στο ARvideo booth...

Τα “κουτσά άλογα” στα οποία έχουν ποντάρει οι Βρυξέλλες για την… προπαγάνδα στην Ελλάδα

Πώς τα κατάφερε έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών να...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ούτε η “Δύναμη” μπορεί να διασώσει έναν ετοιμόρροπο Πρόεδρο που ντροπιάζει τον δυτικό πολιτισμό

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πολέμου των Άστρων, την 4η Μαϊου, ο ηθοποιός Μαρκ Χάμιλ προσπάθησε να τονώσει το ασθενικό προφίλ του Τζο...

Παππάς και Δούρου έχουν χρέος να… συνετίσουν τον Κασσελάκη

Ο Νίκος Παππάς και η Ρένα Δούρου ανήκουν στους νικητές των εσωκομματικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο. Και με τη δική τους παρασκηνιακή και...

Η “One Voice” και ο συνεταιρισμός ΝΕΤ24 ενώνουν δυνάμεις για να… ταράξουν τα νερά

Ο Όμιλος της One Voice, υπό τον Νίκο Μανεσιώτη και ο δημοσιογραφικός συνεταιρισμός ΝΕΤ 24,  ενώνουν δυνάμεις και αθροίζουν υπεραξία, σε μια εποχή αμφισβήτησης...