Η Ζωή Ράπτη δίπλα στην Ομογένεια

Τη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, με βασικό στόχο την ενημέρωση για τις καλές πρακτικές, τις καινοτομίες καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων Ψυχικής Υγείας και Εξαρτήσεων, που έχουν οξυνθεί λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής η Υφυπουργός επισκέφθηκε την έδρα του Child Mind Institute στη Νέα Υόρκη, με το οποίο το Υπουργείο Υγείας συνεργάζεται προκειμένου να αξιοποιήσει τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση πενταετούς επιστημονικού προγράμματος για την προαγωγή της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, σε συνεργασία με πανεπιστημιακές παιδοψυχιατρικές κλινικές της χώρας μας και νοσοκομεία του ΕΣΥ. Η Υφυπουργός συζήτησε με τον πρόεδρο του CMI, Harold Koplewicz με τους συνεργάτες του και τον Γενικό Διευθυντή Προγραμμάτων & Στρατηγικής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Στέλιο Βασιλάκη για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, τα βασικά εργαλεία και την μεθοδολογία εφαρμογής τους και περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του Ινστιτούτου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υφυπουργός παρέστη στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ομογενειακή φιλανθρωπική οργάνωση «Hellenic Initiative», η οποία εδώ και επτά χρόνια συγκεντρώνει χρήματα για σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις που υποστηρίζουν τη χώρα μας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Υφυπουργός Υγείας είχε την τιμή να συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής, όπου συζήτησαν για την συνεισφορά της Εκκλησίας στον ελληνισμό της Διασποράς, τη στήριξή της στην εμβολιαστική εκστρατεία και τις δράσεις της στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός επισκέφθηκε το νοσοκομείο Mount Sinai, ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία των ΗΠΑ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό του, καθηγητή Dr. David Reich, τον διακεκριμένο Έλληνα καθηγητή επεμβατικής καρδιολογίας και π. πρόεδρο του Hellenic Medical Society της Νέας Υόρκης, Dr. George Dangas και την καθηγήτρια ψυχιατρικής Dr. Deborah Marin από τη Διεύθυνση του Ψυχιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου και συνομίλησαν, μεταξύ άλλων, για την διαχείριση της πανδημίας και τα εργαλεία για την αντιμετώπιση του εργασιακού stress (burnout) του υγειονομικού προσωπικού.

Tέλος, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Υφυπουργός επισκέφθηκε τον Έλληνα CEOτης PFIZER Albert Bourla, τον συνιδρυτή, πρόεδρο και επικεφαλής επιστήμονα της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Regeneron Pharmaceuticals, George Yancopoulos και τον αντιπρόεδρο Έρευνας της ίδιας εταιρίας Christos Kyratsous, τον υποψήφιο δήμαρχο Νέας Υόρκης, Έλληνα John Catsimatidis, καθώς και άλλους παράγοντες της Ομογένειας, που προσφέρουν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και λαμπρύνουν, με το προσωπικό παράδειγμά τους, τον Ελληνισμό στην αμερικανική κοινωνία.

 

 

Best Of

Τσίπρας: Κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι

Υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε σήμερα για...

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

  Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες φορές στο...

Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην...

Μητσοτάκης: Να επιμένουμε πολύ στον προγραμματικό μας λόγο

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η… συνήθεια των λαών να “απαντούν”, όταν δέχονται προκλήσεις

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η θυελλώδης επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν στις...

Η… απέλπιδα προσπάθεια του Οβάλ Γραφείου να “διορθώσει” το προφίλ της Κάμαλα Χάρις

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τα... γερά νεύρα, εκτός από ικανότητες και...

Γιώργος Χαρβαλιάς: Ο Έλληνας έχει την τάση να «χαρίζεται» σε αυτούς που μισεί, όταν τους βλέπει κοντά στο ικρίωμα

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr Δεν έχω κανένα πρόβλημα να...

Τσίπρας: Κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι

Υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε σήμερα για...

Ο “ωραίος Πέδρο”… μας αφήνει

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Έναν λόγο είχαμε και εμείς να παραβλέπουμε...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η… συνήθεια των λαών να “απαντούν”, όταν δέχονται προκλήσεις

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η θυελλώδης επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας απέναντι στον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μετά από δυο δεκαετίες στην εξουσία, συνιστά...

Η… απέλπιδα προσπάθεια του Οβάλ Γραφείου να “διορθώσει” το προφίλ της Κάμαλα Χάρις

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τα... γερά νεύρα, εκτός από ικανότητες και αντικειμενικό ταλέντο, που χρειάζονται για να βρεθεί κάποιος στο Οβάλ Γραφείο, ως συνεργάτης του Αμερικανού...

Γιώργος Χαρβαλιάς: Ο Έλληνας έχει την τάση να «χαρίζεται» σε αυτούς που μισεί, όταν τους βλέπει κοντά στο ικρίωμα

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι στις προεκλογικές μου προγνώσεις, ίσως για πρώτη φορά στα 30 και πλέον χρόνια...