Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε σε… γνώριμα λημέρια. Και με αφορμή την παρουσία του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, έκανε την παρακάτω ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media:

Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από αρκετό καιρό, επιστροφή στη βάση. Επιτέλους μπορώ να βρίσκομαι ξανά στα δημοτικά συμβούλια από κοντά. Καλό το zoom, δεν έχασα λεπτό, αλλά δεν συγκρίνεται με τις ζωντανές συνεδριάσεις.
Κι επειδή αρκετοί έχετε ερωτήσεις για το τι συζητάμε τόσες ώρες σε αυτά, θα επιχειρήσω μια άμεση συζήτηση για τα δημοτικά θέματα. Ξεκίνησε όλο αυτό με ένα στόρυ, αλλά λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης βλέπω πως χρειάζεται κάτι εκτενέστερο. Έτσι, μετά από κάθε συνεδρίαση θα σας ενημερώνω για όσα συζητήθηκαν, αλλά και όχι μόνο.
Επειδή αυτή είναι η πρώτη φορά, μια ενδεχομένως αυτονόητη διευκρίνιση.
Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της. Ασκούμε εποικοδομητική και δημιουργική αντιπολίτευση. Ούτε γινάτια έχουμε, ούτε προσωπικά. Στην Αθήνα μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Μια δυναμική ομάδα, που ανάλογα τις περιστάσεις λειτουργεί ως γκάζι ή φρένο στην πορεία της υφιστάμενης δημοτικής αρχής. Άλλοτε πιέζοντας για να φύγουμε μπροστά κι άλλοτε για να μην τσουλήσουμε πίσω.
Ξεκινάω με ένα ζήτημα του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου. Δε θα επιτρέψουμε την παραπληροφόρηση, πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται από το επίσημο Γραφείο Τύπου του Δήμου Αθηναίων. Στο θέμα που αφορούσε το οριστικό τέλος της ανάπλασης του λόφου του Στρέφη, έγινε παρεξήγηση με την ψήφο μας. Αμέσως ενημερώσαμε την γραμματεία και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και συμφωνήθηκε να γίνει η απαιτούμενη διόρθωση. Ως εδώ καλά. Είναι κάτι που συμβαίνει στα δημοτικά συμβούλια. Το πρωτοφανές και ανήκουστο είναι πως το Γραφείο Τύπου του Δήμου προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση προς τα ΜΜΕ διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, σημειώνοντας πως δήθεν υπερψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα. Το γραφείο Τύπου οφείλει να είναι πρωτίστως αξιόπιστο. Ας μην εργαλειοποιούμε τα πάντα.
Δεύτερο θέμα – H κατάληψη του αναψυκτηρίου στο λόφο του Στρέφη. Η δημοτική αρχή διέκοψε το έργο που ήταν σε εξέλιξη για να ξεπληρώσει τα προεκλογικά της γραμματεία σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Χωρίς κανένα σχέδιο
για την επόμενη ημέρα και τα απαιτούμενα έργα υποδομής. Το μήνυμα που εξέπεμψε ήταν «ανοίξαμε και σας περιμένουμε». Και βέβαια, οι γνωστοί «φίλοι μας» δεν έχασαν χρόνο. Υπόσχονται «αντιπλημμυρικά έργα», ομολογούν την ρευματοκλοπή, δηλώνουν πως ήρθαν για μείνουν. Αυτά βέβαια δεν γίνονταν με εμάς γιατί ήξεραν πως θα στέλναμε στη Δικαιοσύνη κάθε κατάληψη δημοσίου χώρου. Ελπίζω, έστω και τώρα, η δημοτική αρχή να καταλάβει το αδιέξοδο των επιλογών της και να ανακρούσει πρύμναν.
Τρίτο θέμα – Τουριστικά λεωφορεία. Για όποιον κινείται στην πόλη δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια για να περιγράψω το πρόβλημα. Πέρυσι, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του κλάδου λάβαμε μια απόφαση και προχωρήσαμε ένα σχεδιασμό όπου ρυθμίσαμε τις θέσεις στάσης και στάθμευσης. Προφανώς δε λύθηκε με μιας το πρόβλημα, αλλά κάπως βοήθησε.
Ήταν ένα βήμα μπροστά και νομίζω αυτό φάνηκε. Είναι σημαντικό λοιπόν -και φέτος- να υπάρξει μια νέα διαβούλευση με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους του κλάδου και να επικαιροποιήσουμε τον σχεδιασμό. Στην ερώτηση που θέσαμε, κάθε αντιδήμαρχος απάντησε διαφορετικά πράγματα. Ελπίζω να μας ακούσουν.
Τέταρτον. Ο Ξενώνας Μεταβατικής Φιλοξενίας αστέγων χρηστών
ψυχοδραστικών ουσιών. Τον ιδρύσαμε πριν από τρία χρόνια και είναι για εμένα ότι πιο σπουδαίο κάναμε. Ο διορισμός του νέου υπευθύνου στη δομή μας οδηγεί σε εύλογες απορίες. Με ποια προσόντα κρίθηκε πως είναι ο κατάλληλος; Ζητάμε πάντα διαφάνεια και αξιοκρατία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν αντέχει συμβιβασμούς και εκπτώσεις η συγκεκριμένη θέση. Καθορίζει ζωές.
Πέμπτο – Γκάζι. Νυχτερινό μαγαζί με 24 μηνύσεις για παραβάσεις. Γιατί δεν έχει αρθεί ακόμα η άδεια λειτουργίας του; Μας δημιουργούνται ανησυχίες, αλλά δε θέλω να επεκταθώ. Ελπίζω να διαψευστώ. Ενίοτε έχουμε να κάνουμε με μεγάλα συμφέροντα ακόμα και με το οργανωμένο έγκλημα. Το ξέρω καλά. Μέχρι και σφαίρα στο γραφείο μου έχω λάβει. Δεν το βάλαμε όμως κάτω. Δώσαμε τη μάχη και συγκρουστήκαμε ανοιχτά. Ελπίζω η νέα δημοτική αρχή να κάνει το ίδιο. Να μη διστάσει, να μη δειλιάσει και φυσικά θα είμαστε μαζί της σε αυτό.
Έκτο – Πλατεία Ζαγοράς στα Άνω Πατήσια. Ένας πνεύμονας πρασίνου για τη γειτονιά, που κάποιοι θέλησαν να περιφράξουνε. Πέρυσι ξεκαθαρίσαμε πως ο Δήμος δεν εκβιάζεται και γκρεμίσαμε το φράχτη. Μια συμμαχία με τους κατοίκους πέρα και πάνω από κόμματα. Σήμερα βρίσκομαι προσωπικά στα δικαστήρια κατηγορούμενος. Ας είναι. Την δουλειά μου έκανα. Σημασία έχει να μην στερηθεί η περιοχή το οξυγόνο. Μακάρι σε αυτό το θέμα να δείξει και η νέα δημοτική αρχή πυγμή για να την στηρίξουμε.
Αυτά για σήμερα. Αν φτάσατε μέχρι εδώ σας νοιάζει πραγματικά η πόλη,είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, και θέλω να σας ευχαριστήσω για την προσοχή σας. Θα προσπαθήσω, να κάνω το ίδιο μετά από κάθε δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι τότε, τα σχόλια και οι παρατηρήσεις σας είναι πολύ σημαντικά για την παράταξη μας και εμένα.
Τα ξαναλέμε.

Best Of

Η (ταυτοτική) αδυναμία του Κασσελάκη να… σοβαρευτεί, “γιγαντώνει” τον Τσίπρα

Η πλήρης και αυταπόδεικτη αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να...

Χατζηδάκης: Μια επανάσταση της κοινής λογικής

Δημοσιονομική σοβαρότητα, μείωση φόρων σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση...

Ο Γεραπετρίτης… στο στόχαστρο

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: OneVoice   Το όνομα του Γιώργου Γεραπετρίτη...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ως “απάντηση” (;) στην αναζήτηση εναλλακτικής (για την Κεντροδεξιά)

Προσωπογραφίες Γράφει ο… Kingmaker Πηγή: OneVoice   Η Ιστορία έχει τις στιγμές της....

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η (ταυτοτική) αδυναμία του Κασσελάκη να… σοβαρευτεί, “γιγαντώνει” τον Τσίπρα

Η πλήρης και αυταπόδεικτη αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να...

Ο Βασίλης Σπανούλης αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ

«Έχουμε όρεξη και κίνητρο να φέρουμε την Εθνική εκεί...

Χατζηδάκης: Μια επανάσταση της κοινής λογικής

Δημοσιονομική σοβαρότητα, μείωση φόρων σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση...

Η μονομαχία Γαλλία-Αυστρία παίζει απόψε στα καταστήματα ΟΠΑΠ

Δίνουμε ραντεβού στο κατάστημα ΟΠΑΠ της οδού Κυδωνίων 30...

Πώς ανακοίνωσε το Mega την… (αταίριαστη) απόκτηση της Νατάσας Γιάμαλη

Όπως αναμενόταν, η Νατάσα Γιάμαλη έκλεισε πίσω της την...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Η (ταυτοτική) αδυναμία του Κασσελάκη να… σοβαρευτεί, “γιγαντώνει” τον Τσίπρα

Η πλήρης και αυταπόδεικτη αδυναμία του Στέφανου Κασσελάκη να επιδείξει στοιχειώδη σοβαρότητα, όπως μας την απέδειξε απλόχερα και με σκανδαλιστική αυτοπεποίθηση άγνοιας προεκλογικά, συνεχίζεται...

Ο Βασίλης Σπανούλης αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ

«Έχουμε όρεξη και κίνητρο να φέρουμε την Εθνική εκεί που πρέπει» Η υπόσχεση για το Προολυμπιακό Τουρνουά, τα κριτήρια επιλογής των παικτών και το σημείο...

Χατζηδάκης: Μια επανάσταση της κοινής λογικής

Δημοσιονομική σοβαρότητα, μείωση φόρων σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων...