Το πεπρωμένο γυρίζει την πλάτη στην… πρώην εκλεκτή του

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η κατάρρευση της δημοφιλίας του Τζο Μπάιντεν, δεν επαρκεί για να κρύψει από τον φακό της πολιτικής ανάλυσης, την αντίστοιχα σημαντική πτώση της… γοητείας της Κάμαλα Χάρις.

Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει την αποδοχή του έργου της από την αμερικανική κοινωνία να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, σχεδόν από το ξεκίνημα της θητείας της στο Οβάλ Γραφείο, δίπλα στον Τζο Μπάιντεν. Οι μεγάλες προσδοκίες που συνόδευαν την πολιτική εκτόξευσή της, έχουν διαψευστεί μέχρι σήμερα οικτρά.

Με αποτέλεσμα, αρκετοί να υπενθυμίζουν και να επισημαίνουν ότι, η πρώην Γερουσιαστής και Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, είχε παγίως συρρικνωμένο “υπόβαθρο”. Ήταν η πρώτη που αποχώρισε από την κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, στις αρχές του 2020, ακριβώς επειδή η κοινωνία δεν την ακολουθούσε. Και ως Αντιπρόεδρος, δεν έχει καταφέρει να αφήσει ένα διακριτό αποτύπωμα, που να της επιτρέψει να υπηρετήσει το σενάριο για το μέλλον, που… όλοι υποψιάζονται ότι έχει. Το 2024, να οδηγήσει τον Τζο Μπάιντεν σε πρόωρη αποστρατεία, και να διεκδικήσει εκείνη την Προεδρία των ΗΠΑ.

Το σενάριο έχει ιστορικά χαρακτηριστικά. Το μεγάλο στοίχημα της πρώτης γυναίκας Προέδρου των ΗΠΑ. Εκείνης που θα γκρεμίσει τη γυάλινη οροφή. Εκείνο το πεπρωμένο, δείχνει να…. γυρίζει την πλάτη στην πρώην εκλεκτή του.

Όπως στη φωτογραφία, με την Κάμαλα Χάρις να συζητά με γυναίκες της κοινότητας των Λατίνων, που “τρέχουν” πετυχημένες επιχειρήσεις.

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος