Το… ντέρμπι των επόμενων εκλογών στη Φθιώτιδα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η πολιτική αναβάθμιση του Γιάννη Οικονόμου, με την τοποθέτησή του στο πλευρό του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου, επαναδιατάσσει τις ισορροπίες εντός της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφέρεια της Φθιώτιδας.

Και στις επόμενες εκλογές, αναμένεται να ζήσουμε ένα απρόσμενο ντέρμπι, ανάμεσα στον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο και τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, απόλυτο κυρίαρχο της “γαλάζιας” κοινωνικής βάσης στην περιοχή, τα προηγούμενα χρόνια, λόγω του ισχυρού καραμανλικού ρεύματος που τον στηρίζει.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019, η Νέα Δημοκρατία έφτασε στο 44% στη Φθιώτιδα, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να συγκεντρώνει 19.5000 ψήφους και τον Γιάννη Οικονόμου 14.500. Να σημειωθεί ότι ο νέος κυβερνητικός εκπροσώπος είχε δοκιμάσει αρκετές φορές στο παρελθόν τις δυνάμεις του στην περιοχή, δεν είχε καταφέρει ωστόσο να εδραιώσει ένα σταθερό εκλογικό ακροατήριο.

Πλέον, ο Χρήστος Σταϊκούρας αποκτά σοβαρό ανταγωνισμό, με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο και για τις εσωκομματικές ισορροπίες στη Νέα Δημοκρατία.

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής