Το… αγενές “δώρο επετείου” των Αμερικανών στον Μπάιντεν. Το 64% τον αποτρέπει από δεύτερη θητεία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Ο Τζο Μπάιντεν και η Κάμαλα Χάρις γιόρτασαν με αναρτήσεις στα social media την επέτειο ενός έτους από τη νίκη τους στις προεδρικές εκλογές του 2020, στις 7 Νοεμβρίου, οι Αμερικανοί πολίτες ωστόσο τους επεφύλαξαν ένα μάλλον… αγενές “δώρο επετείου”.

Σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Suffolk για την εφημερίδα USA Today, το 64% των Αμερικανών πολιτών δεν επιθυμεί να δει τον Τζο Μπάιντεν να διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στην Προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι, μικρότερο ποσοστό, 58% δεν θέλει να δει τον Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικεί εκ νέου το Οβάλ Γραφείο, στις εκλογές του 2024.

Κατά μιας νέας υποψηφιότητας Μπάιντεν τάσσεται και το 28% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος, μια δημοσκοπική παράμετρος που δύσκολα θα καταφέρει να προσπεράσει το… ιερατείο των Δημοκρατικών, στην τελική ευθεία για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Πολύ χαμηλά, στο 37,8% κινείται το ποσοστό αποδοχής του έργου του Τζο Μπάιντεν, στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί σε δημοσκόπηση, μετά την ανάληψη των ηνίων του Λευκού Οίκου, τον Ιανουάριο του 2021, ενώ το 59% αποδοκιμάζει τις πολιτικές του.

 

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος