Τα “φάλτσα” Μπάιντεν απειλούν τους Δημοκρατικούς με διπλή ήττα το 2022

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η απρόσμενα απογοητευτική παρουσία του Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο, αυτούς τους πρώτους 9 μήνες της θητείας του στην Προεδρία των ΗΠΑ, διαμορφώνει εφιαλτικές προοπτικές για το Δημοκρατικό Κόμμα, ενόψει των Ενδιάμεσων Εκλογών του 2022.

Στα μέσα της τετραετίας Μπάιντεν, οι Αμερικανοί θα προσέλθουν στις κάλπες για να ανανεώσουν ένα μεγάλο μέρος των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου, της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, καθώς και τοπικές Κυβερνήτες και Δημάρχους.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι, παρόλο που οι αναμνήσεις από τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ είναι ακόμη νωπές, οι Ρεπουμπλικανοί “επιστρέφουν” δυναμικά, και διατηρούν ισχυρό προβάδισμα έναντι των Δημοκρατικών, για να ανακτήσουν την πλειοψηφία, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία.

Εφόσον το κλίμα δεν διαφοροποιηθεί και οι παραπάνω εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν στην πράξη, μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές του Νοεμβρίου του 2022, ο Τζο Μπάιντεν θα έχει απέναντί του ένα Κογκρέσο ελεγχόμενο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, με ατζέντα την… άλωση του Λευκού Οίκου στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής