Στέλλα Αργυρίου: Το εμβόλιο είναι το μεγαλύτερο προνόμιο. Ένα διαβατήριο ζωής…

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Στο συγκριτικό πλεονέκτημα της νηφαλιότητας στάθηκε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου, στο πλαίσιο παρουσίας της σε ΜΜΕ την Τρίτη, όπου σχολίασε ζητήματα αιχμής της επικαιρότητας, όπως το μέτωπο των εμβολιασμών και τη συζήτηση περί προνομίων, καθώς και την τραγωδία των Γλυκών Νερών.

Η Στέλλα Αργυρίου υπογράμμισε ότι το εμβόλιο αποτελεί το μεγαλύτερο προνόμιο, ένα δώρο της επιστήμης στην ανθρωπότητα, ένα διαβατήριο ζωής για να προχωρήσουμε όλοι μαζί, ενώ σημείωσε ότι οι νεώτερες γενιές ακολουθούν το παράδειγμα των μεγαλύτερων.

Η καλή ψυχολόγος ανέπτυξε τη “θεωρία της ώθησης”, όπου η θετική ενίσχυση επηρεάζει τα κίνητρα και τις διαδικασίες λήψης μιας απόφασης, ατομικής ή συλλογικής, θυμίζοντας ότι η κοινωνία έχει την τάση να αναζητεί ευθύνες στους άλλους.

Η Στέλλα Αργυρίου περιέγραψε και τα επόμενα “επεισόδια” στο σίριαλ της τραγωδίας των Γλυκών Νερών, μετά την απονομή επιμέλειας για τη μικρή Λυδία, τονίζοντας την ανάγκη να φροντίσουμε όλοι, ώστε η μικρή να μην μεγαλώσει με δυο αλήθειες, ειδικά όσο περνάει στην αντιληπτική πορεία της γνώσης.

Η γνωστή ψυχολόγος ήταν φιλοξενούμενη του Άκη Παυλόπουλου και της Ντόρας Κουτροκόη στο Open, του Γιώργου Χουδαλάκη και του Γιάννη Μιχελάκη στο ραδιόφωνο του Real, και των “Αταίριαστων” Χρήστου Κούτρα και Γιάννη Ντσούνου στον ΣΚΑΪ.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις της Στέλλας Αργυρίου στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter:

 

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος