Στέλλα Αργυρίου: Να μην κάνεις εκπτώσεις σε όσα επιτρέπουν στη συνείδηση σου να μην περιβάλλεται από σκιές

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Σε αντίθεση με τη βουλιμία της υπερβολής και τη γοητεία της “κλειδαρότρυπας”, που επικράτησε το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΕ, με επίκεντρο την τραγωδία στα Γλυκά Νερά, η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου επέλεξε να επενδύσει στην αξιοπρέπεια και τον σεβασμό, με τις απόψεις τις οποίες επικοινώνησε, στις δικές της δημόσιες εμφανίσεις.

Η καλή ψυχολόγος έχει μετρημένη παρουσία και στα social media, με αναρτήσεις που λειτουργούν ως τροφή για σκέψη και ενσυναίθηση, αντί να ενισχύουν την κακοφωνία της υπερβολής.

Στο πνεύμα αυτό, η Στέλλα Αργυρίου έγραψε στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, για την υπεραξία του σεβασμού, και τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του καθενός.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της γνωστής ψυχολόγου:

“Σεβασμός. Δύσκολη λέξη. Μικρή αλλά γεμάτη νοήματα και ουσία. Στο λειτούργημα που επέλεξα να αφιερώσω τη ζωή μου, ο σεβασμός είναι αδιαπραγμάτευτο προαπαιτούμενο. Να σέβεσαι τον άνθρωπο που σου εμπιστεύεται τη σιωπή της ψυχής του. Να σέβεσαι τον εαυτό σου, και να μην κάνεις εκπτώσεις σε όσα επιτρέπουν στη συνείδηση σου να μην περιβάλλεται από σκιές. Τα social media μας προσφέρουν τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να μιλάμε για όλα. Και να σχολιάζουμε. Τα πάντα και τους πάντες.
Αρκετές φορές, χωρίς εκείνο το εσωτερικό φρένο, που σου επιτρέπει να μην χάνεις το μέτρο. Να μην ξεπερνάς το λεπτό όριο της αξιοπρέπειας και του σεβασμού. Ο καθένας μας έχει τη μοναδικότητα της προσωπικότητας του. Της διαδρομής του. Των ιδεών του. Σχολιάζοντας τις σκέψεις άλλων συναδέλφων, επιλέγεις τη λάθος πλευρά της Ιστορίας. Δεν συμβάλλεις στην επίλυση ενός προβλήματος. Γίνεσαι μέρος του. Ένα από τα σπουδαία πράγματα που με δίδαξε η επιστήμη μου είναι να καταλαβαίνω περισσότερο και να κρίνω λιγότερο. Επιτρέψτε μου να μείνω σ´αυτο.”

 

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος