Ρένα Δούρου: Η νεοδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη βλέπει τους ανθρώπους της περιφέρειας ως φτωχούς συγγενείς

Διήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πραγματοποιεί η Ρένα Δούρου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπεύθυνη Κλιματικής Κρίσης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 

“Η περιφέρεια και οι άνθρωποί της είναι, για τη νεοδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη οι φτωχοί συγγενείς ενός συγκεντρωτικού, αθηνοκεντρικού κράτους ημετέρων και οι Σέρρες είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση”, παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά η Ρένα Δούρου, λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση στην οποία είναι σήμερα (στις 21.00) η κεντρική ομιλήτρια στο Δημοτικό Θεατράκι Σερρών με θέμα “η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Νέα Εποχή» Συνθέσεις-Συγκλίσεις-Συνεργασίες”. “Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης Μητσοτάκη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γίνονται σε βάρος της Δημοκρατίας, της αποκέντρωσης, της συμμετοχής των πολιτών στα τοπικά πράγματα. Είναι παρεμβάσεις οπισθοδρόμησης σε βάρος μιας ανεξάρτητης, διεκδικητικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από την οικονομική και υγειονομική κρίση”, εξήγησε η ίδια.

 

Νωρίτερα η Ρένα Δούρου πραγματοποίησε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, σωματεία εργαζομένων και εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνοδευόμενη από Αντιπροσωπεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών, αποτελούμενη από τον Συντονιστή Μιχ. Καρτερό, τον Αναπληρωτή Συντονιστή, Γ. Στεργίου, τα μέλη, Θ. Χαραλαμπίδου, Ι. Σαββίδου, Μ. Χαρίτου, Κ. Καρπουχτσή, Δ. Αγγελακόπουλο, Κ. Λαζαρίδη. Στην επίσκεψη μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σερρών, Λ. Αβραμάκης καθώς και η πρώην βουλεύτρια, Αφρ. Σταμπουλή.

 

Συγκεκριμένα η Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Κερκίνης και είχε συνάντηση με τον Συντονιστή του Φορέα, Θ. Ναζιρίδη καθώς και τους εργαζόμενους, οι οποίοι εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κυρίως εκείνο της εργασιακής επισφάλειας εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που καταστρέφουν το περιβάλλον και απαξιώνουν τους εργαζόμενους του Φορέα. “Πρόκειται για διπλά καταστροφική πολιτική ακριβώς στον αντίποδα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε πραγματικά τους Φορείς  Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, βοήθησε το έργο τους, αναγνωρίζοντας ότι αποτελούν, όπως ο Φορέας στη Λίμνη Κερκίνη, τα αναντικατάστατα προπύργια προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, τα κρίσιμα όπλα μας κατά της κλιματικής κρίσης”, παρατήρησε η Ρ. Δούρου.

 

Κατόπιν, ακολούθησε συνάντηση με τους επαγγελματίες της περιοχής της Λίμνης Κερκίνης και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Σωματείου Επαγγελματιών Κερκίνη Like, Γ. Ρέκλο καθώς και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κερκίνης, Θ. Καρατζίκο και τον Αντιπρόεδρο, Γ. Ασλανίδη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα ζητήματα της αειφόρου και ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής στη βάση της αξιοποίησης της λίμνης Κερκίνης, του οικοτουρισμού, του αγροτουρισμού, κ.α..

 

Ακολούθως η Ρένα Δούρου είχε συνάντηση με στελέχη της Αυτοδιοίκησης του Δήμου Σιντικής, και συγκεκριμένα τους επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου, Ζ. Λούγγο και Όλγα Φυταγκουρίδου καθώς και πλειάδα Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων αλλά και εκπροσώπων φορέων της περιοχής. Στο επίκεντρο της εποικοδομητικής συζήτησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι αρνητικές επιπτώσεις του νέου νόμου της κυβέρνησης για την εκλογή των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι συνέπειες στα Τοπικά Συμβούλια, το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης των ΟΤΑ, κ.α.

 

Τέλος η ίδια συναντήθηκε με σωματεία εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση που έχουν αναφορά το νομό Σερρών.

 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι