Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εφαρμόζει καν τους νόμους που η ίδια ψήφισε

Η Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μετείχε στο αφιέρωμα της εφημερίδας “Φωνή της Ανατολικής Αττικής” με θέμα τις γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “η παθογένεια του σεξισμού αφορά όλη την κοινωνία. Αφορά και τις γυναίκες πολιτικούς στο πλαίσιο του γνωστού σεξιστικού στερεότυπου σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες θα πρέπει πάντα να επιτελούν όλους τους ρόλους τους στην εντέλεια, πρέπει να είναι εξαιρετικές παντού, στη δουλειά, στο σπίτι, να μην γερνάνε, να μην παχαίνουν. Για αυτό και σήμερα είναι πολύ σπουδαίο να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας”.

 

“Στη σημερινή συγκυρία ο τόπος αντιμετωπίζει πέρα από τη υγειονομική κρίση και κρίση Δημοκρατίας με μια κυβέρνηση να στρέφεται συστηματικά κατά της κοινωνίας και των νέων. Μια κυβέρνηση που ανίκανη να διαχειριστεί την καλπάζουσα πανδημία, εφαρμόζοντας μόνο λοκντάουν και τίποτε άλλο, επιλέγει τη στρατηγική της έντασης και του διχασμού”, παρατηρεί η Ρένα Δούρου στη συνέντευξή της στη δημοσιογράφο, Άρτεμη Γκούρλια. (Όλη η συνέντευξη εδώ).

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης της Ρένας Δούρου:

 

  • Το κίνημα #metoo έστω και με καθυστέρηση στη χώρα μας, άνοιξε στόματα, έφερε στο φως εξουσιαστικές σχέσεις καταπίεσης και κακοποιητικές συμπεριφορές, άλλαξε τα δεδομένα. Στο εξής ο φόβος έχει αλλάξει πλευρά.
  • Αισθάνομαι ότι έχω χρέος να είμαι η φωνή και εκείνων των γυναικών που δεν έχουν φωνή. Ή που οι φωνές τους πνίγονται μέσα στην καθημερινότητα ενός σεξισμού του δήθεν αυτονόητου. Που είναι ύπουλος και επικίνδυνος γιατί επηρεάζει βαθιά συνειδήσεις και συμπεριφορές.
  • Το μεγάλο μας στοίχημα στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, έγινε έτσι η οικοδόμηση εκείνων των προϋποθέσεων που θα στήριζαν τις γυναίκες σε όλες τις εκφάνσεις των δραστηριοτήτων τους.
  • Σήμερα με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Περιφέρεια κάνει άλματα προς τα πίσω. Δείτε τι γίνεται με διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ, με απευθείας αναθέσεις, με την υποβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου όπου η Διοίκηση συνεργάζεται με τα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής που πλέον έχουν ενδυθεί τον μανδύα των δήθεν ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών.
  • Οι Σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής δουλεύουμε όλοι και όλες για να υψώσουμε τείχος προστασίας και συνέχισης των σημαντικών προγραμμάτων που είχαμε ξεκινήσει στη δική μας Διοίκηση, όπως αυτό της χρηματοδότησης αγοράς σύγχρονου εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αττικής. Είναι ξέρετε το πρόγραμμα για το οποίο το 2019 ο νυν Περιφερειάρχης μας απειλούσε ότι θα μας πάει στον Εισαγγελέα και μας κατηγορούσε ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια να δίνει χρήματα και να παίζει το ρόλο του υπουργείου υγείας.
  • Σε αντίθεση με τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, εμείς δεν επενδύουμε πολιτικά στις φυσικές καταστροφές.
  • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν εφαρμόζει καν τους νόμους που η ίδια ψήφισε! Αναφέρομαι στον νόμο 4662 του 2020, με τον αναλυτικό τίτλο “Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού και άλλες διατάξεις”, που μπήκε σε ισχύ πέρσι τον Φεβρουάριο. Και που η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, ανέστειλε λόγω covid. Έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Κατά άλλα και για τις φυσικές καταστροφές φταίει η Αξιωματική Αντιπολίτευση!
Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι