Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα

Σημεία συνέντευξης της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Αριστοτελίας Πελώνη

στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» 

και τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα

Για την διάθεση των self test από τα φαρμακεία

Υπάρχει μια συμφωνία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με την Κυβέρνηση για διανομή των self test από τα φαρμακεία μέχρι τις 19 Ιουνίου και η συμφωνία αυτή πρέπει να τηρηθεί στο ακέραιο. Εάν γίνεται κάτι άλλο στη Θεσσαλονίκη, θα εκληφθεί ως εκβιασμός από τον συγκεκριμένο σύλλογο.

Η Κυβέρνηση θέλει να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Αναγνωρίζουμε τη συμβολή των φαρμακοποιών και στη διανομή των self test και στον εμβολιασμό. Από την άλλη, αν αυτό δεν επιτευχθεί, προφανώς η Κυβέρνηση θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους διανομής.

Έχουμε πει ότι θα συζητήσουμε και τα θεσμικά ζητήματα των φαρμακοποιών. Δεν είναι ωστόσο η ώρα αυτή που θα συζητήσουμε, εν μέσω πανδημίας και ενώ οι πολίτες παραλαμβάνουν τα δωρεάν self-test, αυτά τα ζητήματα.

Για αποφάσεις της Επιτροπής λοιμωξιολόγων 

Έχουν τεθεί στην Επιτροπή τα ζητήματα και της διεύρυνσης του ωραρίου και της μουσικής σε εξωτερικούς χώρους. Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή και ελπίζω πως θα καταλήξει. Οπότε δεν αποκλείω να έχουμε και σχετικές ανακοινώσεις, μετά τη  συνεδρίαση.

Θα περιμένουμε να δούμε αν θα δοθεί μια ορατότητα σε μεταγενέστερο χρόνο για δραστηριότητες, τις οποίες οι πολίτες πρέπει να προγραμματίσουν και αφορούν π.χ. χωρητικότητα σε δεξιώσεις γάμων.

Διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους και υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Ο εμβολιασμός είναι η μόνη ασπίδα και το όπλο μας απέναντι στην πανδημία, μαζί με την τήρηση των μέτρων προστασίας. Το συλλογικό τείχος ανοσίας προφανώς είναι αυτό που θα ορθώσει και τείχος απέναντι σε ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα. Επιμένουμε ότι πρέπει να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι να εμβολιαστούν. Θυμίζω ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών και σύντομα, εντός του Ιουνίου, περιμένουμε να ανοίξει και η επόμενη ομάδα.

Ένα ζήτημα είναι οι διευκολύνσεις προς τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αξιολογώντας και τα επιστημονικά δεδομένα, και ένα άλλο ζήτημα είναι η υποχρεωτικότητα, που αφορά συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων. Αναφέρθηκε  χθες ο Πρωθυπουργός τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες και, προφανώς, είναι μια ειδική κατηγορία. Θα περιμένουμε, ωστόσο, τη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής, ώστε η Κυβέρνηση με τη δέουσα ευαισθησία να πράξει αναλόγως. Είναι πάντως δύο διαφορετικά ζητήματα.

Για το νομοσχέδιο προστασίας της εργασίας

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με πολύ προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που εκσυγχρονίζει τη νομοθεσία του ΄80. Προφανώς, δεν μπορούμε να πάμε στην επόμενη δεκαετία και στις επόμενες δεκαετίες με νομοθεσία του 1980. Δίνει λύσεις σε ζητήματα της πραγματικής ζωής και των πραγματικών εργαζομένων. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά στις εξελίξεις.

Έρχεται σε πραγματικές συνθήκες να αντιμετωπίσει φαινόμενα αδήλωτης εργασίας, αδήλωτων ή απλήρωτων υπερωριών, που όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν. Θεσμοθετεί νέες άδειες, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στους χώρους εργασίας. Και δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο -εφόσον το θελήσει-  να διευθετήσει το χρόνο εργασίας, για να συμφιλιώσει ή να ισορροπήσει την προσωπική με την επαγγελματική του ζωή. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να τα βάλει όλα στο ίδιο τσουβάλι διαστρεβλώνοντας. Είναι άλλο οι υπερωρίες και είναι άλλο η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, μία διαφορετική επιλογή που μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος.

 

 

 

 

Best Of

Τα νέα στελέχη που προωθεί ο Μητσοτάκης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο μηχανισμός του Μεγάρου Μαξίμου δούλεψε σαν...

Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μετά...

Η «πλατφόρμα» Δένδια για τον μεσαίο χώρο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Από τις ομιλίες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο...

Κικίλιας: Επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου

Οι ισχυροί δεσμοί της στενής συνεργασίας Ελλάδας και σκανδιναβικών...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία γυρίζουν σελίδα: Παραδόθηκαν πλήρως ανακαινισμένα από τον ΟΠΑΠ     

  Σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, με 30 έργα ανακαίνισης...

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΠΑΠ Game Time

Ο Τάσος Παπαλαζάρου μιλάει για τον μεγάλο αγώνα του...

Η ΕΡΤ NEWS ανεβάζει στροφές

Του Μανώλη Κομνηνού   Το εγχείρημα ήταν εξαρχής ενδιαφέρον. Και όσο...

Ο εφιάλτης της (οικονομικής) κρίσης διαρκείας για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες. Και των… Μνημονίων (που επιστρέφουν)

Του Νίκου Φυλάγγελου   Το μωσαϊκό που διαμορφώνεται είναι εκρηκτικό. Εφιαλτικό....

Γ. Χαρβαλιάς: Η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr   Μια πρώτη παρατήρηση στον απόηχο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία γυρίζουν σελίδα: Παραδόθηκαν πλήρως ανακαινισμένα από τον ΟΠΑΠ     

  Σημαντική επένδυση στη δημόσια υγεία, με 30 έργα ανακαίνισης σε συνολική επιφάνεια 14.960 τ.μ.    Υπηρεσίες υγείας κορυφαίου επιπέδου σε ένα ευχάριστο θεραπευτικό περιβάλλον προσφέρουν πλέον...

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στο ΟΠΑΠ Game Time

Ο Τάσος Παπαλαζάρου μιλάει για τον μεγάλο αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Η ώρα του τελικού έφτασε στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Παναθηναϊκός και ο...

Η ΕΡΤ NEWS ανεβάζει στροφές

Του Μανώλη Κομνηνού   Το εγχείρημα ήταν εξαρχής ενδιαφέρον. Και όσο περνάει ο καιρός, η υλοποίησή του ξεπερνάει τις αναπόφευκτες ατέλειες του ξεκινήματος, και αφήνει υποσχέσεις...