Όσα… ψιθυρίζουν οι φωτογραφίες (στο Οβάλ Γραφείο)

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Με τον Τζο Μπάιντεν να έχει αναλάβει και επισήμως καθήκοντα 46ου Προέδρου των ΗΠΑ και να υπογράφει τα πρώτα εκτελεστικά διατάγματα προώθησης πολιτικών πρωτοβουλιών, οι φωτογραφίες του στο Οβάλ Γραφείο έγιναν πολύ γρήγορα viral στα social media.

Οι περισσότερο προσεκτικοί βέβαια, έσπευσαν να… διαβάσουν τα μηνύματα στις φωτογραφίες που επέλεξε ο έμπειρος πολιτικός να τοποθετήσει ακριβώς πίσω του.

Αρχικά, ο Τζο Μπάιντεν αντικατέστησε το πορτρέτο του Προέδρου Άντριου Τζάκσον, που είχε επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ, με μια σειρά φωτογραφιών του Βενιαμίν Φραγκλίνου, με την ισχυρή σημειολογία της αντικατάστασης ενός… λαϊκιστή, από έναν από τους “πατέρες” του αμερικανικού έθνους.

Υπάρχουν ακόμη πορτρέτα της Ρόζα Παρκς και της Ελεανόρ Ρούσβελτ, και φωτογραφίες του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και του Ρόμπερτ Κένεντι.

Οι οικογενειακές φωτογραφίες ωστόσο είναι εκείνες που κυριαρχούν, με τον Τζο και τη Τζιλ Μπάιντεν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους, καθώς και μια από την ορκωμοσία του ως Αντιπροέδρου του Μπαράκ Ομπάμα, το 2008.

Και φυσικά, μια φωτογραφία με τον Πάπα Φραγκίσκο, ως υπενθύμιση της Καθολικής πίστης του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ.

 

 

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος