Οι… πεφτοσυννεφάκηδες, που βλέπουν την Αμερική (και) του Μπάιντεν να στηρίζει τον Ερντογάν

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Η σχετική εικόνα με… ροζ συννεφάκια, καλλιεργήθηκε από ελληνικά ΜΜΕ, κυρίως τηλεοπτικά, το πρώτο διάστημα μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός νέος Πρόεδρος θα… κυνηγούσε τον Ταγίπ Ερντογάν, θα τον στρίμωχνε, θα άλλαζε τις ισορροπίες στην περιοχή υπέρ της Ελλάδας. Όσο περνάει ο καιρός, και ειδικά στη σκιά του κάζο της αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, το καθεστώς Μπάιντεν έχει έρθει πιο κοντά στο καθεστώς Ερντογάν, ακόμη και από το… φλερτ της εποχής Τραμπ.

Οι έπαινοι του Άντονι Μπλίνκεν για την “αναγκαιότητα” της Τουρκίας στην επόμενη ημέρα του Αφγανιστάν, αποτελούν την… ταμπακιέρα, την ώρα που οι παραπλανημένοι… πεφτοσυννεφάκηδες περιφέρουν περίπου ως “τρόπαιο”, τη μη πραγματοποίηση συνάντησης Μπάιντεν-Ερντογάν, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όσο δεν κοιτάζουμε κατάματα το πρόβλημα, δεν θα βρούμε ποτέ αξιόπιστη οδό για την αντιμετώπισή του. Η Προεδρία Μπάιντεν… στρώνει χαλί στον Ταγίπ Ερντογάν. Και τα ελληνικά ΜΜΕ θεωρούν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι απομονωμένος.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής