Οι… μουρμούρες στο εσωτερικό των Δημοκρατικών άρχισαν

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Το μίσος και ο διχασμός συνεχίζουν να φουσκώνουν επικίνδυνα στην αμερικανική κοινωνία. Κάτι που σημαίνει ότι, η διακυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις δεν έχει καταφέρει να κομίσει κάτι το ουσιαστικά διαφορετικό σε μια ανοιχτή πληγή για την υπερδύναμη. Και μάλιστα, σε κάτι που αφορά τη μεγαλύτερη προεκλογική υπόσχεση του Τζο Μπάιντεν.

Να λειτουργήσει ως “θεραπευτής” για την αμερικανική κοινωνία και το διχαστικό κλίμα που εδραιώθηκε την τετραετία της παρουσίας του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Κάπως έτσι, τέσσερις μήνες μετά την επίσημη αλλαγή σελίδας στην Ουάσινγκτον, έχουν αρχίσει οι… μουρμούρες στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος, με τα βέλη να στρέφονται κατά του σημερινού ενοίκου του Οβάλ Γραφείου.

Φυσικά, ακόμη είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και… δράματα. Το φθινόπωρο του 2022 ωστόσο, θα διεξαχθούν οι Ενδιάμεσες Εκλογές για τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, για Κυβερνήτες Πολιτειών και για δημάρχους.

Οι Δημοκρατικοί απειλούνται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να χάσουν τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία από τους Ρεπουμπλικανούς. Ενδεχόμενες εσωκομματικές έριδες, προφανώς και θα καταστήσουν… αναπόφευκτη τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής