Οι Δημοκρατικοί αναζητούν ήδη τον… αντικαταστάτη του Μπάιντεν ενόψει 2024

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Ένας από τους βασικούς λόγους που επέτρεψαν στον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, και στη συνέχεια την Προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, ήταν η πρόθεσή του να λειτουργήσει ως Πρόεδρος μιας θητείας.

Δηλαδή, να προσλάβει τα χαρακτηριστικά… γέφυρας, ανοίγοντας τον δρόμο για τις νεώτερες γενιών πολιτικών του Δημοκρατικού Κόμματος, και το 2024 να παραδώσει τη σκυτάλη, χωρίς να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο Οβάλ Γραφείο.

Κάπως έτσι, η Κάμαλα Χάρις βρέθηκε σε προνομιακή θέση στο πλευρό του, ως Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, και ο Πιτ Μπούτετζετζ ως χρυσή εφεδρεία, από το υπουργείο Μεταφορών, εφόσον, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η πρώην Γερουσιαστής και Γενική Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, δεν πείσει την αμερικανική κοινωνία ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι οι Αμερικανοί θα προτιμούσαν να μην δουν τον Τζο Μπάιντεν να διεκδικεί ανανέωση της θητείας του το 2024. Εξαιρετικά υψηλό, από 40% έως 45% είναι και το ποσοστό στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος, κάτι που σημαίνει ότι το κόμμα του Τόμας Τζέφερσον κοιτάζει ήδη… μετά τον Μπάιντεν.

Αναζητώντας το κατάλληλο πρόσωπο για να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ το 2024, ώστε να μην χαθεί ο Λευκός Οίκος από τους επελαύνοντες Ρεπουμπλικανούς.

 

 

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής