Ο Μάικ Πενς συγκεντρώνει… στρατό για το 2024

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Οι αντικειμενικές πιθανότητες του Μάικ Πενς να διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ενόψει του 2024, πολύ περισσότερο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, είναι λιγοστές.

Έχει ωστόσο αξία ότι, ο Αμερικανός πρώην Αντιπρόεδρος δείχνει αποφασισμένος να δώσει μια μάχη συνείδησης και συνέπειας, πρωτίστως για να αφυπνίσει την ταραγμένη ψυχή του κόμματος του Αβραάμ Λίνκολν, και να ανοίξει το δρόμο για να βρεθεί κάποιος άλλος υποψήφιος, ο οποίος θα σταματήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, και θα διεκδικήσει εκείνος τον Λευκό Οίκο.

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν στα αμερικανικά ΜΜΕ τα δημοσιεύματα για την προσπάθεια του Μάικ Πενς να συγκεντρώσει… στρατό, προκειμένου να αναστατώσει την προεκλογική μάχη για το εσωκομματικό χρίσμα, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Αρκετοί υποψιάζονται ότι, πίσω από τη στρατηγική Πενς κρύβεται η στόχευση να υποστηριχτεί ο δημοφιλής Κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ο “νέος Ρίγκαν”, όπως τον αποκαλούν στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, ο οποίος καταγράφει αδιαμεσολάβητη και ισχυρή διείσδυση και στην εσωκομματική βάση που στηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής