Ο Μπέρνι Σάντερς… δεν το βάζει κάτω

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Το όνειρο να γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ, το εγκατέλειψε προ πολλού. Ο συμβιβασμός του με την πραγματικότητα επιβεβαιώθηκε από την πρόσφατη απόφαση να αναμορφώσει τη σύνθεση του πολιτικού επιτελείου του, ενώ και οι δημόσιες παρεμβάσεις του δείχνουν ότι έχει αποδεχθεί πως δεν θα είναι εκείνος που θα επιχειρήσει να διαδεχθεί στο μέλλον τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπέρνι Σάντερς ωστόσο παραμένει μια εξαιρετικά υπολογίσιμη και παρεμβατική δύναμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκείνο μάλιστα που μετά βεβαιότητας δεν εγκαταλείπει, είναι το παροιμιώδες πείσμα του, για να πετύχει κάτι που θεωρεί σωστό.

Όπως για παράδειγμα την καθιέρωση κατώτατου ημερομισθίου στα 15 δολάρια, σε συνδυασμό με το πακέτο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που προωθεί η νέα Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γιέλεν.

Ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά και η “γραφειοκρατία” του Δημοκρατικού Κόμματος, εκτιμούν ότι η πρόταση του Μπέρνι Σάντερς είναι ανεφάρμοστη. Ο βετεράνος Γερουσιαστής του Βερμόντ ωστόσο, έχει διαψεύσει πολλές φορές τις πιθανότητες. Δρομολογώντας την υλοποίηση… ανεφάρμοστων ιδεών.

 

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής