Νίκος Συνοδινός: Να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση στο Χαλάνδρι

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Υποψήφιος στη μάχη των δημοτικών εκλογών του Χαλανδρίου είναι ο Νίκος Συνοδινός.

Ο καλός δημοσιογράφος έκανε την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook:

 

Από τα φοιτητικά μου χρόνια θυμάμαι να… μάχομαι. Επαναστάτης μεν, με αιτία δε. Κοντά στο συνάνθρωπο ως εθελοντής Σαμαρείτης του ΕΕΣ, κοντά στους συναδέλφους μου δημοσιογράφους κι εργαζόμενους γενικότερα στα ΜΜΕ από θεσμικές θέσεις, ήλθε το πλήρωμα του χρόνου τον Ιούνιο του 2021 να πω, ως εδώ. Η πόλη που ζω έγινε αφιλόξενη για τους κατοίκους της, προβληματική για την αγορά, σκοτεινή για τη νεολαία που αναζητεί διέξοδα, πρότυπα. Το αυτονόητο παρουσιάστηκε ως… επίτευγμα. Αφήνοντας λοιπόν την καρέκλα του οργανωτικού γραμματέα της ΠΟΕΣΥ, της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων που διατηρούσα για 10 χρόνια, έως τον Οκτώβριο του 2022, αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με την πόλη μου, το Χαλάνδρι.
Κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις της κάθε παράταξης. Ωστόσο υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας, προτεραιοτήτων, αντιλήψεων, στρατηγικής, αποτελεσματικών δράσεων. Ίσως επέρχεται και ο κορεσμός. Η ανατροπή της σημερινής κατάστασης με οδήγησε στην απόφαση να συμπορευτώ με την Κρίστη Αγαπητού και την παράταξη “Αγαπάμε το Χαλάνδρι”, εκτιμώντας πως είναι η μόνη που μπορεί να φθάσει στον στόχο. Στην αλλαγή της δημοτικής αρχής. Ήταν η ραχοκοκαλιά της… ετυμηγορίας. Γιατί οι απαραίτητοι πυλώνες που με ώθησαν στην απόφαση, σχετίζονταν με την στήριξη του ερασιτεχνικού σωματειακού αθλητισμού, τη ζωοφιλία κι ένα όνειρο που έχω αφήσει στη… μέση. Να πιω ένα καφεδάκι σε μια νέα γειτονιά της πόλης. Στο “Πεύκο Πολίτη”. Εκεί όπου εκατοντάδες -για να είμαι φειδωλός- μικροϊδιοκτήτες, θα χτίσουν το σπιτικό τους, θα δουν τα παιδιά τους να παίζουν στις παιδικές χαρές και τα γηπεδάκια, θ’ απολαύσουν τους περιπάτους τους σε μια περιοχή που θ’ αναβαθμίσει όλο το Χαλάνδρι. Αφήνω την καθημερινότητα και τα πολλά άλλα κομμάτια που μας βασανίζουν, για τους συνοδοιπόρους. Όταν βλέπεις πως 40 από τους 53 στην πρώτη παρουσίαση του συνδυασμού είναι νέοι, παρασύρεσαι από τον άνεμο ανανέωσης. Κοντά σε αυτούς όμως και στελέχη με θητεία για χρόνια σε θέσεις ευθύνης, γνώστες των προβλημάτων κάθε γωνιάς της πόλης. Θα μπορούσα να γράφω… ατελείωτα, αλλά βάζω φρένο στον ενθουσιασμό μου.
Αναπολώ… Μια χούφτα ανθρώπων, μπήκαμε μπροστά κάποτε και αναδείξαμε την πρώτη πρόεδρο στην ΕΣΗΕΑ, τη Μαρία Αντωνιάδου, πατήσαμε στα πόδια μας και ως ισχυροί πλέον, γκρεμίσαμε το ανδροκρατούμενο μέχρι τότε κάστρο της ΠΟΕΣΥ, εκλέγοντας πρώτη πρόεδρο, την Έλενα Ριζεάκου. Ε, ήλθε η ώρα η τεράστια παρέα μας να δώσει τη μάχη για να δούμε μια γυναίκα, εργαζόμενη, μητέρα, αγωνίστρια, φιλόδοξη, δήμαρχο στο Χαλάνδρι μας. Κρίστη Αγαπητού, ευχαριστώ για την πρόσκληση και την απόφασή σου, η ταπεινότητά μου να συμπορευτεί και να βάλει ένα λιθαράκι στο κοινό μας όραμα. Για το Χαλάνδρι που ζούμε εμείς, τα παιδιά μας, για το Χαλάνδρι που ονειρευόμαστε και αγαπάμε.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ
Γεννήθηκα στην Ηλιούπολη, κατάγομαι από την Αμοργό και κατοικώ στο Κάτω Χαλάνδρι τα τελευταία 30 χρόνια. Είμαι παντρεμένος με την Χαλανδραία Κατερίνα Βαμβακούση με την οποία έχουμε αποκτήσει δυο παιδιά, την Τζορτζίνα και τον Γιάννη.
Είμαι πτυχιούχος του Παντείου Παντεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών(τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) και από τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετέχω ενεργά στα κοινά. Έκανα το πάθος μου για τον αθλητισμό επάγγελμα και από τα 17 μου χρόνια εργάζομαι ανελλιπώς ως αθλητικός συντάκτης. Η συμμετοχή μου στα κοινά ως γραμματέας του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου(ΠΣΑΤ), αποτέλεσε το κίνητρο, ώστε να με εντάξει ο Πάνος Σόμπολος στην συνδικαλιστική του παράταξη στην ΕΣΗΕΑ. Στηρίζοντας διαχρονικά τα αιτήματα των εργαζόμενων, διατέλεσα επί δεκαετία- μέχρι τον Οκτώβριο του 2022- Οργανωτικός Γραμματέας στην ΠΟΕΣΥ(Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) και παλαιότερα μέλος του Γενικού της Συμβουλίου εκπροσωπώντας την ΕΣΗΕΑ. Αποφάσισα να εγκαταλείψω τη συνδικαλιστική δράση για ν’ ασχοληθώ με τα αυτοδιοικητικά της πόλης μου που πλέον κατάντησε αφιλόξενη σε κατοίκους κι επισκέπτες. Σήμερα εργάζομαι σε εβδομαδιαία εφημερίδα και σε ιστοσελίδα.
Έχω διδάξει δημοσιογραφία στο City Unity College και το IEK Ένωση. Είμαι εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γνωρίζω κιθάρα και Αγγλικά.

Best Of

Γιάννης Γκίκας: Για ένα νέο μοντέλο διοίκησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Ίρις Ζαφειροπούλου: Οι νέοι ασχολούνται με τα κοινά

Πηγή: marieclaire.gr   «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εμείς, η νέα...

Η Αθήνα αλλάζει. Κάθε μέρα. Σε κάθε γειτονιά…

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ένα βίντεο ο οποίο ανάρτησε στους...

Χριστίνα Κεφαλογιάννη: Να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και προκλήσεις

Της Χριστίνας Κεφαλογιάννη,  Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Γιάννης Γκίκας: Για ένα νέο μοντέλο διοίκησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Ίρις Ζαφειροπούλου: Οι νέοι ασχολούνται με τα κοινά

Πηγή: marieclaire.gr   «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εμείς, η νέα...

Η Αθήνα αλλάζει. Κάθε μέρα. Σε κάθε γειτονιά…

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ένα βίντεο ο οποίο ανάρτησε στους...

Ένα (συμβολικό) λουκέτο σε μια χώρα εγκλωβισμένη στην παρακμή

Το λουκέτο στο Ολυμπιακό Στάδιο λόγω... στατικών προβλημάτων που...

Ο απολαυστικός Αλέξανδρος Τσουβέλας στο ΟΠΑΠ Game Time

  Ο γνωστός κωμικός σχολιάζει το ντέρμπι Τότεναμ-Λίβερπουλ και απαντά...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Γιάννης Γκίκας: Για ένα νέο μοντέλο διοίκησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιό του για ένα διαφορετικό...

Ίρις Ζαφειροπούλου: Οι νέοι ασχολούνται με τα κοινά

Πηγή: marieclaire.gr   «Σε έναν κόσμο που αλλάζει, εμείς, η νέα γενιά, οφείλουμε να διεκδικούμε λόγο και ρόλο για το μέλλον μας, που διαμορφώνεται κάθε στιγμή»....

Η Αθήνα αλλάζει. Κάθε μέρα. Σε κάθε γειτονιά…

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ένα βίντεο ο οποίο ανάρτησε στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, ο Κώστας Μπακογιάννης κωδικοποιεί τις παρεμβάσεις καμπής που άλλαξαν...