Ν. Ελευθερόγλου: Τα ορφανά της Χρυσής Αυγής δεν πρέπει να παγιδέψουν τη ΝΔ

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”

Η απλή αναλογική έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς, είναι η αλήθεια. Τόσο στην αριστερή «πολυκατοικία» όσο και στη δεξιά. Βέβαια, οι περισσότεροι λησμονούν ότι και με την απλή αναλογική, που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να εισέλθει κάποιο κόμμα στη Βουλή, θα πρέπει να πιάσει τουλάχιστον το 3%. Ποσοστό καθόλου εύκολο, μιας και πολλές πολιτικές δυνάμεις, τόσο στο απώτερο παρελθόν όσο και στο πρόσφατο, δεν κατάφεραν να το συγκεντρώσουν παρά το ότι αξιόλογες προσωπικότητες βρίσκονταν στην ηγεσία τους.

Η πορεία λοιπόν δεν είναι εύκολη για όσους σχεδιάζουν κομματικούς μηχανισμούς στα υπόγεια ή στα ανώγεια εκδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Τώρα θα μου πείτε γιατί φαίνεται να υπάρχουν ζυμώσεις και αναταράξεις, όταν η πιθανότητα να πιάσουν το όριο είναι μικρή; Σας απαντώ: Πρώτον, διότι ψώνια και Δελαπατρίδες υπάρχουν πάντα. Δεύτερον, γιατί έχουμε δημοκρατία. Τρίτον, γιατί είναι πολλά τα συμφέροντα αλλά και τα χρήματα που θα μοιραστούν.

Δεν θα ασχοληθούμε σε αυτήν τη φάση με τα όσα συμβαίνουν στην αριστερή πολυκατοικία. Η δεξιά είναι αυτή που έχει το ενδιαφέρον. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που παραμένει μετά τα μνημόνια συμπαγές και, φυσικά, είναι στην κυβέρνηση. Και επειδή θεωρούν κάποιοι ότι το κόμμα Βελόπουλου είναι… χρυσή εφεδρεία του συστήματος και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι, αν χρειαστεί, μπορεί να στηρίξει μια κεντροδεξιά κυβέρνηση, τα… ορφανά της Χρυσής Αυγής 2,93% (γύρω στις 166.000 ψήφους στις τελευταίες εκλογές) σηκώνουν κεφάλι με στόχο με πατριωτική Ακροδεξιά. Από κοντά, ονειρώξεις έχουν διάφοροι απόστρατοι στρατιωτικοί, υπερπατριώτες καθηγητές και λοιπές ψεκασμένες ομάδες πικραμένων, που βλέπουν την καθαρότητα της φυλής να απειλείται όπως βέβαια και τη διαιώνιση του γένους, καθώς οι ΛΟΑΤΚΙ παραμονεύουν. Δεν θα αναφερθούμε στους επικοινωνιακούς δούρειους ίππους που σε υπόγεια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στήνουν όλο αυτό το παρεάκι, που στόχος τους είναι να ψαλιδίσουν τη Νέα Δημοκρατία και να ανατρέψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παλιά τους τέχνη κόσκινο, καθώς κάποια από αυτά τα πρόσωπα είχαν παίξει ρόλο και στην ανατροπή του Κώστα Μητσοτάκη ακουμπώντας τις ελπίδες τους στον Αντώνη Σαμαρά.

Μόνο που το 2021 δεν είναι 1993 και ο ρόλος κάποιων είναι πλέον γνωστός και ο ελληνικός λαός πιο υποψιασμένος. Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο υποψιασμένη είναι και η Νέα Δημοκρατία αλλά και η ηγεσία της. Η στρατηγική της στροφής στο Κέντρο είναι η σωστή και η ενδεδειγμένη. Τα ορφανά της Χρυσής Αυγής και οι επικοινωνιακοί βραχίονές τους δεν πρέπει να παγιδέψουν τη ΝΔ. Τα βαρίδια, όσο πιο γρήγορα φύγουν από την «πολυκατοικία» της Κεντροδεξιάς, τόσο καλύτερο θα είναι. Το μόνο που κάνουν όσο παραμένουν είναι να λειτουργούν όπως οι καλικάντζαροι, ροκανίζοντας τα θεμέλια της παράταξης. Ούτε ανήκαν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ούτε πρόκειται να τη στηρίξουν. Τα ορφανά της Χρυσής Αυγής, που θέλουν να μετεξελιχθούν σε… σοβαρή Χρυσή Αυγή, δεν πρέπει να γίνουν συνομιλητές της ΝΔ. Όσα προσωπεία και να βάλουν, όσους αχυράνθρωπους και να χρησιμοποιήσουν, παραμένουν επικίνδυνα για τον τόπο, την παράταξη και τη δημοκρατία μας.

Best Of

Κικίλιας: Το μέρισμα από τον τουρισμό φτάνει στην ελληνική οικογένεια

«Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι εισπράξεις στο τουριστικό...

Η απόφαση Μητσοτάκη για την αλλαγή του εκλογικού νόμου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη     Στην απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγή του...

Εκτός πολιτικής κορυφαίος υπουργός

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Θεωρείται από τους κορυφαίους υπουργούς της σημερινής...

Η «πόρτα» από ΝΔ σε Χρυσόγονο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η απόφαση του Κώστα Χρυσόγονου να συμπορευτεί...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας μιλάει στα “Υστερόγραφα”: “Ο χώρος των ΜΜΕ και τα… παρασκήνια”

Του Μανώλη Κομνηνού   Τα παρασκήνια των ΜΜΕ... εκ των έσω. Ο...

Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος μας αποκαλύπτει τον Μαξ Φερστάπεν

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος προλογίζει και μεταφράζει το...

Οι αξίες ενισχύονται, μέσα από τη σεμνότητά τους

Του Μανώλη Κομνηνού   Η βράβευση ενός δημοσιογράφου συνιστά πάντοτε... θέμα....

Κ. Λάβδας: Οι… χαριτωμένες αναλύσεις ότι ο Ερντογάν είναι… “στριμωγμένος”, “εκνευρισμένος”, “στη γωνία”

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο...

Δ. Απόκης: Το φάρμακο θεραπείας της επικίνδυνης ανικανότητας της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών

Γράφει ο Δημήτρης Απόκης Πηγή: thepresident.gr Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Βασίλης Ταλαμάγκας μιλάει στα “Υστερόγραφα”: “Ο χώρος των ΜΜΕ και τα… παρασκήνια”

Του Μανώλη Κομνηνού   Τα παρασκήνια των ΜΜΕ... εκ των έσω. Ο Βασίλης Ταλαμάγκας έχει διαγράψει μια πολυετή διαδρομή συνέπειας στα ΜΜΕ, αποφεύγοντας την αυτοπροβολή και τις......

Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος μας αποκαλύπτει τον Μαξ Φερστάπεν

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης-Μάριος Παπαδόπουλος προλογίζει και μεταφράζει το βιβλίο που κυκλοφορεί στη χώρα μας για τον Μαξ Φερστάπεν, και μας καλωσορίζει να γνωρίσουμε...

Οι αξίες ενισχύονται, μέσα από τη σεμνότητά τους

Του Μανώλη Κομνηνού   Η βράβευση ενός δημοσιογράφου συνιστά πάντοτε... θέμα. Τις περισσότερες φορές μάλιστα, προκαλεί περίσσευμα αρνητικής πρώτης ύλης, καθώς οι δημόσιες διαδρομές, αποκτούν στοιχεία...