Η… άλλη εκδίκηση που σκέφτεται ο Τραμπ

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ποιός μπορεί να περιμένει μέχρι το 2024… Σίγουρα όχι ο ίδιος, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που, κάθε άλλο παρά δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μια νέα υποψηφιότητά του για την Προεδρία των ΗΠΑ. Το σκέφτεται, καταλαβαίνει τις προβληματικές πτυχές της, επιθυμεί ωστόσο να διατηρήσει ζωηρά τα σχετικά σενάρια, ώστε να διευρύνει και να ενδυναμώσει την επιρροή του στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον πληγωμένο εγωισμό από την απογοητευτική πορεία του προσωπικού blog του, αλλά και από την απόφαση του Facebook να κρατήσει “κλειδωμένο” τον προσωπικό λογαριασμό του, για τα επόμενα δυο χρόνια, φέρεται να σκέφτεται μια… άλλη εκδίκηση για τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Να θέσει υποψηφιότητα στις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2022 για μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσω της Πολιτείας της Φλόριντα, να ηγηθεί ενός νικηφόρου ρεύματος των Ρεπουμπλικανών και στη συνέχεια να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής, εκπαραθυρώνοντας τη… μισητή για τον ίδιο Νάνσι Πελόζι.

Με την υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου, ο Τραμπ θα ήταν ο τρίτος ισχυρότερος θεσμικά πολιτικός στις ΗΠΑ, μετά τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, και θα μπορούσε τη διετία 2022-2024 να τους κάνει δύσκολη τη ζωή, ανεξαρτήτως του αν τελικά θα διεκδικήσει εκ νέου το Οβάλ Γραφείο στις προεδρικές εκλογές του 2024, ή θα στηρίξει κάποιον… συνεχιστή του τραμπισμού.

 

 

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής