Η αλήθεια που δεν μπορεί να αγνοήσει ο Τραμπ

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Είπε πολλά ο Ντόναλντ Τραμπ στο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα, που ήταν και η πρώτη δημόσια παρουσία και τοποθέτησή του, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος… είχε τις στιγμές του. Δυο ωστόσο αποστροφές του, ήταν εκείνες που μας θύμισαν πότε εύκολα μπορεί και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της συγκυρίας.

Η πρώτη, όταν ζήτησε από τους οπαδούς του να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, απέναντι δηλαδή στους… αρνητές των εμβολίων, με την αναμενόμενη υπενθύμιση ότι ο ίδιος πιστώνεται την ταχύτατη παρασκευή εμβολίων από τις εταιρείες.

Η δεύτερη, όταν διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες περί πρόθεσής του να ιδρύσει νέο κόμμα. Όχι τόσο η διάψευση, αλλά η επιχειρηματολογία της διάψευσης. Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε μια αλήθεια που δεν μπορεί ούτε εκείνος να αγνοήσει.

Ένα κόμμα Τραμπ θα διασπούσε τους Ρεπουμπλικανούς, και κατά συνέπεια θα επέτρεπε στους Δημοκρατικούς να κερδίζουν… δια περιπάτου την πρωτιά σε όλες τις εκλογικές μάχες του μέλλοντος. Για τη Γερουσία, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και φυσικά για τον Λευκό Οίκο.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής