Χαρίτσης: Η ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης στην αυτορρύθμιση της αγοράς

«Η Ελλάδα γνωρίζει μια νέα περίοδο όξυνσης των ανισοτήτων εξαιτίας των συνεπειών της  δίδυμης κρίσης της πανδημίας και της ακρίβειας» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ της Κυριακής». Και προσθέτει: «Στην εξίσωση αυτή καταλυτικός είναι ο ρόλος της κυβέρνησης που προωθεί πολιτικές στήριξης των εγχώριων ελίτ. Εκεί εγγράφεται η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η αποδιάρθρωση της υγείας, η υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας».

 

Σχετικά με το πρωτόγνωρο κύμα ακρίβειας, ο κ. Χαρίτσης τονίζει την «ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης στην αυτορρύθμιση της αγοράς». Επιπλέον, χαρακτηρίζει«εξοργιστικό ότι ακόμα και σήμερα -που ήδη είναι αργά- η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω από την επιλογή της να μην παρέμβει ενεργητικά για την ανάσχεση του κύματος των ανατιμήσεων». Ο κ. Χαρίτσης παρουσιάζει ταυτόχρονα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που κινείται σε τρεις άξονες: αποφασιστική ρύθμιση της αγοράς και πάταξη της αισχροκέρδειας, λήψη έκτακτων μέτρων για φορολογικές ελαφρύνσεις, ενίσχυση του εισοδήματος των καταναλωτών.

 

Παράλληλα επισημαίνει ότι «δίχως διευθέτηση του ιδιωτικού χρέους δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας». «Το επόμενο βήμα είναι  η διασφάλιση της δυνατότητας των επιχειρήσεων να έχουν χρηματοδότηση μέσα από την ενίσχυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και την δίκαιη κατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».

 

«Το νέο κοινωνικό συμβόλαιο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στον πυρήνα του την ενίσχυση των οικονομικών πολιτικών στήριξης των χαμηλότερων εισοδηματικά στρωμάτων και την αντίστροφη φορολόγηση του “ελληνικού 1%”» επισημαίνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «και την θωράκιση, επέκταση και ανανέωση των δημόσιων πολιτικών στην υγεία, στην παιδεία και στην εργασία με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων, την κοινωνική κινητικότητα και την οικονομική δικαιοσύνη».

 

«Χωρίς ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρύθμισης της αγοράς και στήριξης μικρομεσαίων και εργαζόμενων, καμία ονομαστική ανάκαμψη δεν μπορεί να μετατραπεί σε συμπεριληπτική, βιώσιμη ανάπτυξη που θα αφορά το σύνολο της κοινωνίας», καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

 

Best Of

Η «πλατφόρμα» Δένδια για τον μεσαίο χώρο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Από τις ομιλίες που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο...

Κικίλιας: Επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου

Οι ισχυροί δεσμοί της στενής συνεργασίας Ελλάδας και σκανδιναβικών...

Το photo opportunity μιας αλλαγής… πίστας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Στο Κογκρέσο, στην κοινή συνεδρίαση της Βουλής...

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής «επιστρέφει»

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον κομματικό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Βάσω Βελίκοβα: Η Ελλάδα της κρίσης

Γράφει η Βάσω Βελίκοβα Facebook: Βάσω Βελίκοβα Instagram: vaso_vel Φοιτήτρια Τμήματος ΕΜΜΕ...

Ο τραπεζίτης που άλλαξε το μέλλον (της ανθρωπότητας), προφητεύει εφιάλτες για την αμερικανική οικονομία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Από τα δικά του χέρια αγοράστηκε το...

Νέο Powerspin Combo για περισσότερα κέρδη

* Όχι ένας, αλλά τρεις τυχεροί τροχοί από τον...

Να περάσει ο επόμενος… Καταρρέει (δημοσκοπικά) η κυβέρνηση Σολτς στη Γερμανία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Και να πει κανείς ότι δεν το...

Έρχεται… η Κίνα. Η προειδοποίηση Μασκ για την αλλαγή σκυτάλης στην παγκόσμια οικονομία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Το σενάριο είναι γνωστό. Ο Ίλον Μασκ......
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Βάσω Βελίκοβα: Η Ελλάδα της κρίσης

Γράφει η Βάσω Βελίκοβα Facebook: Βάσω Βελίκοβα Instagram: vaso_vel Φοιτήτρια Τμήματος ΕΜΜΕ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Η Ελλάδα από τον Μάϊο του 2010 μέχρι σήμερα  διανύει μια...

Ο τραπεζίτης που άλλαξε το μέλλον (της ανθρωπότητας), προφητεύει εφιάλτες για την αμερικανική οικονομία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Από τα δικά του χέρια αγοράστηκε το θρυλικό... swap που επέτρεψε στην κυβέρνηση Σημίτη να δικαιολογήσει την... παράτυπη ένταξη της Ελλάδας στην...

Νέο Powerspin Combo για περισσότερα κέρδη

* Όχι ένας, αλλά τρεις τυχεροί τροχοί από τον ΟΠΑΠ. Η ανανεωμένη στοιχηματική εμπειρία του POWERSPIN είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες ημέρες στα καταστήματα ΟΠΑΠ....