Γιάννης Αναστασόπουλος: Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει καμία μετεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιάννης Αναστασόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΜέΡΑ25 στην Ανατολική Αττική

 

Για όσους πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει μετεκλογική σύγκλιση του ΜέΡΑ25–Συμμαχία για τη Ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από κάποιο κυνικό μοίρασμα υπουργείων, αρκεί να κάνουμε μια σύγκριση των θέσεων του ΜέΡΑ25 με αυτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια και τον ΗΡΑΚΛΗ γα να διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο σύγκλισης:

 

Το «Σχέδιο Ηρακλής» 1 και 2, δηλαδή η πώληση των κόκκινων δανείων σε αρπακτικά funds, με παροχή εγγυήσεων από το ελληνικό δημόσιο συνολικού ύψους έως 23 δισεκατομμύρια ευρώ, μπορεί να υπερψηφίστηκε μόνο από τη ΝΔ τον Δεκέμβριο 2019 και τον Ιούλιο 2021 αντιστοίχως, αλλά:

 

θεμελιώθηκε επάνω σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ του Δεκεμβρίου του 2015, ο οποίος όχι μόνο προέβλεπε την πώληση «κόκκινων» δανείων σε funds χωρίς ενημέρωση του δανειολήπτη, αλλά επιπλέον θεσμοθετούσε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και καθιστούσε ιδιώνυμο αδίκημα την αντίσταση στις εξώσεις συμπολιτών μας από τα σπίτια τους!

 

Εξάλλου, σε συνέντευξή του τον Φεβρουάριο 2023, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε κυνικά ότι αν εκλεγεί δεν θα απαγορεύσει στα funds να κάνουν πλειστηριασμούς, σημειώνοντας πως «σε καμία ευνομούμενη πολιτεία δεν απαγορεύονται οι πλειστηριασμοί»!

 

Επιπλέον, στις σχετικές προεκλογικές εξαγγελίες του ο ΣΥΡΙΖΑ – όχι μόνο δεν δεσμεύεται σε κατάργηση του κατάπτυστου «Σχεδίου «Ηρακλής» – αλλά έμπλεος κυνισμού, ο Τσίπρας βαπτίζει «προστασία των δανειοληπτών» τον σοσιαλισμό για τα αρπακτικά funds, καθώς ο δανειολήπτης αποδέχεται το σύνολο της οφειλής ώστε εν συνεχεία να επέλθει δήθεν γενναίο κούρεμα (π.χ. 50%) και ο οφειλέτης να βρεθεί στη θέση όπου θα πρέπει μέσα σε 5-10 χρόνια, να αποπληρώσει το 50% μιας οφειλής δανείου που αγοράστηκε από το fund το πολύ στο 10% της αξίας του, και μάλιστα με αγοραία επιτόκια!

 

Αυτό απλώς σημαίνει παραγωγή τρομερών υπεραξιών για τα funds, δρομολόγηση της αγοράς τιτλοποιημένων δανείων «Ηρακλής» και εξαγωγή όλου αυτού του ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ πλούτου σε υπερπόντιες τράπεζες !

 

Απέναντι στο πρόγραμμα αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και, εν πολλοίς, συμμερίζεται και το ΠΑΣΟΚ χωρίς να βρίσκει κάθετα αντίθετη ούτε τη ΝΔ, το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη αντιτάσσει την μόνη βιώσιμη λύση, το Σχέδιο «Οδυσσέας», το οποίο είναι το μόνο που προβλέπει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του «Ηρακλή», με μόνιμη προστασία της κύριας κατοικίας και των μικρομεσαίων, μέσω της καταβολής μηνιαίου παγίου που δεν θα ξεπερνά το 20% των καθαρών εισοδημάτων και το ύψος του οποίου θα προσδιορίζεται από τις δημοτικές αρχές και με διατήρηση του ποσοστού ιδιοκτησίας των δανειοληπτών, έως την έναρξη της κανονικής αποπληρωμής των δανείων, μετά από τα «κουρέματα» που θα συμφωνηθούν.

 

Στο μεταξύ, χιλιάδες δανειολήπτες με στεγαστικά δάνεια σε κυμαινόμενο επιτόκιο πιέζονται διπλά και θα πιεστούν ακόμη περισσότερο από τις αυξήσεις των επιτοκίων, αλλά και από τις συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού.

 

Γι’ αυτό επιμένουμε:

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν επικαλύπτονται από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και προσεγγίζουν τα μάλα αυτές της ΝΔ.

 

Ως εκ τούτου, εκεί πρέπει να αναζητήσει τις συμμαχίες του ο ΣΥΡΙΖΑ για την … προοδευτική ανασυγκρότηση της χώρας που θα τύχει και της έγκρισης των δανειστών, όπως φάνηκε από από την αποδοχή των προτάσεων Τσίπρα από τον Σολτς.

Best Of

Χατζηδάκης: Η κυβέρνησή μας προχωρά στο δρόμο της Ευρώπης

«Θέτω στην αντιπολίτευση το ερώτημα αν το νομοσχέδιο αυτό...

Οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία...

Η βελτίωση της καθημερινότητας των Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Σούνακ κέρδισε τους (υπερ) συντηρητικούς με την απρέπεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την ώρα που τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά...

Η κυβέρνηση Σούνακ προωθεί νομοσχέδιο για να μπλοκάρει την… έξοδο των Γλυπτών από τη χώρα

Η ασέβεια του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Η Ιστορία έχει ήδη κρίνει τους κληρονόμους των σφετεριστών των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η υπόθεση του Γλυπτών του Παρθενώνα προσφέρεται για διαχρονικό...

Τα Ευχοστολίδια έκαναν την προσφορά χριστουγεννιάτικη παράδοση

Για 10η συνεχή χρονιά ο ΟΠΑΠ κάνει πραγματικότητα χιλιάδες...

Τάσος Παππάς: Τα κόμματα και οι θεωρίες συνωμοσίας

Γράφει ο Τάσος Παππάς Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών"   Κατά κανόνα οι...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Σούνακ κέρδισε τους (υπερ) συντηρητικούς με την απρέπεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την ώρα που τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά ΜΜΕ... κακοποιούν τον Ρίσι Σούνακ για την ακραία απρέπειά του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά...

Η κυβέρνηση Σούνακ προωθεί νομοσχέδιο για να μπλοκάρει την… έξοδο των Γλυπτών από τη χώρα

Η ασέβεια του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει και... συνέχεια. Όπως καταγράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ σε σχετικά ρεπορτάζ τους, η κυβέρνηση των Συντηρητικών...

Η Ιστορία έχει ήδη κρίνει τους κληρονόμους των σφετεριστών των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η υπόθεση του Γλυπτών του Παρθενώνα προσφέρεται για διαχρονικό αναστοχασμό. Μια πρώην αυτοκρατορία, η Μεγάλη Βρετανία περνάει από γενιά σε γενιά το ταυτοτικό αποτύπωμα του...