Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε
Παραμένει η εκκρεμότητα, άγνωστη η πορεία του θέματος κι ούτε έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Τελικά, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στις Δικαστικές Αρχές τη βεβαίωση ότι δεν κατέχει ο ίδιος ή ότι δεν έχει συμμετοχή σε εταιρεία ή σε περισσότερα εταιρικά σχήματα; Ώστε πρώτα απ’ όλα να είναι νόμιμη η παρουσία του στην πολιτική σκηνή, ως προέδρου κόμματος. Και στη συνέχεια, σε δεύτερη φάση, να καταθέσει όπως κι οι άλλοι συνάδελφοι του, την υποχρεωτική δήλωση του Πόθεν Έσχες με την καταγραφή των εισοδημάτων και της περιουσιακής του κατάστασης κατά την εκκίνηση της πολιτική του σταδιοδρομίας.
Καμία επίσημη ενημέρωση δεν έχει υπάρξει για το θέμα, πέραν του θορύβου που ξεσηκώθηκε κάποια στιγμή. Και μετά σιωπή. Έτσι συμβαίνει πάντα, όταν επιχειρείται να κλείσουν ευαίσθητα και δύσκολα προβλήματα, χωρίς φασαρία. Αφήνονται στη λήθη…
Κάποιοι συγχέουν σκοπίμως, το Πόθεν Έσχες, που κάποια στιγμή θα κληθεί να καταθέσει ο Στ. Κασσελάκης με την υποχρέωση που έχει εδώ και κάποιους μήνες να δηλώσει εάν είναι ιδιοκτήτης νομικού προσώπου ή εάν κατέχει μετοχικά μερίδια, που καθιστούν απαγορευτική τη συμμετοχή του στην πολιτική. Ο Κασσελάκης εξελέγη αρχηγός στο κόμμα του τον Σεπτέμβριο του ΄23. Αμέσως θα έπρεπε να έχει τακτοποιήσει το θέμα του, καθώς εμφάνισε τον εαυτό του ως έναν ευκατάστατο επιχειρηματία, ο οποίος δεν είχε ανάγκη για περαιτέρω εργασία, λόγω ικανών περιουσιακών στοιχείων.
Εισέβαλε μάλιστα τόσο φουριόζος στην πολιτική διατυμπανίζοντας την πρόθεση του να φέρει την…κάθαρση, που σημαίνει πως από μόνος του θα έπρεπε να έχει κινήσει τις όποιες «αργοκίνητες» διαδικασίες για να δείξει ότι είναι τακτοποιημένος στις τυπικές προϋποθέσεις.
Η διαχείριση του θέματος «εταιρείες Κασσελάκη» γίνεται, δυστυχώς, με τρόπο που εκθέτει το Κράτος στην αμεροληψία, στη διαφάνεια και στη νομιμότητα. Παρουσιάζεται στα μάτια των πολιτών αδύναμο όταν ο ελεγχόμενος είναι πρόσωπο ήδη διάσημο σε σχέση με κάποια άλλη περίπτωση στην οποία ο πρωταγωνιστής είναι λιγότερο γνωστός. Και εξηγούμαι για να γίνει πιο σαφές:
Την εβδομάδα που διανύουμε το Εκλογοδικείο αποφάσισε ότι πρέπει να αφαιρεθεί η βουλευτική έδρα από τον Γιάννη Γιάτσιο, ο οποίος εξελέγη βουλευτής Γρεβενών με τη Νέα Δημοκρατία και να δοθεί στον εσωκομματικό αντίπαλο του Θανάση Σταυρόπουλο.
Το παράπτωμα του αποπεμφθέντος βουλευτή ήταν η παράλειψη του να παραιτηθεί από τη συμμετοχή του σε Διοικητικό Συμβούλιο εταιρείας. Έτσι ο Γ. Γιάτσιος έχασε τη βουλευτική του ιδιότητα.
Άρα, υπάρχει το προηγούμενο και ίσχυσε στην περίπτωση ενός μη διάσημου βουλευτή της περιφέρειας.
Γιατί ο αντίστοιχος έλεγχος δεν εφαρμόζεται και στον Κασσελάκη; Και αν έχει διενεργηθεί έλεγχος γιατί δεν έχει υπάρξει ενημέρωση, επισήμως;
Έχει μεριμνήσει ο ίδιος για την τακτοποίηση του ζητήματος του; Απέστειλε την υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καμία εμπλοκή συμμετοχής σε νομικά πρόσωπα; Η πολύμηνη, πάντως, καθυστέρηση δίνει την εντύπωση περιπλοκής.
Να επικαλείσαι την κάθαρση στα λόγια, είναι το εύκολο και γίνεται δωρεάν.
Ζορίζουν τα πράγματα, συνήθως, στην εφαρμογή…