Όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και η προβολή τους μέσα από τη Δημόσια Τηλεόραση, λειτούργησαν ως αφορμή για… ανταγωνισμό, έριδες και παρασκήνιο στο εσωτερικό της Ιεραρχίας.
Για τα… μάτια, ή μάλλον για τον φακό της ΕΡΤ, αρκετοί Μητροπολίτες μπήκαν εξαρχής στη διαδικασία των ζυμώσεων με την Αρχιεπισκοπή, ώστε να βρίσκονται στον πυρήνα των «εκλεκτών», δηλαδή μεταξύ εκείνων οι οποίοι θα είχαν απευθείας τηλεοπτική μετάδοση σε μια από τις λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην οποία θα πρωταγωνιστούσαν.
Κάποιοι, περισσότερο… ψαγμένοι και υποψιασμένοι μάλιστα, έκαναν ένα βήμα παραπέρα, και αναζήτησαν απευθείας πρόσβαση στη Δημόσια Τηλεόραση και τη διοίκηση της ΕΡΤ, περισσότερο για να… φρενάρουν την προβολή άλλων Ιεραρχών, παρά για να προωθήσουν τη δική τους.
Πηγή: One Voice