Οι ψηφοφόροι του Νιού Τζέρσεϊ “διώχνουν” τον Μενέντεζ από τη Γερουσία. Δημοσκόπηση του δίνει 5% στη μάχη για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Η πολυετής εμπλοκή του ονόματος του Ρόμπερτ Μενέντεζ σε υποθέσεις διαφθοράς, φαίνεται ότι λειτουργεί αθροιστικά και σωρευτικά για την τοπική κοινωνία του Νιού Τζέρσεϊ, και την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Η πρόσφατη, νέα δίωξη σε βάρος του φιλέλληνα Γερουσιαστή από τη Γενική Εισαγγελία του Μανχάταν και το FBI, λειτούργησε ως… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος και ο Λευκός Οίκος πιέζουν παρασκηνιακά τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, πριν από τη δίκη του, η οποία έχει οριστεί για τις 6 Μαϊου.

Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ακόμη και ως ανεξάρτητος, τις τελευταίες ημέρες ωστόσο από το επιτελείο του… χαμηλώνουν τους τόνους, και επισημαίνουν ότι ο Μενέντεζ δεν θα ρισκάρει να χάσουν οι Δημοκρατικοί την έδρα του Νιού Τζέρσεϊ, που θα τους οδηγούσε με μαθηματική βεβαιότητα στην απώλεια του ελέγχου της Γερουσίας, στις εκλογές του 2024.

Τα δεδομένα προβάλλουν δραματικά για τον φιλέλληνα Γερουσιαστή. Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μεταξύ των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών στο Νιού Τζέρσεϊ, δείχνει ότι δεν έχει καμία ελπίδα να κερδίσει το χρίσμα του κόμματος για τη Γερουσία, στην εσωκομματική μάχη που ήδη ξεκίνησε.

Δημοσκόπηση της Public Policy Polling, που ζητήθηκε από το φιλελεύθερο γκρουπ End Citizens United/Let America Vote, που πρόσκειται στο Δημοκρατικό Κόμμα, εμφανίζει τον Ρόμπερτ Μενέντεζ να συγκεντρώνει μόλις 5% στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, έναντι 42% που συγκεντρώνει ο Βουλευτής των Δημοκρατικών στο Νιού Τζέρσεϊ Άντι Κιμ, και 19% που συγκεντρώνει η Τάμι Μέρφι, σύζυγος του Δημοκρατικού Κυβερνήτη του Νιού Τζέρσεϊ Φιλ Μέρφι.

Αν για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Δημοκρατικών για τη Γερουσία μονομαχήσουν ο Κιμ και ο Μενέντεζ, ο Βουλευτής Κιμ συγκεντρώνει ποσοστό 63%, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ 10%, και το 28% δηλώνει αναποφάσιστο.

Σε ποιοτικά στοιχεία που προκύπτουν από αντίστοιχες δημοσκοπήσεις, το 75% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος έχουν αρνητική γνώμη για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, έναντι μόλις 18% θετικών απόψεων, και 7% αναποφάσιστων.

Μάλιστα, το 78% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος θεωρεί ότι ο Ρόμπερτ Μενέντεζ θα πρέπει να παραιτηθεί από την έδρα του στη Γερουσία, με το 14% να λέει ότι πρέπει να παραμείνει στο Κογκρέσο, και 9% να μην απαντά.

Το κλίμα που διαμορφώνεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παραπέμπει σε “έξωση” του Ρόμπερτ Μενέντεζ από τη Γερουσία, πιθανότατα με παραίτησή του πριν από τη δίκη της 6ης Μαϊου, ώστε να μην επηρεαστεί συνολικά το κλίμα για τους Δημοκρατικούς ενόψει των τριπλών εκλογών του 2024, για τον Λευκό Οίκο και τα δυο Σώματα του Κογκρέσου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία.

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Best Of

Η σημειολογία (και η ουσία) της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της JTI

Ο Πρόεδρος του Ομίλου της ΣΕΚΕ κ. Κώστας Καραμανλής...

Μητσοτάκης: Aγωνιζόμαστε να στηρίξουμε ειδικά τα πιο αδύναμα νοικοκυριά

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Σήμερα» του...

Χατζηδάκης: Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση

Την σταδιακή αλλά ταχεία επέκταση των άμεσων πληρωμών -που...

Ο Παπανικολάου με τις… καλπάζουσες φιλοδοξίες στην Κεντροδεξιά

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Κάθε άλλο παρά κοινό μυστικό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Κόλαφος για Μενέντεζ: “Έβαλε την πολιτική δύναμή του προς πώληση σε συμφέροντα”

Όσοι παρακολουθούν τη δίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ ως διεφθαρμένου...

Η σημειολογία (και η ουσία) της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της JTI

Ο Πρόεδρος του Ομίλου της ΣΕΚΕ κ. Κώστας Καραμανλής...

Η “τελευταία έξοδος” του Αλαφούζου από τον ΣΚΑΪ

"Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ"... Από τις καλύτερες ταινίες που...

Οι ΤουρκοΑλβανοί περικυκλώνουν την Ελλάδα

Πηγή: OneVoice Μαύρη Λίστα   Δεν μπορώ να μην το γράψω. Αν έκανε...

Λευτέρης Κουσούλης: Σχεδόν αδύνατος ένας ουσιαστικός διάλογος για κάτι

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Κάποτε οι άνθρωποι...
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Κόλαφος για Μενέντεζ: “Έβαλε την πολιτική δύναμή του προς πώληση σε συμφέροντα”

Όσοι παρακολουθούν τη δίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ ως διεφθαρμένου και πράκτορα ξένων δυνάμεων, δεν μπορούν να αποφύγουν τον σχολιασμό των σκληρών εκφράσεων που χρησιμοποιεί...

Η σημειολογία (και η ουσία) της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της JTI

Ο Πρόεδρος του Ομίλου της ΣΕΚΕ κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Japan Tobacco κ. Iwai Mitsuo. Στη συνάντηση μετείχε και ο...

Η “τελευταία έξοδος” του Αλαφούζου από τον ΣΚΑΪ

"Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ"... Από τις καλύτερες ταινίες που μας χάρισε τις πολλές τελευταίες δεκαετίες ο παγκόσμιος κινηματογράφος. Καμία σχέση δηλαδή με την εικόνα...