Ο Ζελένσκι… ακούει φωνές και βλέπει γύρω του προδότες. Τους οποίους απολύει

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η εξέλιξη ήταν περίπου αυτονόητη. Η Ουκρανία θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια, το πιο διεφθαρμένο κράτος επί ευρωπαϊκού εδάφους, και ο Βολοντίμιρ Ζελένκι από τους πολιτικούς που… φούσκωσαν τη διαφθορά, όταν ανέλαβαν την εξουσία.

Όλα αυτά… τα ξεχάσαμε μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, δεν σημαίνει ωστόσο και ότι η πραγματικότητα άλλαξε. Απλώς… δεν τη συζητάμε, για να μην φθείρεται η εικόνα. Καθώς όμως η πραγματικότητα “φωνάζει”, με τις κυρώσεις της Ευρώπης στη ρωσική οικονομία να πλήττουν τους πολίτες της Ευρώπης, και να οδηγούν την ήπειρό μας σε πρωτοφανείς για τις ζώσες γενεές καταστάσεις φτωχοποίησης, η “άβολη αλήθεια” για τον… ηθοποιό, επανέρχεται στο προσκήνιο.

Στο ξεκίνημα του πολέμου, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, που ασκεί την εξουσία με διατάγματα… τύπου Ερντογάν, με τη δικαιολογία της σύγκρουσης με τη Ρωσία, προχώρησε στην απαγόρευση ουκρανικών κομμάτων, με την κατηγορία ότι ήταν… φιλορωσικά. Κανονικά κόμματα, με εκπροσώπηση στη Βουλή, με Ουκρανούς πολιτικούς, τους οποίους ψηφίζουν Ουκρανοί πολίτες. Η Δύση… έκανε ότι δεν είδε.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο… δημοκρατικών φρονημάτων Πρόεδρος της Ουκρανίας απέλυσε μια σειρά από πρέσβεις της χώρας του σε δυτικές πρωτεύουσες, με την κατηγορία ότι δεν κατάφεραν να πείσουν τις δυτικές κυβερνήσεις για αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Και σήμερα, απέλυσε τον επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών και τον Γενικό Εισαγγελέα, κατηγορώντας τους ως… προδότες, που βοηθούσαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Καταλαβαινόμαστε… Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι… ακούει φωνές, εδώ και αρκετό καιρό, και πλέον βλέπει παντού γύρω του προδότες. Την κατάληξη μπορεί να τη φανταστεί ο καθένας. Το ερώτημα είναι πόσο ακριβό τίμημα θα πληρώσουν σε αυτή την επώδυνη διαδρομή οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Best Of

Το μανιφέστο ενότητας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, για να ενισχυθεί η παρέμβαση του ΣΕΒ

Πηγή: imerisia.gr   Τρεις λέξεις θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν τη ζωή μου:...

Η σημειολογία (και η ουσία) της συνάντησης του Κώστα Καραμανλή με τον πρόεδρο της JTI

Ο Πρόεδρος του Ομίλου της ΣΕΚΕ κ. Κώστας Καραμανλής...

Μητσοτάκης: Aγωνιζόμαστε να στηρίξουμε ειδικά τα πιο αδύναμα νοικοκυριά

Συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Σήμερα» του...

Χατζηδάκης: Η επόμενη μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση

Την σταδιακή αλλά ταχεία επέκταση των άμεσων πληρωμών -που...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η συμμαχία που άλλαξε τον κόσμο…

  Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές του Σι Τζινπίνγκ και...

Το μανιφέστο ενότητας του Σπύρου Θεοδωρόπουλου, για να ενισχυθεί η παρέμβαση του ΣΕΒ

Πηγή: imerisia.gr   Τρεις λέξεις θεωρώ ότι χαρακτηρίζουν τη ζωή μου:...

Η συλλογική Δύση… εντόπισε τα βαλιτσάκια με τα πυρηνικά (Πουτιν και Σι Τζινπίνγκ)

Η συνάντηση του Σι Τζινπίνγκ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν...
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Κατιάνα Ναυπλιώτου
Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Αλεξία Μπακογιάννη: Να καθιερωθούμε στη συνείδηση του κόσμου ως μια εταιρεία που χαρακτηρίζεται από ενσυναίσθηση και πάθος

Πηγή: Fortune Greece   Τα 20 χρόνια της αία relate, η άποψή της για το γυναικείο επιχειρείν και τα πρότυπα που είχε από μικρή. Η επικεφαλής...

Ποιές (σεισμικές) πολιτικές εξελίξεις θα προκαλέσει μια αποχή άνω του 50% στις ευρωεκλογές;

Η αποχή ως... αόρατη απειλή για τη συνοχή του πολιτικού συστήματος. Ίσως και τη σταθερότητά του. Τα κομματικά επιτελεία προσπαθούν να διασκεδάσουν και να...

Η συμμαχία που άλλαξε τον κόσμο…

  Τα χαμόγελα και οι αγκαλιές του Σι Τζινπίνγκ και του Βλαντιμίρ Πούτιν από τη συνάντησή τους στο Πεκίνο, εξηγούν πλήρως τις καινούριες πραγματικότητες που...