Χριστοδουλάκης: Συνεχίζουμε, πιο δυνατοί από ποτέ, με όσους θέλουν και μπορούν


 
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ»

  • Για τη διαγραφή του Θ. Θεοχαρόπουλου από την Κ.Ο.:

Η Πρόεδρος μας διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας με την έννοια της επιβολής πειθαρχίας ή της καταστολής, αλλά ότι όλοι μας θα πρέπει πλέον να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το εάν προχωράμε ενιαία και μαζί. Ειδικά στις συγκεκριμένες πολιτικές και χρονικές συγκυρίες, που παρατηρούμε την εργαλειοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι όποιος την υπερψηφίζει μέσα στη Βουλή, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του κ. Τσίπρα. Κάτι τέτοιο, λοιπόν, δε μπορεί να γίνει αποδεκτό από τη δική μας πλευρά.
Σε ένα πολυκομματικό φορέα και ένα δημοκρατικό κόμμα, όπως είναι το Κίνημα Αλλαγής, είναι απολύτως σεβαστή οποιαδήποτε διαφορετική άποψη είτε αυτό εκφράζεται σε κομματικό επίπεδο είτε σε επίπεδο στελεχών, μελών και φίλων. Είναι άλλο αυτό και άλλο η υπερψήφιση της Συμφωνίας απέναντι στην κομματική γραμμή μέσα στη Βουλή εξυπηρετώντας το ΣΥΡΙΖΑ και τα μικροκομματικά του παιχνίδια.

  • Για την ενιαία πορεία και το Έκτακτο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος μας, προχωράμε σε έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στο τέλος Μαρτίου. Εκεί θα αποφασιστεί η πλήρης και ενιαία λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής και καταργείται πλέον ο πολυκομματικός φορέας που ουσιαστικά θόλωνε το διακριτό πολιτικό μας μήνυμα και αντί να ευνοεί τον πλουραλισμό ουσιαστικά οδηγούσε σε Βαβυλωνία.
Σε αυτό, λοιπόν, το Συνέδριο όλοι όσοι το επιθυμούν μπορούν να προσέλθουν με δημοκρατικές διαδικασίες, με ανάδειξη των συνέδρων από τη βάση του κόμματος μας. Όλα τα πολιτικά θέματα και οι διαφορές θα λυθούν δημοκρατικά και θα προχωρήσουμε ενωμένοι και αποφασιστικά. Όπως τόνισε η Πρόεδρος μας χθες, ζητάμε από τα κόμματα να κάνουν ένα βήμα πίσω, όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, για να ενισχύσουμε την ενιαία λειτουργία μας και κυρίως την ενιαία μας φωνή στην ελληνική κοινωνία.
Το Κίνημα Αλλαγής, δεν ιδρύθηκε ως ένωση κομμάτων, ούτε ως συμφωνία ηγεσιών. Ξεκίνησε πρώτα από τη βάση, πρώτα πήγαμε σε εκλογές αρχηγού από τη βάση της παράταξης. Έχουμε χρέος και ευθύνη, λοιπόν, στους 212.000 συνιδρυτές του εγχειρήματος μας, να υπηρετήσουμε την αυτόνομη πορεία μας, ως ο μοναδικός στιβαρός προοδευτικός πόλος στο πολιτικό μας σύστημα. Απέναντι σε αυτούς, έχουμε την ευθύνη να διαφυλάξουμε την ενότητα της παράταξης. Συνεχίζουμε δυναμικά, πιο δυνατοί από ποτέ με όσους θέλουν και μπορούν.
Το ΠΑΣΟΚ είναι ο βασικός πυλώνας του Κινήματος Αλλαγής. Το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη κάνει πίσω για το εγχείρημα αυτό. Είναι το μόνο κόμμα που τα όργανα του δεν έχουν συνεδριάσει, επειδή ακριβώς σχεδόν όλα τα στελέχη του συμμετέχουν και στηρίζουν από την πρώτη γραμμή το Κίνημα Αλλαγής. Δε μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά δε μπορούμε και μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Η βάση μας είναι οι 212.000 συνιδρυτές μας. Αυτούς ακριβώς εκφράζουμε. Με βασικό κορμό και πυλώνα, φυσικά, το ΠΑΣΟΚ, τιμώντας την ιστορία και την προσφορά του στον τόπο. Με αυτές τις αρχές και αξίες προχωράμε και συνεχίζουμε το εγχείρημα μας, όπως το ξεκινήσαμε.

  • Για την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Το Κίνημα Αλλαγής και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα στη Βουλή, πήρε μία ξεκάθαρη θέση χθες. Προχωράμε συντεταγμένα στην καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αυτό είναι απόλυτα σαφές και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα περεταίρω συζήτησης. Όσον αφορά τη συνέχεια, σε όποιον μας ρωτάει με ποιον από τους δύο είμαστε πιο κοντά απαντάμε: ούτε με τη Νέα Δημοκρατία είμαστε πιο κοντά ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί είμαστε κάτι ριζικά διαφορετικό. Και αυτό ακριβώς το εκφράζουμε με ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο και πρόγραμμα που απευθύνεται στους Έλληνες πολίτες, στα καθημερινά τους προβλήματα, με έμφαση στην κοινωνική συνοχή και στόχο την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

  • Για τον προοδευτικό και δημοκρατικό πόλο

Υπάρχει προοδευτικό μέτωπο στη χώρα μας, εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις ενώθηκαν το 2017 για να υπηρετήσουν ακριβώς αυτό το σκοπό, με ανιδιοτέλεια και προσανατολισμό στην κοινωνική μας βάση. Προοδευτικός δε γίνεσαι απλώς επειδή το δηλώνεις, κεντροαριστερός δε γίνεσαι επειδή κάποια στιγμή αυτοπροσδιορίζεσαι έτσι. Κρίνεσαι από τις επιλογές σου. Όταν, λοιπόν, οι επιλογές σου εκφράζουν την πολιτική πρακτική του λαϊκισμού, του τυχοδιωκτισμού, της δημαγωγίας, με καθεστωτικές παρεμβάσεις στα μέσα ενημέρωσης και τη δικαιοσύνη, με την αποθέωση του κρατισμού, όταν πηγαίνεις χέρι – χέρι με τους ΑΝΕΛ και τα ακροδεξιά στοιχεία ακόμα και τώρα με συγκυριακές πλειοψηφίες, με μοναδικό γνώμονα το πώς θα παραμείνεις για λίγο ακόμα στην καρέκλα της εξουσίας, δε μπορείς την επόμενη μέρα να ξυπνάς κεντροαριστερός. Τα προοδευτικά μέτωπα δεν αφορούν σε καμία περίπτωση το ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν τους προοδευτικούς πολίτες που θέλουν λύσεις και αυτούς ακριβώς εκφράζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής.

  • Για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να μπορεί να εκφράζεται για οποιοδήποτε πολιτικό ζήτημα. Δε συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με οποιαδήποτε έκφανση εμπεριέχει εθνικιστικά ή άλλου είδους τέτοια χαρακτηριστικά ακραίας μορφής. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι όλοι όσοι ήταν στο Σύνταγμα την Κυριακή ήταν ακραίοι ή εθνικιστές. Ο καθένας κάνει την επιλογή του για το πώς εκφράζεται, έχει τη θέση του, και είναι χρέος όλων να περιθωριοποιούν οποιαδήποτε ακραία στοιχεία και να διασφαλίζουν το πολιτικό μήνυμα που ο καθένας θέλει να περάσει.

  • Για τα πολιτικά ανταλλάγματα του κ. Θεοχαρόπουλου:

Μακριά από εμάς τέτοιου είδους συζητήσεις, εδώ θα είμαστε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα, όλα θα φανούν στην πράξη.

Best Of

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η δημοφιλία Μπάιντεν… στα πατώματα. Όπως του πρεσβύτερου Μπους (όταν έχασε τις εκλογές)

Η προοπτική να μετατραπεί ο Τζο Μπάιντεν σε Πρόεδρος...

Ο Τραμπ είναι… αυτή τη στιγμή Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η μεθοδικότητα των πολιτικών αναλυτών, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και...

Ποιός θα εξηγήσει στον Κασσελάκη ότι δεν μπορεί να περιφέρεται ως… διασκεδαστής;

Η κατάσταση με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχίζει πλέον να...

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η δημοφιλία Μπάιντεν… στα πατώματα. Όπως του πρεσβύτερου Μπους (όταν έχασε τις εκλογές)

Η προοπτική να μετατραπεί ο Τζο Μπάιντεν σε Πρόεδρος μιας θητείας, προκαλεί τρόμο στο επιτελείο του Οβάλ Γραφείου και τους επιτελείς του Δημοκρατικού Κόμματος....

Ο Τραμπ είναι… αυτή τη στιγμή Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η μεθοδικότητα των πολιτικών αναλυτών, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μας επιτρέπει να έχουμε... σε πρώτο χρόνο πλήρη...

Ποιός θα εξηγήσει στον Κασσελάκη ότι δεν μπορεί να περιφέρεται ως… διασκεδαστής;

Η κατάσταση με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχίζει πλέον να ξεφεύγει ακόμη και από το στάδιο της γραφικότητας. Προβληματίζει για το βαθύ έλλειμμα αντίληψης που...