Χρηστίδης: Το δίπολο Τσίπρα-Μητσοτάκη εξυπηρετεί τη Χρυσή Αυγή και τα άκρα


 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 98.9 ΚΑΙ ΣΤΟN ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΛΦΙΕΡΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Ήμασταν σαφείς. Είναι μια προβληματική συμφωνία. Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι, δεν γίνεται σεβαστή από τον κ. Ζάεφ και αυτό είναι το μείζον ζήτημα από το οποίο δεν πρέπει να ξεφύγουμε. Ο κ. Ζάεφ μιλάει για Μακεδονία. Έλεγαν όλον αυτόν τον καιρό ο κ. Τσίπρας, ο κ. Κατρούγκαλος, όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κι άλλοι έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ “να κάνουμε την κίνηση γρήγορα γιατί αλλιώς θα πέσει στην αγκαλιά της Τουρκίας η γειτονική μας χώρα¨. Χθες η Τουρκία πανηγύρισε. Υπήρχε μια προφανής εξυπηρέτηση των άλλων στόχων που έχει ο κ. Τσίπρας και που έχει να κάνει με το να παραμείνει λίγες ακόμα βδομάδες στην εξουσία. ΤΣΙΠΡΑΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ: οι δημόσιοι ΑΛΛΗΛΟΕΚΒΙΑΣΜΟΙ συνεχίζονται τώρα και από το βήμα της Βουλης. Ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο είχαν περάσει διάφορες φάσεις. Αυτή τη στιγμή περνάνε τις φάσεις των δημόσιων αλληλοεκβιασμών. Αυτό είχε ξεκινήσει από τη συνέντευξη του κ. Τσίπρα πριν λίγες εβδομάδες και συνεχίζεται με όσα βγαίνει και λέει ο κ. Καμμένος τις τελευταίες μέρες. Άλλωστε γι αυτό του άφησαν και τον κ. Παπαχριστόπουλο και δεν προχώρησε η παραίτησή του. Η ουσία του ζητήματος είναι ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να προχωρήσει με σαφήνεια και πέραν του γεγονότος ότι προσπαθεί να υποτιμήσει τον κ. Καμμένο. Πρέπει να απαντήσει σε δύο βασικά ερωτήματα: Τί έχει γίνει με την καταγγελία του κ. Καμμένου για τα 50.000.000 ευρώ τα οποία έδωσε ο κ. Σόρος σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Καμμένου μέσα στο υπουργικό συμβούλιο; Δεύτερον, τί συμβαίνει με τις καταγγελίες για παρέμβαση στη δικαιοσύνη, όπως τις ομολόγησε ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής πριν από 4 μέρες; Χρειάζονται άμεσα απαντήσεις για να ξεκαθαρίσει όλο το πεδίο της συζήτησης. Αποδεικνύεται ότι ΣΥΡΙΖΑ είναι μια αλλοτριωμένη Αριστερά η οποία σήμερα έχει μαζέψει στους κόλπους της απο ψεκασμένους δεξιούς, αντιμνημονιακούς αριστερούς μέχρι όψιμους μνημονιολάτρες και με αυτούς προσπαθεί να κυβερνήσει τη χώρα, παραβιάζοντας κάθε έννοια κανονικής λειτουργίας της δημοκρατίας.
Αυτό ξεκινά από όσα έχει κάνει κι έχει πει ο κ. Πολάκης το προηγούμενο διάστημα μέχρι της καταγγελίες του κ. Καμμένου. Εμείς είμαστε απέναντι σε αυτήν την διαδικασία νομοτελειακά. Η δική μας παράταξη ήταν αυτή που έκανε τεράστια βήματα για να γίνει η δημοκρατία κτήμα των Ελλήνων πολιτών τη δεκαετία του ’80 και ύστερα. Έβγαλε τους μη προνομιούχους από το περιθώριο και τους έβαλε στην κοινωνική ζωή. Και όλα αυτά έγιναν με πολλή προσπάθεια, με πολύ κόπο και με προβλήματα τα οποία αντιμετωπίσαμε. Και έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και εργαλειοποιεί οτιδήποτε βρήκε. Ήρθε στην εξουσία το Γενάρη του 2015 λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα διώξει την κα. Μέρκελ, ότι δε θα αφήσει ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, 4 χρόνια μετά έχει κάνει ακριβώς τα αντίθετα και με μεγαλύτερη ένταση. Διαχειριστικά ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει ένα ποσοστό. Αυτό το κάνει αποκλειστικά παίζοντας το δίπολο Τσίπρα-Μητσοτάκη, Μητσοτάκη-Τσίπρα. Αυτό στο τέλος της μέρας εξυπηρετεί μόνο τη Χρυσή Αυγή και τα άκρα. Διότι όσο και να θέλει να μας πείσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη ότι είναι ένα δίπολο, δεν πείθεται κανένας. Στις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι ο κανένας είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συμπιέζονται. Εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος για την δημοκρατία μας και η Φώφη Γεννηματά έχει χτυπήσει πολύ γρήγορα το καμπανάκι του κινδύνου.
Επομένως, χρειάζεται θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας, συζήτηση με επιχειρήματα, να αφήσουν τα παιχνίδια τα οποία κάνουν και τα οποία πολλές φορές είναι παιχνίδια κάτω από τη μέση και να δώσουμε στους Έλληνες πολίτες ο καθένας το όραμά του. Ο κ. Τσίπρας δεν ασχολείται με τον κ. Μητσοτάκη. Ασχολείται με το ΚΙΝΑΛ, με τη Φώφη Γεννηματά και την ιστορική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Έφτασε να λέει ο κ. Τσίπρας ότι την ενδιάμεση συμφωνία που έκανε ο Α. Παπανδρέου, την έκανε και νομιμοποίησε το ΠΓΔΜ, ότι το όνομα συμφωνήθηκε τότε. Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτό έγινε με την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη το 1993.Θέλει να μας τσουβαλιάσει όλους στη δική του στρατηγική κι αυτό είναι κάτι το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε. Είναι πολλοί οι πρόθυμοι οι οποίοι θέλουν να αποτελέσουν την πινακίδα μιας προσπάθειας. Αυτό η ιστορία το έχει κρίνει και θα το ξανακρίνει και στο μέλλον Από την άλλη όμως υπάρχει κάτι που είναι πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό. Ποιος γύρω μας αναζητά στην πραγματικότητα αυτό που θέλει να κάνει ο κ. Τσίπρας? Κανένας. Όλοι θέλουν κάτι νέο, κάτι διαφορετικό. Κάτι που θα τραβήξει μπροστά τους πολίτες, θα έχει αρχές, ιδέες, αξίες, θα μιλά για τα προβλήματά τους, θα δείχνει πώς οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους δεν θα περιμένουν την τρόικα που έχει πάψει να είναι τρόικα και τα μνημόνια από τα οποία έχουμε υποτίθεται βγει. Όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ καιρό πριν. Οι πολίτες δεν είναι κορόιδα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ- ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εμείς πιστεύουμε στην συνεισφορά της ανανεωτικής αριστερά, στην πορεία της την περίοδο της μεταπολίτευσης αλλά και τα τελευταία 4 χρόνια στο Κίνημα. Αυτό είναι κάτι που θάλλουμε να συνεχίσει να γίνεται με όρους σύνθεσης και συνεννόησης. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε βάλει συγκεκριμένους όρους για να ψηφίσει, οι όροι αυτοί δεν υπήρχαν. Η εκτελεστική γραμματεία της ΔΗΜΑΡ ήταν πολύ σαφής το καλοκαίρι του 2018 για τη συμφωνία. Το Κίνημα έχει αποκρυσταλλώσει το λόγο του, είναι σαφές ότι πρέπει να προχωρήσουμε με ξεκάθαρο τρόπο και αυτό κάνουμε. Το θέμα θεοχαρόπουλου έχει κλείσει και ο καθένας θα κριθεί το επόμενο διάστημα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΒΙΑΣ
Ότι συνέβη και στη βουλή και έξω από τη βουλή τις τελευταίες εβδομάδες έχει χτυπήσει το εθνικό συναίσθημα των Ελλήνων. Όσο και αν προσπαθεί να ο κ. Τσίπρας, υπάρχει οργή, υπάρχει αγανάκτηση, εκνευρισμός και όλο αυτό το πράγμα δεν ξεσπά πάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε τις επιθέσεις βίας. Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που το κάνουμε αυτό με σαφήνεια από την πρώτη στιγμή της κρίσης, διότι είμαστε οι πρώτοι που το υποστήκαμε. Το 2011 επίσης το πρόσωπο της κας. Τζάκρη είχε αφισοκολληθεί σε όλη την Πέλλα διότι τότε οι σημερινοί συνοδοιπόροι της στον ΣΥΡΙΖΑ αφισοκολλούσαν κι έλεγαν ότι όποιος ψηφίσει το μνημόνιο είναι προδότης, γερμανοτσολιάς. Και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ “δεν είχε βγάλει κιχ” για όλα αυτά που υπέστησαν οι βουλευτές. Υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έβγαιναν κι έλεγαν ότι σε “αυτήν την ταβέρνα τρώει ο Γ. Παπανδρέου, πηγαίνετε και κάνετε αντισυγκέντρωση”. Εμείς είμαστε από συγκεκριμένη μεριά της ιστορίας, έχουμε δείξει τί πιστεύουμε, αυτοί οι οποίοι δυστυχώς έχουν περάσει κάτω από τον πήχη της δημοκρατικής λειτουργίας είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ΝΔ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στις πλατείες των αγανακτισμένων βρέθηκε και η ΝΔ.
Αυτόνομη πορεία με αυτοδύναμη στρατηγική
Η εντολή των 212.000 πολιτών μας είναι σαφής. Αυτόνομη πορεία, αυτοδύναμη στρατηγική. Επομένως, όποιος για τους δικούς του λόγους, οι οποίοι θα φανούν το επόμενο χρονικό διάστημα λοξοκοιτάει είτε προς τον έναν είτε προς τον άλλον είναι σαφές ότι δεν έχει χώρο ανάμεσά μας. Οι πολίτες θέλουν ξεκάθαρες λύσεις, καθαρές επιλογές και αυτές θα του της δώσουμε μέχρι τις επόμενες εκλογές για να μας δώσει και την εντολή την οποία τόσο πολύ χρειάζεται ο τόπος.
Προσανατολιζόμαστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αυτό είναι το σχέδιο “Ελλάδα” που καταθέτουμε σε όλη την πορεία μέχρι τις εκλογές. Δεν προσανατολιζόμαστε να γίνουμε κομμάτι της εξουσίας για την εξουσία ,δε θέλουμε να γίνουμε “τσόντα” κανενός, δεν θέλουμε να γίνουμε ουρά πολιτικών επιλογών οι οποίες δεν συμφωνούν με αυτό το οποίο πιστεύουμε εμείς. Επομένως, όσοι το προεξοφλούν αυτό κάνουν λάθος, όσοι αυτό το οργανώνουν, επίσης πρέπει να “αλλάξουν πλευρό”. Τα δύσκολα σε μια κυβέρνηση η οποία βαδίζει προς το τέλος της δεν είναι τα νομοσχέδια μέσα στη βουλή. Είναι η διαχείριση των ανασφαλειών όλων αυτών των βουλευτών, των στελεχών που ξέρουν ότι δεν πρόκειται να είναι βουλευτές και στελέχη. Και όσο θα βλέπουν αυτά τα στελέχη να φέρνει ο κ. Τσίπρας να φέρνει όλους αυτούς τους οποίους τραμπούκιζαν πριν λίγα χρόνια ως προδότες, γερμανοτσολιάδες και να τους συμπιέζει, τόσο όλο αυτό θα αποκτά κι ένα ενδιαφέρον για όλους εμάς που θα το κοιτάζουμε απ΄ έξω.

Best Of

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η δημοφιλία Μπάιντεν… στα πατώματα. Όπως του πρεσβύτερου Μπους (όταν έχασε τις εκλογές)

Η προοπτική να μετατραπεί ο Τζο Μπάιντεν σε Πρόεδρος...

Ο Τραμπ είναι… αυτή τη στιγμή Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η μεθοδικότητα των πολιτικών αναλυτών, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και...

Ποιός θα εξηγήσει στον Κασσελάκη ότι δεν μπορεί να περιφέρεται ως… διασκεδαστής;

Η κατάσταση με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχίζει πλέον να...

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η δημοφιλία Μπάιντεν… στα πατώματα. Όπως του πρεσβύτερου Μπους (όταν έχασε τις εκλογές)

Η προοπτική να μετατραπεί ο Τζο Μπάιντεν σε Πρόεδρος μιας θητείας, προκαλεί τρόμο στο επιτελείο του Οβάλ Γραφείου και τους επιτελείς του Δημοκρατικού Κόμματος....

Ο Τραμπ είναι… αυτή τη στιγμή Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η μεθοδικότητα των πολιτικών αναλυτών, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μας επιτρέπει να έχουμε... σε πρώτο χρόνο πλήρη...

Ποιός θα εξηγήσει στον Κασσελάκη ότι δεν μπορεί να περιφέρεται ως… διασκεδαστής;

Η κατάσταση με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχίζει πλέον να ξεφεύγει ακόμη και από το στάδιο της γραφικότητας. Προβληματίζει για το βαθύ έλλειμμα αντίληψης που...