Φώφη Γεννηματά: Με ευθύνη του κ. Τσίπρα ζούμε παρακμή και εκφυλισμό


 
 

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά
Ο κ. Τσίπρας δημιουργός της Νέας Δεξιάς, πολιτικός χορηγός της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά, είναι ένας πρωθυπουργός σε απόγνωση που βλέπει ότι έρχεται το τέλος της πρωθυπουργίας του και μπροστά στην ήττα του ψάχνει να βρει τι θα κάνει την επόμενη μέρα. Όλο αυτό το διάστημα που κυβερνά στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας έφτιαξε τη Νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές : Κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας – το ισοπέδωσε, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που να τα έδωσε όλα στους δανειστές, που να ήταν τόσο πρόθυμος σε ό,τι του ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Κυβέρνησε με ακροδεξιούς, στηρίζεται σε δεξιούς και ακροδεξιούς και σε διάφορους πρόθυμους γυρολόγους. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν μανδύα, ένα προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Πολιτικός χορηγός της ΝΔ λοιπόν ο κ. Τσίπρας, και με τον τρόπο που χειρίζεται εθνικά θέματα και ευτελίζει την Πολιτική έχει γίνει χορηγός και της Ακροδεξιάς, της Χρυσής Αυγής.
Μόνο η γέφυρα των στεναγμών που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας υπάρχει πια για τον κ. Τσίπρα
Δεν βλέπω καμία γέφυρα παρά μόνο την γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα γιατί ξέρει που τον οδηγεί η γέφυρα αυτή. Τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση για να σκεφτεί τι ακριβώς τελικά είναι τι θα κάνει την επόμενη μέρα . Γιατί αποδείχθηκε ότι ούτε Αριστερός είναι ούτε προοδευτικός είναι ο κ. Τσίπρας. Το επαναλαμβάνω: Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής.
Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.
Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ο κ. Τσίπρας. Από τα ζαρζαβατικά μέχρι στις γκαζόζες έχουμε δει με ευθύνη του κ. Τσίπρα, την παρακμή και τον εκφυλισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου. Με βουλευτές που δανείζονται και κάθε μέρα αλλάζουν κόμμα και παραχωρούν το δικαίωμά τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση για να στηρίζουν εν λευκώ την κυβέρνηση. Τα έχετε ξαναδεί αυτά; Έχετε δει τέτοιες συμπεριφορές από «προοδευτικό» κόμμα στην Ευρώπη; Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.
Την αξιολόγηση και την κρίση μου για συγκεκριμένα στελέχη την είχα κάνει πολύ νωρίτερα και μάλιστα εμπράκτως
Την κριτική μου για συγκεκριμένα στελέχη την είχα κάνει πολύ νωρίτερα και μάλιστα εμπράκτως! Την αξιολόγηση μου την έκανα στο εσωτερικό του κόμματος, όταν κάποια στελέχη αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν και κάποια όχι. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει – όπως κυβέρνησε με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά – να στηρίζεται τώρα σε διάφορους πρόθυμους γυρολόγους και στα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Δικαίωμα του. Για όλα αυτά κρίνεται ο κ. Τσίπρας από τους πολίτες, από τους προοδευτικούς πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν προσδοκίες από αυτόν, είχαν ελπίδες. Αλλά δεν έχουν πια.
Στο Συνέδριο συνοψίζουμε τον προγραμματικό δεκάλογο του Κινήματος Αλλαγής
Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες για τη χώρα. Εμείς έχουμε καταθέσει τη δική μας πρόταση. Στο Συνέδριο συνοψίζουμε τον προγραμματικό δεκάλογο του Κινήματος Αλλαγής που θα αποτελέσει την προγραμματική βάση για την επόμενη των εκλογών. Αν ο ελληνικός λαός μας δώσει τη δύναμη θα επιμείνουμε στην συνεννόηση και εφαρμογή του προγράμματός μας.
Τη δεύτερη Κυριακή και σε δήμους και σε περιφέρειες θα έχουμε δικούς μας υποψήφιους.
Η γραμμή μας είναι να στηρίξουμε τους δικούς μας υποψήφιους. Έχουμε πολύ ισχυρά στελέχη στην αυτοδιοίκηση και στους κεντρικούς Δήμους και στις μεγάλες Περιφέρειες. Είμαι αισιόδοξη ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι στο δεύτερο γύρο και θα τους στηρίξουμε με νύχια και με δόντια. Έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα με αυτόν τον νέο διαλυτικό νόμο της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση, να είναι στο τιμόνι των Δήμων και των Περιφερειών προοδευτικοί άνθρωποι με ικανότητες που θα συνθέσουν και διοικήσουν και να μη βρεθούν όμηροι μειοψηφιών ή ακόμα και τοπικών συμφερόντων.
Τώρα που βρίσκονται στο τέλος της θητείας τους δεν μπορούν να δεσμεύσουν τη χώρα για μεγάλα εθνικά ζητήματα.
Αρκετά …φτάνει πια ! Όχι άλλη διαπραγμάτευση από αυτήν την κυβέρνηση. Κάθε φορά που διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας νέα δεινά προκαλεί στη χώρα και νέα βάρη έρχονται να προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Τώρα που βρίσκονται στο τέλος της θητείας τους δεν πρέπει να δεσμεύσουν τη χώρα για μεγάλα εθνικά ζητήματα. Η χώρα δεν πρέπει να δεσμευτεί άλλο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής από τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.
Είδατε τι έγινε στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Κρατήθηκε ανοιχτό το θέμα του αλυτρωτισμού που έχει κινδύνους για μεγάλη αστάθεια και όχι σταθερότητα στην περιοχή. Γι’ αυτό και ήμασταν αντίθετοι. Τίποτα από όλα αυτά που υπόσχονται δεν θα τα συμψηφίσει ο ελληνικός λαός με τη στάση τους σε αυτό το μεγάλο εθνικό ζήτημα.
Ο Γιώργος Γεννηματάς «λείπει» σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους
Ο Γιώργος Γεννηματάς «λείπει» όχι πιστεύω μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους. Και σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεν είχε φύγει τόσο νωρίς και τόσο άδικα πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά σε αυτόν τον τόπο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να πορευτούμε όπως μας δίδαξε. Με ήθος, αξίες και με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Best Of

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι στόχοι της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Έχουν διοργανωθεί εννέα εκλογές για...

Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι

 Ο τοίχος των ευχών που συγκίνησε τη δημοφιλή τραγουδίστρια...

Ο Ιερώνυμος δεν ελέγχει την Ιεραρχία. Ούτε… τους πιστούς

Η στρατηγική επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να... επουλώσει τις...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκαν το πρωί δομές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών,...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2024» και σήμερα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της σχετικής κλήρωσης. Στόχος του προγράμματος...

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Οι στόχοι της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη

Γράφει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου Πηγή: liberal.gr   Έχουν διοργανωθεί εννέα εκλογές για τη Βουλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ευτύχησα να έχω ψηφίσει σε όλες και, «πρώτα ο Θεός»,...