Ν. Ελευθερόγλου: Η ΝΔ έπρεπε να στείλει μήνυμα στον κ. Πάγκαλο ότι… δεν θέλει την ψήφο του


 
Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Η τέχνη των δημοσκοπήσεων είναι πολύ μεγάλη, γι’ αυτό να μου επιτρέψετε να μην πέσω στην παγίδα του σχολιασμού τους. Στο παρελθόν ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο, που δυστυχώς δεν άλλαξε τις μεθόδους του τα τελευταία, περίεργα χρόνια. Το αποτέλεσμα αυτής της μη εξέλιξης το ζούμε τα τελευταία χρόνια τόσο εμείς όσο και οι ίδιοι οι δημοσκόποι.
Εάν πράγματι θέλουν να μη γίνονται ρεζίλι και, κυρίως, να μη χρησιμοποιούνται από διάφορους πολιτικούς και κόμματα, θα πρέπει να αλλάξουν τόσο τα εργαλεία τους όσο και τη συμπεριφορά τους. Δεν μπορεί κάποιοι να υιοθετούν τη λογική «ό,τι θέλει ο πελάτης». Σίγουρα ο κόσμος έχει αλλάξει πολιτική συμπεριφορά, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν- όπως και ότι από τις δημοσκοπήσεις του παρελθόντος, που γίνονταν με κάλπη, φτάσαμε στις δημοσκοπήσεις από το τηλέφωνο, που οι ίδιες οι εταιρίες στο παρελθόν τις κατήγγειλαν ως αναξιόπιστες.
Ούτε βέβαια μπορείς να χαράζεις πολιτική μόνο με τις δημοσκοπήσεις. Αλλά αυτό αφορά τους δημοσκόπους και τους πελάτες τους, κατά πόσο, δηλαδή, θέλουν να συνεχίσουν να αλληλοεκτίθενται.
Και εάν το ένα πρόβλημα ακούει στο θέμα των μετρήσεων, το δεύτερο κακό της μοίρας μας είναι οι διάφοροι επικοινωνιολόγοι, που λειτουργούν με τους δημοσκόπους σαν συγκοινωνούντα δοχεία. Οι επικοινωνιολόγοι της Ν.Δ., έχοντας προφανώς στα χέρια τους τις μετρήσεις, διαπίστωσαν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει έλλειμμα στο θέμα των γυναικών ψηφοφόρων. Εκεί υπερτερεί ο κ. Τσίπρας. Μια και σχεδόν κάθε οικογένεια, ανεξάρτητα εάν ψηφίζει ή όχι ΣΥΡΙΖΑ, τον θεωρεί σαν τον γιο που θα ήθελε να έχει ή ήδη έχει. Το παιδί, λοιπόν, έχει το προβάδισμα για μια σειρά από λόγους. Και τι σκαρφίστηκαν οι γίγαντες της επικοινωνίας που ανθούν στην Πειραιώς; Να χτίσουν το προφίλ του προέδρου της Ν.Δ. στον γυναικείο πληθυσμό. Και η πρώτη κίνηση που είδαμε ήταν αυτό το φοβερό βιντεάκι στην Κυψέλη. Με τη μαμά με το μωρό στο καροτσάκι, που αναγνώρισε στον πρόεδρο της Ν.Δ. ότι είναι… γκόμενος. Και αυτό το απόσπασμα που τράβηξε η κάμερα της Ν.Δ. το μοίρασαν στα κοινωνικά δίκτυα για να προβάλουν την εικόνα ενός άλλου Κυριάκου Μητσοτάκη. Δηλαδή, οι φωστήρες αυτοί ανακάλυψαν ότι αυτό που μας λείπει είναι ένας ηγέτης γκόμενος.
Προφανώς, είναι οι ίδιοι που πρότειναν τον έτερο τιτανοτεράστιο, αυτοδιαφημιζόμενο σεξιστή γκόμενο, τον κ. Τατσόπουλο. Ημαρτον, Κύριε! Απορώ πώς δεν τους πέταξε από κανένα παράθυρο η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη, που, αν μη τι άλλο, έχει μυαλό πολύ περισσότερο από τους συμβούλους του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Και σαν… κερασάκι στην τούρτα των επιτυχιών του επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. ήρθε η συνέντευξη του υπέργηρου κ. Πάγκαλου. Ο οποίος την ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον Γοργοπόταμο για να στείλει το μήνυμα της αδελφοσύνης, βγήκε και υποσχέθηκε να στηθούν κρεμάλες για τον ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος γιατί ο κληρονόμος ακινήτων δεν μπορεί να ζήσει!
Δεν θα ασχοληθώ με τα άλλα άθλια που ξεστόμισε διότι είναι γνωστά ο βίος και η πολιτεία του στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας. Αλλά δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστο αυτό που επανέλαβε σε ακόμη μία συνέντευξή του: ότι, δηλαδή, ψηφίζει Νέα Δημοκρατία.
Εάν η Ν.Δ. πράγματι είχε ανακλαστικά, έπρεπε να είχε στείλει το μήνυμα στον Θ. Πάγκαλο ότι δεν θέλει την ψήφο του. Διότι τέτοιοι είδους ψηφοφόροι μόνο κακό τής κάνουν…

Best Of

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Ιερώνυμος δεν ελέγχει την Ιεραρχία. Ούτε… τους πιστούς

Η στρατηγική επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να... επουλώσει τις...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Ανεπάρκεια, ανασφάλεια, εμπαιγμός «μέσα» στα μάτια μας

Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου   Ρευματοκλοπές - Νεροκλοπές   Με νέες αυξήσεις στους...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Ιερώνυμος δεν ελέγχει την Ιεραρχία. Ούτε… τους πιστούς

Η στρατηγική επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να... επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η νομοθεσία για τους ομοφυλόφιλους στις σχέσεις της Εκκλησίας με τη Νέα...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε σε... γνώριμα λημέρια. Και με αφορμή την παρουσία του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο Γεννηματά ως τον θεμελιωτή του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πόσο επίκαιρο, ειδικά στην εποχή της πανδημίας...