Ο Μανώλης Κοττάκης "διαβάζει"… συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές


 
Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης
Πηγή: εφημερίδα “Δημοκρατία”
 
Μέχρι πρότινος ήμουν εξαιρετικά συγκρατημένος στις προβλέψεις μου για την έκβαση του προβαδίσματος της Ν.Δ. στην τελική ευθεία προς τις εκλογές . Είχα την εκτίμηση -δεν την έχω αναιρέσει εντελώς- ότι η φιλελεύθερη παράταξη θα νικήσει καθαρά, αλλά όχι με διαφορά άνω των 6-7 μονάδων. Δεν είναι της στιγμής να πω γιατί! Εδώ και μερικές μέρες όμως έχω αρχίσει να αναθεωρώ τις εκτιμήσεις μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει τα πάντα για να χάσει πολύ! Μας προσβάλλει κάθε μέρα τόσο πολύ, ώστε θα σηκώσει από τους καναπέδες να πάνε να τον μαυρίσουν ακόμη κι εκείνους τους Ελληνες που στέκονταν κριτικά απέναντι στη Ν.Δ. Οι προσβολές είναι διαρκείς, καθημερινές και εξοργίζουν ακόμη και τους πλέον ανεκτικούς πολίτες, οι οποίοι έχουν αρχίσει έναν σιωπηρό πόλεμο που η Αριστερά δεν καταλαβαίνει. Πρώτο και κορυφαίο παράδειγμα προσβολής των πολιτών, η κατηγορία που διακινείτο εδώ και μερικές μέρες ότι τα άκρα θα προκαλέσουν επεισόδια στις παρελάσεις και θα αμαυρώσουν τον εθνικό εορτασμό. Παρέλκει, βεβαίως, να σχολιάσουμε ότι… πήρε ο πόνος τον ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις που κάποτε ήθελε να καταργήσει!
Σημασία έχει πως η Κουμουνδούρου, έντρομη από τη λαϊκή οργή, έσπευσε να ενοχοποιήσει προκαταβολικά ως φασίστα κάθε πολίτη που επρόκειτο να διαμαρτυρηθεί. Επειδή αγνοούν πώς σκέφτεται ο συντηρητικός φιλήσυχος πολίτης θεωρούσαν βέβαιο ότι ο κόσμος θα αμαυρώσει τον εορτασμό. Τους διέφυγε κάτι. Ο συντηρητικός κόσμος σέβεται τους ήρωες. Και έχει δικό του τρόπο να τους τιμά! Σέβεται τις εθνικές επετείους! Δεν είναι σαν τους αριστερούς ρέμπελους που διέλυαν τις παρελάσεις στους καιρούς των Μνημονίων. Χθες, λοιπόν, ο κόσμος έκανε κάτι πρωτότυπο: Τραγούδησε με την ψυχή του το «Μακεδονία ξακουστή», που ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να απαγορεύσει, και αγνόησε, περιφρόνησε τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Εξευτέλισε έτσι τον γραμματέα του κόμματος που προέβλεπε δημοσίως ότι θα γίνουν επεισόδια. Εξευτέλισε επίσης τον παπαγάλο γνωστό ραδιοφωνικό παραγωγό που έχει σχέσεις με τις γνωστές υπηρεσίες, ο οποίος, όπως και τον Οκτώβριο, έτσι και τώρα διέδιδε προβοκατόρικα επί μία εβδομάδα ότι θα γίνουν επεισόδια από φασίστες. Μέχρι και τις πόλεις όπου θα γίνουν έδινε ο ανόητος! Μα αυτή δεν είναι η μόνη νίκη του συντηρητικού κόσμου.
Η οργή για τους υπουργούς που χαρίζουν το Καστελόριζο στην Τουρκία και το επίθετο «ξακουστή» στα Σκόπια επιδείχθηκε και με άλλους τρόπους. Στα βουνά πέριξ της Εγνατίας Οδού ο ταξιδιώτης διακρίνει τοποθετημένους μεγάλους σταυρούς και μεγάλες ελληνικές σημαίες, για να είναι ορατά από χιλιόμετρα. Τώρα τοποθετήθηκαν! Δεν υπήρχαν. Νέα παιδιά τοποθετούν στο πίσω τζάμι των αυτοκινήτων τους ελληνικές σημαίες. Κόσμος πολύς έδωσε βροντερό «παρών» στις παρελάσεις. Αν εξαιρέσω τον Τσίπρα, που με την ομιλία του χθες στο Αγαθονήσι έδειξε σαν να υποψιάζεται πόσο πολύ μακριά από το εθνικό αίσθημα είναι οι υπουργοί του και το κόμμα του και πόσο προσβάλλουν την εθνική μας ταυτότητα, οι υπόλοιποι αγρόν αγοράζουν. Θεωρούν προοδευτικό τον αντιπατριωτισμό. Μας προσβάλλουν κάθε μέρα. Μας κάνουν να σκεπτόμαστε πως δεν μπορούν να τα λένε Ελληνες αυτά.
Και το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ: Οταν ενοχλείς τον αδιάφορο για την πολιτική, τον θυμώνεις και τον σηκώνεις από την καρέκλα, τότε ένα είναι βέβαιο: Η συντριβή θα ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη. Η δίκη μας προτροπή δεν μπορεί να είναι παρά αυτή: Συνεχίστε να μιλάτε σαν Τούρκοι όπως ο πρώην υπουργός Τσιρώνης. Συνεχίστε να λέτε πως ξακουστή Μακεδονία είναι των Σκοπίων. Θα χάσετε με τα… τσαρούχια! Και τότε, ναι, δεν θα ξεχάσετε ποτέ τι σημαίνει Δεξιά. Τι σημαίνει ο κόσμος της Δεξιάς. Υπέροχο δείγμα αυτών των Ελλήνων είναι ο ομογενής από το Αμμοχώρι Φλώρινας, ο οποίος είπε δακρυσμένος στον Γιώργο Βαρεμένο μέσα σε εκκλησία της Μελβούρνης:
«Στη Μακεδονία οι παπαρούνες είναι πιο ζωηρές και πιο κόκκινες γιατί οι παππούδες μας πότισαν με το αίμα τους αυτή τη γη…» Αυτή τη Δεξιά, αγαπητοί, δεν θα την καταλάβετε ποτέ!

Best Of

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η δημοφιλία Μπάιντεν… στα πατώματα. Όπως του πρεσβύτερου Μπους (όταν έχασε τις εκλογές)

Η προοπτική να μετατραπεί ο Τζο Μπάιντεν σε Πρόεδρος...

Ο Τραμπ είναι… αυτή τη στιγμή Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η μεθοδικότητα των πολιτικών αναλυτών, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και...

Ποιός θα εξηγήσει στον Κασσελάκη ότι δεν μπορεί να περιφέρεται ως… διασκεδαστής;

Η κατάσταση με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχίζει πλέον να...

Μητσοτάκης: Στενή συνεργασία με την Εκκλησία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Ένας τουρισμός προσβάσιμος σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία επιλογής των δικαιούχων του...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η δημοφιλία Μπάιντεν… στα πατώματα. Όπως του πρεσβύτερου Μπους (όταν έχασε τις εκλογές)

Η προοπτική να μετατραπεί ο Τζο Μπάιντεν σε Πρόεδρος μιας θητείας, προκαλεί τρόμο στο επιτελείο του Οβάλ Γραφείου και τους επιτελείς του Δημοκρατικού Κόμματος....

Ο Τραμπ είναι… αυτή τη στιγμή Πρόεδρος των ΗΠΑ

Η μεθοδικότητα των πολιτικών αναλυτών, των εταιρειών δημοσκοπήσεων και των ΜΜΕ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μας επιτρέπει να έχουμε... σε πρώτο χρόνο πλήρη...

Ποιός θα εξηγήσει στον Κασσελάκη ότι δεν μπορεί να περιφέρεται ως… διασκεδαστής;

Η κατάσταση με τον Στέφανο Κασσελάκη αρχίζει πλέον να ξεφεύγει ακόμη και από το στάδιο της γραφικότητας. Προβληματίζει για το βαθύ έλλειμμα αντίληψης που...