Αυγενάκης: Οι σχέσεις που χτίσαμε παραμένουν ισχυρές


 
 
Ομιλία του απερχόμενου Γραμματέα της Π.Ε. της Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος
Κύριε Πρόεδρε και Πρωθυπουργέ όλων των Ελλήνων Κυριάκο Μητσοτάκη,
Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι Βουλευτές,
Αγαπητά μέλη της ΠΕ,
Φίλες και φίλοι,
Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ξεκινά ένας νέος!
Κλείνει ένας κύκλος γεμάτος εμπειρίες, όμορφες εικόνες, αγώνες και αμέτρητα χιλιόμετρα, αρκετή κούραση, αλλά και μεγάλη ικανοποίηση και χαρά για το τελικό αποτέλεσμα.
Όλα ξεκίνησαν με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Προέδρου της ΝΔ. 13 Ιανουαρίου 2016. Ο Πρόεδρος με απόφασή του με ορίζει αναπληρωτή Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.
Στις 27 Απριλίου 2016 εξελέγην στην θέση του Γραμματέα με ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Επιτροπής. Έτσι ξεκίνησε στην ουσία ένα όμορφο ταξίδι, με όλους εσάς συνοδοιπόρους.
Η εμπιστοσύνη αυτή ανανεώθηκε μετά από πρόταση του Προέδρου μας στο 12ο Συνέδριο του Κόμματός μας. Για να ακολουθήσει εκ νέου εκλογή μου, με ομόφωνη δική σας απόφαση, των μελώντης νυν πλέον Πολιτικής Επιτροπής και σας ευχαριστώ για άλλη μια φορά γι’ αυτό.
Φίλες και φίλοι, Αγαπητοί Συνάδελφοι,
η Ελλάδα από την 8η Ιουλίου και μετά είναι πιο φωτεινή, πιο αισιόδοξη. Όλοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το εάν μας ψήφισαν, έχουν στηρίξει τις ελπίδες τους στον αυτοδύναμο Πρωθυπουργό της χώρας μας, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Νιώθω υπερήφανος και ευγνώμων για όλα όσα, με τη δική σας εμπιστοσύνη, καίμε τη δική σας συνεργασία, ζήσαμε αυτά τα 3,5 και πλέον χρόνια.
Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω να με συγχωρέσουν όσοι τυχόν πίκρανα ή άθελά μου όλο αυτό το διάστημα στεναχώρησα. Αν συνέβη, το έκανα με μοναδικό γνώμονα τη δικαιοσύνη και έχοντας διαρκή στόχο το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που μας δικαίωσε τελικά όλους!
Κερδίσαμε ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές, εθνικές εκλογές. Κυριαρχήσαμε σε επιμελητηριακές εκλογές αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να ανοίξουμε το κόμμα και το ενεργοποιήσαμε με την συνδρομή των τοπικών στελεχών μας σε κάθε γωνιά της χώρας.
Θέλω να ευχαριστήσω,τον Πρόεδρο μας και Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε.
Για την ευκαιρία που μου έδωσε να ζήσω αυτή τη μοναδική εμπειρία και που μου εμπιστεύθηκε αυτή την μεγάλη ευθύνη, 3,5 ολόκληρα χρόνια δίπλα του, αλλά και δίπλα σε κάθε ΝΔκράτη, σε κάθε νέο μέλος του κόμματος, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Βουλευτές,
τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, τόσο της προηγούμενης Πολιτικής Επιτροπής, όσο και την νυν -όλους εσάς,τους Προέδρους των περιφερειακών μας οργανώσεων ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ,
τους Γραμματείς του Κόμματος μας και τους αναπληρωτές τους, τους χιλιάδες συνέδρους, τα μέλη της ΝΔ και φυσικά τους εργαζόμενους του κόμματος, για την εξαιρετική συνεργασία.
Κάναμε όλοι μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι! Ένα ταξίδι με δυσκολίες και συγκινήσεις, ένα ταξίδι που χάρη στη σκληρή δουλειά και την εξαιρετική συνεργασία καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών!
Για να ξεκινήσει, πριν μερικές ημέρες, ένα νέο ταξίδι, ένας νέος κύκλος! Αυτή τη φορά στο πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο που μου εμπιστεύθηκε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης, του Αθλητισμού.
Εύχομαι από καρδιάς, δυναμική παρουσία και καλή και επιτυχημένη θητεία στον Γιώργο Στεργίου, αγαπητό φίλο από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ και άξιο στέλεχος της παράταξής μας. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει, όπως τα κατάφερε και ως Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ.
Εύχομαι, επίσης, καλή επιτυχία στο έργο του, στο νέο Γενικό Διευθυντή του Κόμματος και πολύ καλό φίλο Γιάννη Μπρατάκο. Ο Γιάννης ανήκει στη νέα γενιά στελεχών. Είμαι βέβαιος ότι γαλουχημένος με τις αρχές του πατέρα του, ο οποίος υπηρέτησε με επιτυχία την Παράταξή μας, και με παρακαταθήκη την επιτυχημένη του επαγγελματική πορεία, θα τα καταφέρει επάξια στη νέα του αποστολή.
Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον απερχόμενο Γενικό Διευθυντή και πλέον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.
Φίλες και φίλοι, θέλω να σας παρακαλέσω να αγκαλιάσετε τον νέο Γραμματέα μας Γιώργο Στεργίου, τον νέο Γενικό Διευθυντή μας Γιάννη Μπρατάκο και, φυσικά, τον νέο Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του Κόμματος Στέλιο Κονταδάκη, και μέχρι πρότινος Γραμματέα Οργανωτικού όπου οφείλω δημόσια να τον συγχαρώ για την αποτελεσματικότητά του και την άριστη συνεργασία μας.
Και οι τρεις, είναι άνθρωποι που αγαπούν την Παράταξή μας και είμαι βέβαιος ότι θα την υπηρετήσουν με πάθος, πίστη και αφοσίωση. Άλλωστε, το έχουν αποδείξει έμπρακτα και επιτυχημένα από τις προηγούμενες θέσεις τους στην κομματική ιεραρχία.
Κλείνοντας, θέλω να δηλώσω δημόσια, στο επίσημο όργανο του Κόμματος μας, ότι οι σχέσεις που χτίσαμε παραμένουν ισχυρές. Είναι σχέσεις ζωής. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να συνεργαζόμαστε με το ίδιο πάθος, τον ίδιο ζήλο και το ίδιο μεράκι.
Στην καρδιά μας παραμένει η μεγάλη, φιλελεύθερη Παράταξή μας, και στόχος μας μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα.
Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου!

Best Of

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Κωστής Χατζηδάκης: Προχωρούμε μπροστά, στο δρόμο της ανάπτυξης

Επιτάχυνση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και επανεξέταση του...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Τώρα… τρέχουμε (για τις ευρωεκλογές). Γιορτάζουμε μετά

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ανήμερα της ονοματικής εορτής της, η Ελίζα...

Η Κάλλη Κώστα στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ δίνει...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι

 Ο τοίχος των ευχών που συγκίνησε τη δημοφιλή τραγουδίστρια...

Ο Ιερώνυμος δεν ελέγχει την Ιεραρχία. Ούτε… τους πιστούς

Η στρατηγική επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να... επουλώσει τις...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε...

Ένας ευπατρίδης που θα είχε σώσει το ΠΑΣΟΚ (και την Ελλάδα)… από τον Σημίτη

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Οι περισσότεροι θυμούνται και μνημονεύουν τον Γιώργο...

Στο 6% το προβάδισμα Τραμπ έναντι Μπάιντεν στις 7 Πολιτείες-κλειδιά (που… βγάζουν Πρόεδρο)

Οι δημοσκοπήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν γίνει όσο...συναρπαστικές θα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι

 Ο τοίχος των ευχών που συγκίνησε τη δημοφιλή τραγουδίστρια πριν το ταξίδι στο Μάλμε Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε της...

Ο Ιερώνυμος δεν ελέγχει την Ιεραρχία. Ούτε… τους πιστούς

Η στρατηγική επιμονή του Κυριάκου Μητσοτάκη να... επουλώσει τις πληγές που άνοιξε η νομοθεσία για τους ομοφυλόφιλους στις σχέσεις της Εκκλησίας με τη Νέα...

Κώστας Μπακογιάννης: Θέλουμε να πετύχει ο Δήμος. Για το καλό της πόλης και των κατοίκων της

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης επέστρεψε σε... γνώριμα λημέρια. Και με αφορμή την παρουσία του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της...