Ζωή Ράπτη: Ποιοτικότερες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τον γενικό πληθυσμό

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε χθες το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων«Ο Άγιος Γεώργιος», την Ψυχιατρική Κλινική, καθώς και κοινοτικές- εξωνοσοκομειακές δομές Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου.

 

Η Υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν. Χανίων κ. Γ. Μπέα, τον Αν. Διοικητή κ. Ε. Μπολώτη και το υγειονομικό προσωπικό, όπου σε ευρεία σύσκεψη εξετάστηκαν τα ζητήματα του  Ψυχιατρικού τομέα του Νοσοκομείου. Επίσης, παρουσιάστηκε η μελέτη της αξιοποίησης του κληροδοτήματος«Μαλινάκη» για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά νέες κτηριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

 

Στην παρουσίαση παρέστη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, υπό την ιδιότητά του ως Πρόεδρος του κληροδοτήματος «Μαλινάκη», καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Ν. Καλογερής.

 

Επίσης, η κα Ράπτη συμμετείχε σε σύσκεψη στην Π.Ε. Χανίων με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Χανίων κ. Π. Σημανδηράκη, με αντικείμενο την ένταξη έργων Ψυχικής Υγείας στη νέα Προγραμματική Περίοδο και την ανάπτυξη ανάλογων δράσεων εκ μέρους του Δήμου.

 

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης (ΜΟΘΕ) Χανίων του ΟΚΑΝΑ, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κ. Αθ. Θεοχάρη και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθ. Δημητριάδη.

 

Μετά το πέρας των επισκέψεων, η Υφυπουργός Υγείας δήλωσε :

 

«Με χαρά επισκέπτομαι σήμερα τα Χανιά, μια πόλη που κατέχει ιδιαίτερη θέση στην Ψυχική Υγεία, αφού εδώ έγιναν από τα πρώτα βήματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης όταν το 2006, με Κυβέρνηση ΝΔ και Υπουργό τον κ. Ν. Κακλαμάνη, έκλεισε το Ψυχιατρείο Χανίων και αποχώρησε ο τελευταίος ασθενής.

 

Σήμερα, η προσπάθεια συνεχίζεται με στόχο όσο το δυνατόν ποιοτικότερες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τον γενικό πληθυσμό.

 

Μελετήσαμε από κοινού με τη Διοίκηση την αξιοποίηση του κληροδοτήματος«Μαλινάκη», για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, έργο που θα αναβαθμίσει και θα εκσυγχρονίσει τις υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, όχι μόνο στην Π.Ε. Χανίων, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη.

 

Άκουσα με προσοχή τις ανάγκες ενίσχυσης σε προσωπικό. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη δρομολογηθεί.

 

Επίσης, με χαρά διαπίστωσα το εξαιρετικό έργο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και κυρίως την κατ’ οίκον   νοσηλεία των ασθενών, τομέας που θα στηριχθεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

 

Ήδη, το Υπουργείο Υγείας κατά το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις κοινοτικές υπηρεσίες, στις Κινητές Μονάδες και στην κατ’ οίκον φροντίδα».

 

Best Of

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης βολευόταν με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τώρα απέναντί του είναι το ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας στη Χίο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος...

Τσίπρας: Είμαστε η μόνη εναλλακτική στην παντοδυναμία Μητσοτάκη

Συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα,...

Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, από εκεί πάνω όπου βρίσκεται, σήμερα θα χαμογελά

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο...

Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου θα γιορτάσουμε μια ακόμα μεγαλύτερη νίκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

  Τυχερός παίκτης στην Πτολεμαΐδα κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ...

Οι δυο πόλοι εξουσίας της επόμενης ημέρας

Το σχετικό διαμορφώνεται... διακριτικά μετά τις εκλογές της 21ης...

Το “νέο Κάμελοτ” ως αντίβαρο στον Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τα αμερικανικά ΜΜΕ, και κυρίως τα social...

Πότε δεν ήταν η Γερμανία… συμπλήρωμα του “βαθέως κράτους” των ΗΠΑ;

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η φωτογραφία από τα πρόσφατα, 100α γενέθλια...

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος: Η δεύτερη ανάγνωση του εκλογικού αποτελέσματος

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος       Η κάλπη της 21ης Μαΐου ανέδειξε,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

ΣΚΡΑΤΣ: Κέρδη άνω των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ την προηγούμενη εβδομάδα

  Τυχερός παίκτης στην Πτολεμαΐδα κέρδισε 500.000 ευρώ στο ΣΚΡΑΤΣ «ΕΦΤΑΤΥΧΗ ΓΑΤΑ ΜΕ ΟΥΡΑ» Κέρδη άνω των 2,7 εκατ. ευρώ μοίρασε το ΣΚΡΑΤΣ την προηγούμενη εβδομάδα....

Οι δυο πόλοι εξουσίας της επόμενης ημέρας

Το σχετικό διαμορφώνεται... διακριτικά μετά τις εκλογές της 21ης Μαϊου, και σταδιακά εμπεδώνεται στην ελληνική κοινωνία. Μένει να αποδειχθεί στην κάλπη της 25ης Ιουνίου...

Το “νέο Κάμελοτ” ως αντίβαρο στον Τραμπ

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Τα αμερικανικά ΜΜΕ, και κυρίως τα social media, δίνουν με συνέπεια τη μάχη των αναμνήσεων. Ο Ρον και η Κέισι ΝτεΣάντις, μαζί με...