Ζέφη Δημαδάμα : Στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, στηρίζει η Ζέφη Δημαδάμα.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος υπήρξε εκ των πλέον στενών συνεργατών της Φώφης Γεννηματά, και με την επιλογή της ευθυγραμμίζεται με την απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του “γεννηματικού” μπλοκ να στηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό, με τις δυο πολιτικές οικογένειες να έχουν ιστορικά ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς, και να υποστηρίζουν συναφείς ιδεολογικές πλατφόρμες, απέναντι στη συντήρηση.

Η Ζέφη Δημαδάμα αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της τα εξής:

 

Παρέμεινα και στήριξα το ΠΑΣΟΚ και την παράταξη στα εύκολα και στα δύσκολα γιατί πυξίδα μου ήταν πάντα η ενότητα και ο σεβασμός στις αρχές μου.

Για αυτό και υπηρέτησα σταθερά τις αρχές του σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας, γιατί πιστεύω ότι εγγυώνται ένα δίκαιο κόσμο, με ίσες ευκαιρίες για όλους και όλες, ένα βιώσιμο περιβάλλον και μια οικονομία που προτάσσει την ευημερία όλων.

Η επόμενη μέρα απαιτεί από τις σοσιαλιστικές, σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις τολμηρές και ριζοσπαστικές προτάσεις με συμμετοχική δημοκρατία, με ισόρροπη συμμετοχη των νέων και των γυναικών, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς λαϊκισμό και παρωχημένες μικροκομματικές τακτικές.

Η επόμενη μέρα απαιτεί αλλαγές του παραγωγικού και καταναλωτικού μοντέλου για να “αναπνεύσει” ο πλανήτης και να διασφαλιστεί η διαγενεακή ισότητα.

Η επόμενη μέρα απαιτεί να πρωταγωνιστήσουν η βιώσιμη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, η ψηφιακή μετάβαση, η αξιοποίηση της καινοτομίας αλλά και η εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων.

Η παραπάνω ατζέντα επανέρχεται από τα σοσιαλιστικά κόμματα της Ισπανίας, της Γερμανίας και από την ευρωπαϊκή οικογένεια των σοσιαλιστικών κομμάτων (PES) και των Γυναικών που μετέχω ως Αντιπρόεδρος (Peswomen) όπως και από την εκλογή του Πρόεδρου Μπάιντεν στις ΗΠΑ.

Για την επίτευξη των παραπάνω που πιστεύω και υπηρετώ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, απαιτείται η συμβολή ενός ηγέτη με διεθνή εμβέλεια, κύρος, εμπειρία, γνώστη των γεωπολιτικών εξελίξεων όπως ο Γ. Παπανδρέου.

Ενός συναινετικού πολιτικού που δεν αρέσκεται σε ανούσιες και διχαστικές κορώνες, που πιστεύει στις αρχές της ισότητας και αναγνωρίζει την ανάγκη ειρηνικών, αλλά και ουσιαστικών ανατροπών στις εργασιακές σχέσεις μακριά από τα σημερινά ‘μεσαιωνικά πρότυπα’, στην εξάλειψη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού οργανώνοντας παράλληλα ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο με προοδευτικό πρόσημο για όλους και όλες.

Για αυτούς τους λόγους στηρίζω την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου. Για τη νέα εποχή που έρχεται και τη Νέα Αλλαγή όπως την οραματίστηκε και η αλησμόνητη Φώφη Γεννηματά.

ΥΓ. Η παραίτησή μου από τη θέση της αναπληρώτριας εκπροσώπου ΚΙΝΑΛ είναι αυτονόητη.

Best Of

Η… παράσταση «Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντά πολίτες… προσωπικά στο γραφείο του»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Παλαιοί πολιτικοί, με ειδικό βάρος...

Ο… Φλωρίδης θα πάει να ψηφίσει στο ΠΑΣΟΚ;

Μαύρη Λίστα Πηγή: One Voice Η Άννα Διαμαντοπούλου εναντίον του Μητσοτάκη…...

Χατζηδάκης: Αν η Ευρώπη θέλει παραπάνω επενδύσεις, πρέπει να έχει και αντίστοιχα υψηλές φιλοδοξίες

Στη σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN, στην οποία την Ελλάδα...

Ο Τζιτζικώστας (άτυπος) διάδοχος του Μητσοτάκη

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Η επικείμενη μετακίνηση του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής...

Η Ευρώπη θα είναι πάντα… γυναίκα

  Η εικόνα στον καθρέφτη θα έχει πάντα γυναικείο χαμόγελο...

Οι λαοί που σέβονται τον εαυτό τους… δεν αράζουν στον καναπέ

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "One Voice",...

Η… παράσταση «Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντά πολίτες… προσωπικά στο γραφείο του»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Παλαιοί πολιτικοί, με ειδικό βάρος...

Ο… Φλωρίδης θα πάει να ψηφίσει στο ΠΑΣΟΚ;

Μαύρη Λίστα Πηγή: One Voice Η Άννα Διαμαντοπούλου εναντίον του Μητσοτάκη…...
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Λάζαρος Καλλιανιώτης
Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ είναι οι δυο «Θεσμοί» που έχουν απαξιωθεί...

Η Ευρώπη θα είναι πάντα… γυναίκα

  Η εικόνα στον καθρέφτη θα έχει πάντα γυναικείο χαμόγελο και γοητεία. Η Ευρώπη θα είναι πάντα... γυναίκα. Συνθέτοντας αντιθέσεις και πληθυντικά αφηγήματα. Επιχειρώντας να...

Οι λαοί που σέβονται τον εαυτό τους… δεν αράζουν στον καναπέ

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "One Voice", την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024     Το χλιμίντρισμα της Ιστορίας που ακούγεται στην ανάμνηση της επετείου της...