Ζέφη Δημαδάμα: Μια νέα αρχή, για να θέσουμε τις προτεραιότητές μας

Γράφει η Ζέφη Δημαδάμα

Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Το Καρφί”.

 

 

Επιχείρηση “Ελευθερία” και οι δυσκολίες του μαζικού εμβολιασμού

 

Κάθε πρωτοχρονιά είναι μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή κατά την οποία κάνουμε τον απολογισμό μας και θέτουμε τις προτεραιότητες μας. Το τέλος του 2020 μας επιφύλαξε μια θετική εξέλιξη, δηλαδή την έναρξη του εμβολιασμού που σηματοδοτεί την ελπίδα και την ανακούφιση για όλη την ανθρωπότητα.

 

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή εμμένει στην ανάγκη οργάνωσης ενός σχεδίου, ενός “Οδικού Χάρτη” ώστε να εξασφαλίσουμε όλοι και όλες ασφαλή πρόσβαση στον εμβολιασμό.

 

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες είδαμε μια μακρά λίστα με κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν ήδη.  Άλλο ο συμβολισμός, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί κομμάτων προηγήθηκαν και εμβολιάστηκαν και άλλο μια ατελείωτη λίστα κυβερνώντων, νεότατων και χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται, ότι αναρίθμητοι ηλικιωμένοι και άνθρωποι στις ευπαθείς ομάδες αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους…

 

Ίσως τα παραπάνω να είχαν λιγότερη σημασία αν δεν υπήρχαν σοβαρές επιφυλάξεις για τον τελικό αριθμό των εμβολίων που προμηθεύτηκε η χώρα. Επισημαίνεται ότι τα εμβόλια έρχονται σταδιακά και σε περιορισμένο αριθμό στη χώρα μας, άρα υπάρχει ο φόβος να μείνουν χωρίς άμεση κάλυψη αρκετοί άνθρωποι.

 

Άλλωστε δεν είναι μυστικό, όπως πρόσφατα ανέφερε  και αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel, ότι συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε λιγότερα εμβόλια  απο τον πληθυσμο των ευρωπαιων πολιτων και αυτό εγείρει ερωτήματα αλλά και προβληματισμούς για το στόχο της ανοσίας της αγέλης.

 

Αναλογικά και η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει λιγότερα εμβόλια από όσα χρειάζονται για αυτό και πρέπει να λάβει τα μέτρα της για την προμήθεια άμεσα επιπλέον εμβολίων για του πολίτες.

 

Οι επίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα παρέλαβε ήδη μια μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech (9.750 δόσεις) και έως τις 30 Δεκεμβρίου θα ληφθούν ακόμη 83.850 παρτίδες εμβολίων της Pfizer-BioΝTech. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν παραληφθεί από την εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις και αναμένονται εγκρίσεις εμβολίων από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

 

Είναι φανερό, ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των προγραμματισμένων παραγγελιών εμβολίων  και του πραγματικού πληθυσμού της χώρας τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Για αυτό και το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη επαγρύπνησης και ενεργοποίησης της κυβέρνησης ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις. Κανένας εφησυχασμός.

 

Ευχή για το 2021 είναι να ασχοληθούμε τη νέα χρονιά με τα ουσιώδη που αφορούν τη ζωή μας και την απαιτούμενη προστασία όλων, με σαφείς οδηγίες (μάσκες, αποστάσεις) και όχι με τα ανούσια (τι φοράει ο ένας ή ο άλλος), αλλά και να αγνοήσουμε επιδεικτικά τους όψιμους “αμφισβητίες”της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Καλή χρονιά με υγεία!

Best Of

Μητσοτάκης: Η κοινωνία έχει αλλάξει και έχει προοδεύσει

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο...

Τσίπρας: Κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι

Υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε σήμερα για...

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Μητσοτάκης: Ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση

Συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στην...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Οι “τυχοδιώκτες” (στα ΜΜΕ) και η προπαγάνδα περί “κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών”

  Η σχετική συζήτηση ευδοκιμεί στον χώρο των ΜΜΕ, από...

Έτοιμη να γράψει και άλλα κεφάλαια Ιστορίας

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ιταλία επιβεβαιώνουν την...

Ο… σκηνοθέτης του Θεού

Της Δέσποινας Βενέδικτου   Από πλευράς ταλέντου, θα μπορούσε κανείς να...

Το (μεγάλο) παζάρι συνεχίζεται…

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Η τηλεφωνική επικοινωνία του Τζο Μπάιντεν με...

Στέλλα Αργυρίου: Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μεγαλώνουμε το μέλλον μας

Του Μανώλη Κομνηνού   Στην τηλεόραση του Alpha και το δελτίο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Οι “τυχοδιώκτες” (στα ΜΜΕ) και η προπαγάνδα περί “κατάργησης των διαχωριστικών γραμμών”

  Η σχετική συζήτηση ευδοκιμεί στον χώρο των ΜΜΕ, από δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες, με κοινό ταυτοτικό στοιχείο τον... τυχοδιωκτισμό. Η "κατάργηση των διαχωριστικών γραμμών". Η πλάνη...

Έτοιμη να γράψει και άλλα κεφάλαια Ιστορίας

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στην Ιταλία επιβεβαιώνουν την παγίωση της πραγματικότητας την οποία βιώνουν τα τελευταία χρόνια οι... γείτονες. Το κόμμα της Τζόρτζια...

Ο… σκηνοθέτης του Θεού

Της Δέσποινας Βενέδικτου   Από πλευράς ταλέντου, θα μπορούσε κανείς να τον περιγράψει ως ευλογημένο από τον Θεό. Ίσως γι' αυτό ο Μάρτιν Σκορσέζε αποφάσισε να...