Ζέφη Δημαδάμα: Μια νέα αρχή, για να θέσουμε τις προτεραιότητές μας

Γράφει η Ζέφη Δημαδάμα

Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Το Καρφί”.

 

 

Επιχείρηση “Ελευθερία” και οι δυσκολίες του μαζικού εμβολιασμού

 

Κάθε πρωτοχρονιά είναι μια νέα αρχή. Μια νέα αρχή κατά την οποία κάνουμε τον απολογισμό μας και θέτουμε τις προτεραιότητες μας. Το τέλος του 2020 μας επιφύλαξε μια θετική εξέλιξη, δηλαδή την έναρξη του εμβολιασμού που σηματοδοτεί την ελπίδα και την ανακούφιση για όλη την ανθρωπότητα.

 

Το Κίνημα Αλλαγής από την πρώτη στιγμή εμμένει στην ανάγκη οργάνωσης ενός σχεδίου, ενός “Οδικού Χάρτη” ώστε να εξασφαλίσουμε όλοι και όλες ασφαλή πρόσβαση στον εμβολιασμό.

 

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες είδαμε μια μακρά λίστα με κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι εμβολιάστηκαν ήδη.  Άλλο ο συμβολισμός, όπου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί κομμάτων προηγήθηκαν και εμβολιάστηκαν και άλλο μια ατελείωτη λίστα κυβερνώντων, νεότατων και χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Υπενθυμίζεται, ότι αναρίθμητοι ηλικιωμένοι και άνθρωποι στις ευπαθείς ομάδες αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους…

 

Ίσως τα παραπάνω να είχαν λιγότερη σημασία αν δεν υπήρχαν σοβαρές επιφυλάξεις για τον τελικό αριθμό των εμβολίων που προμηθεύτηκε η χώρα. Επισημαίνεται ότι τα εμβόλια έρχονται σταδιακά και σε περιορισμένο αριθμό στη χώρα μας, άρα υπάρχει ο φόβος να μείνουν χωρίς άμεση κάλυψη αρκετοί άνθρωποι.

 

Άλλωστε δεν είναι μυστικό, όπως πρόσφατα ανέφερε  και αρθρογράφος του περιοδικού Spiegel, ότι συνολικά η Ευρωπαϊκή Ένωση αγόρασε λιγότερα εμβόλια  απο τον πληθυσμο των ευρωπαιων πολιτων και αυτό εγείρει ερωτήματα αλλά και προβληματισμούς για το στόχο της ανοσίας της αγέλης.

 

Αναλογικά και η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει λιγότερα εμβόλια από όσα χρειάζονται για αυτό και πρέπει να λάβει τα μέτρα της για την προμήθεια άμεσα επιπλέον εμβολίων για του πολίτες.

 

Οι επίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ελλάδα παρέλαβε ήδη μια μικρή παρτίδα εμβολίων από την εταιρεία Pfizer-BioΝTech (9.750 δόσεις) και έως τις 30 Δεκεμβρίου θα ληφθούν ακόμη 83.850 παρτίδες εμβολίων της Pfizer-BioΝTech. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουν παραληφθεί από την εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech 1.265.550 δόσεις και αναμένονται εγκρίσεις εμβολίων από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

 

Είναι φανερό, ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των προγραμματισμένων παραγγελιών εμβολίων  και του πραγματικού πληθυσμού της χώρας τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Για αυτό και το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη επαγρύπνησης και ενεργοποίησης της κυβέρνησης ώστε να μην παρουσιαστούν ελλείψεις. Κανένας εφησυχασμός.

 

Ευχή για το 2021 είναι να ασχοληθούμε τη νέα χρονιά με τα ουσιώδη που αφορούν τη ζωή μας και την απαιτούμενη προστασία όλων, με σαφείς οδηγίες (μάσκες, αποστάσεις) και όχι με τα ανούσια (τι φοράει ο ένας ή ο άλλος), αλλά και να αγνοήσουμε επιδεικτικά τους όψιμους “αμφισβητίες”της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού. Καλή χρονιά με υγεία!

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το μέλλον του ελληνικού τουρισμού είναι συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ και την εκπομπή "Συνδέσεις", με...

Ο Κασσελάκης στον… φυσικό χώρο του. Ένα Fashion Show

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δηλώνει σε όλους...

Η διείσδυση Τσίπρα (και) στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της GPO για την τηλεόραση...

Ο Τσίπρας και… οι άλλοι. Ποιός μπορεί να ενώσει την Κεντροαριστερά

Την ώρα που ακόμη και η άλλοτε υποσχόμενη Ρένα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η νέα κρίση της ευρωζώνης. Και τα νέα… Μνημόνια (που έρχονται)

Η... χαρωπή γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ένα πολιτικό προσωπικό ακραία...

Η επέτειος της… εκδίκησης της “Μαυριτανίας”

  Η δική μας 24η Ιουνίου. Που ήρθε να διαδεχθεί...

Γιώργος Χαρβαλιάς: Η επιτομή της παράνοιας της ευρωπαϊκής ηγεσίας

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr Είναι πραγματικά απίθανο οι λαοί...

Άρης Πορτοσάλτε: Η επιστροφή Τσίπρα θα ανακούφιζε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Άρης Πορτοσάλτε Πηγή: liberal.gr   Καθαρά ο Α. Τσίπρας μπροστά,...

Ο τελευταίος βασιλιάς (του ποδοσφαίρου)…

  Ο Λιονέλ Μέσι είναι πιθανότατα ο καλύτερος που ζήσαμε...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η νέα κρίση της ευρωζώνης. Και τα νέα… Μνημόνια (που έρχονται)

Η... χαρωπή γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ένα πολιτικό προσωπικό ακραία κατώτερο της συγκυρίας, δυσκολεύεται ακόμη και να καταλήξει σε συμβιβασμό για το πώς θα μοιραστούν...

Η επέτειος της… εκδίκησης της “Μαυριτανίας”

  Η δική μας 24η Ιουνίου. Που ήρθε να διαδεχθεί την 14η Ιουνίου. Με διαφορά δυο ετών, από το 1987, στο 1989. Εθνική Ελλάδας γειά σου......

Γιώργος Χαρβαλιάς: Η επιτομή της παράνοιας της ευρωπαϊκής ηγεσίας

Γράφει ο Γιώργος Χαρβαλιάς Πηγή: newsbreak.gr Είναι πραγματικά απίθανο οι λαοί της Ευρώπης να ψηφίζουν υπέρ της παγκόσμιας ειρήνης και, την επόμενη μέρα, μια χούφτα διορισμένων γραφειοκρατών να...