Χριστίνα Κεφαλογιάννη: Να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και προκλήσεις

Της Χριστίνας Κεφαλογιάννη, 
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά»

Πηγή: εφημερίδα “Ναυτεμπορική”

 

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2023, που οι πολίτες θα κληθούν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκλέξουν τους ανθρώπους που θα τους αντιπροσωπεύσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτοί, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν την καθημερινότητά τους, την ποιότητα της ζωής τους και την ασφάλειά τους. Γιατί η Περιφέρεια συμβάλλει καθοριστικά και σε πολλά επίπεδα στον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που αφορούν τη ζωή τους, κάτι που δεν είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος μέχρι σήμερα.

Ειδικά τώρα, με τη συσσώρευση χρόνιων προβλημάτων στην καθημερινότητα των κατοίκων, ο κόσμος έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι οι πολιτικοί που εμπιστεύεται με την ψήφο του βρίσκονται πραγματικά στο πλευρό του όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, και είναι έτοιμοι να ακούσουν τα θέματα και τα προβλήματά του και να δράσουν με ρεαλισμό, σχέδιο και ευθύνη.

Οι δύο βασικοί στόχοι του συνδυασμού μας «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» και του επικεφαλής κ. Νίκου Χαρδαλιά είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ασφάλεια. «Η Αττική και μπορεί και πρέπει να γίνει ένας τόπος που προσφέρει φροντίδα, προστασία και αξιοπρέπεια», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα. Χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Περιφέρειας. Χρειάζεται επικαιροποίηση, όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα ο κ. Χαρδαλιάς, όλων των σχεδίων ασφάλειας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει.

Είναι απαραίτητη η θεσμική ή νομοθετική παρέμβαση για να σταματήσει η διάχυση των αρμοδιοτήτων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη ανάληψης ευθύνης για τις μέχρι σήμερα αστοχίες. Και φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να το πράξει.

Εκτιμώ ότι είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο ασφαλούς διαβίωσης των πολιτών, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της ορθής και επαρκούς αστυνόμευσης και της ευνομίας, αλλά -και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό- και τη διασφάλιση της ζωής και της προσωπικής περιουσίας απέναντι στις δυνάμεις της φύσης.

Με συντονισμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών μέτρων και μέτρων πυρασφάλειας, με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας και τον συντονισμό των 66 δήμων αλλά και των όμορων περιφερειών, μπορεί να γίνει μια ολοκληρωμένη και συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύπτουν λόγω της κλιματικής κρίσης, και που φαίνεται ότι θα γίνονται πιο έντονα όσο περνάνε τα χρόνια.

Φυσικά, για να διασφαλίσουμε τη διαφανή και ομαλή υλοποίηση των παραπάνω έργων, αλλά και ακόμη περισσότερων, ο συνδυασμός μας προτείνει τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Έργων. Αυτό θα είναι καταρτισμένο από ανεξάρτητους επιστήμονες και τεχνοκράτες, προκειμένου να παρακολουθείται η πρόοδος των έργων σε όλη την Περιφέρεια.

Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας και καθήκον απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στο μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στην ασφάλεια, με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και προκλήσεις. Και εκεί ο ρόλος της Περιφέρειας είναι κρίσιμος και καθοριστικός.

Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία, η επιλογή ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν και μπορούν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Εμείς ορίζουμε τις τύχες μας.

Είναι σημαντικό να κινητοποιούνται άνθρωποι που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Και η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων είναι καθοριστική για να επιτευχθεί ουσιαστική ισότητα και ποιότητα στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, στέκομαι στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά, με όραμα και όρεξη για δουλειά. Σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη, είμαστε αισιόδοξοι πως η Αττική μπορεί και πρέπει να πηγαίνει «κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά».

Best Of

Χατζηδάκης: Η κυβέρνησή μας προχωρά στο δρόμο της Ευρώπης

«Θέτω στην αντιπολίτευση το ερώτημα αν το νομοσχέδιο αυτό...

Οι πρωτοβουλίες Μητσοτάκη για την ενίσχυση της διεθνούς εικόνας της χώρας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση στην πρεσβευτική κατοικία...

Η βελτίωση της καθημερινότητας των Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η άβολη (εθνική) αλήθεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η αχαρακτήριστη απρέπεια του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Κυριάκο...

Ο Σούνακ κέρδισε τους (υπερ) συντηρητικούς με την απρέπεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την ώρα που τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά...

Η κυβέρνηση Σούνακ προωθεί νομοσχέδιο για να μπλοκάρει την… έξοδο των Γλυπτών από τη χώρα

Η ασέβεια του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

Η Ιστορία έχει ήδη κρίνει τους κληρονόμους των σφετεριστών των Γλυπτών του Παρθενώνα

Η υπόθεση του Γλυπτών του Παρθενώνα προσφέρεται για διαχρονικό...

Τα Ευχοστολίδια έκαναν την προσφορά χριστουγεννιάτικη παράδοση

Για 10η συνεχή χρονιά ο ΟΠΑΠ κάνει πραγματικότητα χιλιάδες...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η άβολη (εθνική) αλήθεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Η αχαρακτήριστη απρέπεια του Ρίσι Σούνακ απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη επανέφερε στο προσκήνιο με ένταση και πληθυντικές αφετηρίες και παραμέτρους, το εθνικό θέμα της...

Ο Σούνακ κέρδισε τους (υπερ) συντηρητικούς με την απρέπεια για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Την ώρα που τα ελληνικά αλλά και τα βρετανικά ΜΜΕ... κακοποιούν τον Ρίσι Σούνακ για την ακραία απρέπειά του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά...

Η κυβέρνηση Σούνακ προωθεί νομοσχέδιο για να μπλοκάρει την… έξοδο των Γλυπτών από τη χώρα

Η ασέβεια του Ρίσι Σούνακ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει και... συνέχεια. Όπως καταγράφουν τα βρετανικά ΜΜΕ σε σχετικά ρεπορτάζ τους, η κυβέρνηση των Συντηρητικών...