Χριστίνα Κεφαλογιάννη: Να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και προκλήσεις

Της Χριστίνας Κεφαλογιάννη, 
Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, με τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά»

Πηγή: εφημερίδα “Ναυτεμπορική”

 

Βρισκόμαστε πολύ κοντά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του 2023, που οι πολίτες θα κληθούν να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα για να εκλέξουν τους ανθρώπους που θα τους αντιπροσωπεύσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Αυτοί, σε μεγάλο βαθμό, θα καθορίσουν την καθημερινότητά τους, την ποιότητα της ζωής τους και την ασφάλειά τους. Γιατί η Περιφέρεια συμβάλλει καθοριστικά και σε πολλά επίπεδα στον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που αφορούν τη ζωή τους, κάτι που δεν είναι πολύ ξεκάθαρο και δεν το γνωρίζει ο περισσότερος κόσμος μέχρι σήμερα.

Ειδικά τώρα, με τη συσσώρευση χρόνιων προβλημάτων στην καθημερινότητα των κατοίκων, ο κόσμος έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι οι πολιτικοί που εμπιστεύεται με την ψήφο του βρίσκονται πραγματικά στο πλευρό του όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις, και είναι έτοιμοι να ακούσουν τα θέματα και τα προβλήματά του και να δράσουν με ρεαλισμό, σχέδιο και ευθύνη.

Οι δύο βασικοί στόχοι του συνδυασμού μας «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» και του επικεφαλής κ. Νίκου Χαρδαλιά είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και η ασφάλεια. «Η Αττική και μπορεί και πρέπει να γίνει ένας τόπος που προσφέρει φροντίδα, προστασία και αξιοπρέπεια», έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Η ασφάλεια αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα. Χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Περιφέρειας. Χρειάζεται επικαιροποίηση, όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα ο κ. Χαρδαλιάς, όλων των σχεδίων ασφάλειας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει.

Είναι απαραίτητη η θεσμική ή νομοθετική παρέμβαση για να σταματήσει η διάχυση των αρμοδιοτήτων, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητα και την έλλειψη ανάληψης ευθύνης για τις μέχρι σήμερα αστοχίες. Και φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση είναι έτοιμη να το πράξει.

Εκτιμώ ότι είναι απόλυτη υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο ασφαλούς διαβίωσης των πολιτών, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα της ορθής και επαρκούς αστυνόμευσης και της ευνομίας, αλλά -και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό- και τη διασφάλιση της ζωής και της προσωπικής περιουσίας απέναντι στις δυνάμεις της φύσης.

Με συντονισμένο πρόγραμμα αντιπλημμυρικών μέτρων και μέτρων πυρασφάλειας, με τη συνδρομή της επιστημονικής κοινότητας και τον συντονισμό των 66 δήμων αλλά και των όμορων περιφερειών, μπορεί να γίνει μια ολοκληρωμένη και συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύπτουν λόγω της κλιματικής κρίσης, και που φαίνεται ότι θα γίνονται πιο έντονα όσο περνάνε τα χρόνια.

Φυσικά, για να διασφαλίσουμε τη διαφανή και ομαλή υλοποίηση των παραπάνω έργων, αλλά και ακόμη περισσότερων, ο συνδυασμός μας προτείνει τη δημιουργία Παρατηρητηρίου Έργων. Αυτό θα είναι καταρτισμένο από ανεξάρτητους επιστήμονες και τεχνοκράτες, προκειμένου να παρακολουθείται η πρόοδος των έργων σε όλη την Περιφέρεια.

Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας και καθήκον απέναντι στην κοινωνία, απέναντι στο μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας να διεκδικήσουμε και να εξασφαλίσουμε το δικαίωμα στην ασφάλεια, με σχέδιο και αποφασιστικότητα. Να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα μπροστά στις μεγάλες ανάγκες και προκλήσεις. Και εκεί ο ρόλος της Περιφέρειας είναι κρίσιμος και καθοριστικός.

Γι’ αυτό και η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία, η επιλογή ανθρώπων που θέλουν να προσφέρουν και μπορούν να στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός. Εμείς ορίζουμε τις τύχες μας.

Είναι σημαντικό να κινητοποιούνται άνθρωποι που έχουν διάθεση να προσφέρουν. Και η συμμετοχή των γυναικών στα κέντρα αποφάσεων είναι καθοριστική για να επιτευχθεί ουσιαστική ισότητα και ποιότητα στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, στέκομαι στο πλευρό του Νίκου Χαρδαλιά, με όραμα και όρεξη για δουλειά. Σε αυτή τη νέα εκλογική μάχη, είμαστε αισιόδοξοι πως η Αττική μπορεί και πρέπει να πηγαίνει «κάθε μέρα ένα βήμα μπροστά».

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Οι… θιασάρχες (επιθεώρησης) που βρήκαν (σκληρό) ανταγωνισμό (με τον Κασσελάκη)

Ανορθογραφίες Έχετε μήνυμα Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στον περίπου έναν χρόνο...

Οι… χειροκροτητές του «ηγεμόνα» Κασσελάκη

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η… αδιόρθωτη Χίλαρι συνωμοτεί στο παρασκήνιο για να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Με τον Τζο Μπάιντεν, την οικογένεια και το στενό...

Το Μίσιγκαν (που το 2016 ανέτρεψε τις προβλέψεις για τις προεδρικές εκλογές) και πάλι… στην αγκαλιά του Τραμπ

Η προεκλογική συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν θύμιζε... Τέξας....

Οι μνήμες. Τα δάκρυα. Η οργή…

  Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο πόνος δεν θα...

Κάποτε ο άνθρωπος έφτανε… στο φεγγάρι

  Η επέτειος της προσελήνωσης. 20 Ιουλίου του 1969. Το...

Άρης Ραβανός: Θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα" Διαβάσαμε πριν λίγες...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η… αδιόρθωτη Χίλαρι συνωμοτεί στο παρασκήνιο για να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν

Με τον Τζο Μπάιντεν, την οικογένεια και το στενό επιτελείο του να συνεχίζουν να αρνούνται πεισματικά να παραμερίσουν, ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να δοκιμάσει...

Το Μίσιγκαν (που το 2016 ανέτρεψε τις προβλέψεις για τις προεδρικές εκλογές) και πάλι… στην αγκαλιά του Τραμπ

Η προεκλογική συγκέντρωση των Ρεπουμπλικανών στο Μίσιγκαν θύμιζε... Τέξας. Υπό την έννοια ότι η συντηρητική Πολιτεία του Νότου, εκεί όπου δολοφονήθηκε (στο Ντάλας) ο...

Οι μνήμες. Τα δάκρυα. Η οργή…

  Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ο πόνος δεν θα περάσει. Οι μνήμες δεν θα περάσουν. Τα δάκρυα δεν θα περάσουν. Η οργή δεν θα...