Χατζηδάκης: Ο ΕΦΚΑ περνάει σε μια νέα εποχή

Αλλάζουν «πρόσωπο» τα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ, με αναβάθμιση της κτιριακής και της υλικοτεχνικής υποδομής και της αισθητικής τους και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με τους υπαλλήλους ροής και υποδοχής που έχουν ήδη «πιάσει δουλειά» σε 27 υποκαταστήματα. Λειτουργούν ήδη τρία πιλοτικά Πρότυπα Υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ λειτουργούν ήδη σε Αττική (Αγία Παρασκευή και Πετρούπολη) και Θεσσαλονίκη (Τούμπα). Το αμέσως επόμενο διάστημα θα λειτουργήσουν άλλα 10 σε Πάτρα, Ηράκλειο Κρήτης, Καλαμαριά, Ξάνθη, Ιωάννινα, Ηλιούπολη, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα (περιοχή Γκάζι) και Δραπετσώνα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε το Πρότυπο Υποκατάστημα του ΕΦΚΑ στην Αγία Παρασκευή, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Παναγιώτη Τσακλόγλου, την Γενική Γραμματέα Κοινωνικής Ασφάλισης Παυλίνα Καρασιώτου, το Διοικητή του ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή και τον αρμόδιο Υποδιοικητή Γιώργο Γκράτζιο.

Τα πρότυπα υποκαταστήματα σηματοδοτούν τη μετάβαση του ΕΦΚΑ στη νέα εποχή και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι φιλικά τόσο προς τους ασφαλισμένους που τα επισκέπτονται, όσο και προς τους εργαζομένους του Φορέα. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά και του εργασιακού περιβάλλοντος των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ. Διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό Πληροφορικής και Δικτύων και πάγιο εξοπλισμό, θέσεις εξυπηρέτησης κοινού (front office) με ομοιόμορφη προσέγγιση και συνέπεια κατά την παροχή υπηρεσιών για όλους τους πολίτες, γρήγορα και αποτελεσματικά. Διαθέτουν επίσης λειτουργικά διαμορφωμένες back officeθέσεις εργασίας με κατάλληλους χώρους αρχειοθέτησης (κάτι που βάζει τέλος στις γνωστές εικόνες με τους στοιβαγμένους φακέλους στα γραφεία και την άναρχη χωροθέτηση). Στο ισόγειο των κτιρίων θα βρίσκεται ο Υπάλληλος Υποδοχής. Δημιουργείται επίσης ειδικός χώρος αναμονής των πολιτών όπου θα βρίσκεται ο Υπάλληλος Ροής ο οποίος θα κατευθύνει τους πολίτες, ώστε να διεκπεραιώνουν εύκολα και γρήγορα τις συναλλαγές τους.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Επιχειρούμε να περάσει ο ΕΦΚΑ σε μια νέα εποχή. Με καινούργιες ψηφιακές υπηρεσίες. Με εκτεταμένη συνεργασία με τα ΚΕΠ. Με τα ηλεκτρονικά ραντεβού. Με το 1555, που ήρθε για να μείνει και έχει αλλάξει την καθημερινότητα στην επαφή των ασφαλισμένων με τον ΕΦΚΑ. Και τώρα με τις υπηρεσίες ροής και υποδοχής, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Και με τα πρότυπα καταστήματα, όπως αυτό στην Αγία Παρασκευή, που δείχνει το δρόμο για το ποιον ΕΦΚΑ θέλουμε να δημιουργήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν επιπλέον δυο τέτοια φιλικά προς τον πολίτη καταστήματα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύντομα ακολουθούν άλλα δέκα. Την εικόνα που βλέπετε σήμερα εδώ θέλουμε να έχει ο ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα προχωρούμε και με την πλήρη ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ που είναι ακόμα ένα πολύ μεγάλο βήμα. Μιλάμε για την ψηφιοποίηση όλων των αρχείων και το Ολοκληρωμένο Πληροφορικό σύστημα. Στο οποίο θα συνενωθούν 88 βάσεις δεδομένων, καθώς σήμερα δεν επικοινωνεί η μία με την άλλη. Όλα αυτά δημιουργούν μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα τόσο για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, όσο και για τους ασφαλισμένους».

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου δήλωσε: «Ο εκσυγχρονισμός του ασφαλιστικού συστήματος ήταν ένα από τα βασικά στοιχήματα της Κυβέρνησης. Ειδικά στην περίπτωση του ΕΦΚΑ νομίζω ότι είχαμε τεράστια άλματα. Αυτό φάνηκε κυρίως από την επίλυση του προβλήματος των εκκρεμών κύριων συντάξεων και τις υπόλοιπες προσπάθειες που έχουμε κάνει στον τομέα αυτό. Όμως, εκσυγχρονισμό θέλει και η ίδια η εικόνα του οργανισμού. Με τα πρότυπα καταστήματα που προκύπτουν μέσα το πρόγραμμα ανακαίνισης που υλοποιεί η διοίκηση του ΕΦΚΑ δημιουργείται ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους όσο και για τους ασφαλισμένους. Και αυτό είναι κάτι θετικό για όλους».

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ Παναγιώτης Δουφεξής δήλωσε: «Καθημερινά μετατρέπουμε τον e-ΕΦΚΑ σε μια σύγχρονη δημόσια υπηρεσία. Με νέες ψηφιακές και κτηριακές υποδομές. Σήμερα, εδώ στην Αγία Παρασκευή βλέπουμε το νέο πρόσωπο του e-ΕΦΚΑ».

Υπενθυμίζεται ότι ο εκσυγχρονισμός των υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών που έχουν ήδη αναληφθεί με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη κατά τις συναλλαγές του με τον ΕΦΚΑ:
-Τοποθέτηση υπαλλήλων ροής και υποδοχής στα πιο πολυσύχναστα υποκαταστήματα
-Θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών ραντεβού
-Ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555
-Διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχονται ηλεκτρονικά από τον ΕΦΚΑ που έχουν φτάσει τις 80
-Διεκπεραίωση συναλλαγών του ΕΦΚΑ μέσα από τα ΚΕΠ
-Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας
– Και το σύστημα απομακρυσμένης επικοινωνίας myEFKALive που απευθύνεται σε κατοίκους ορεινών, νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Οι… θιασάρχες (επιθεώρησης) που βρήκαν (σκληρό) ανταγωνισμό (με τον Κασσελάκη)

Ανορθογραφίες Έχετε μήνυμα Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Στον περίπου έναν χρόνο...

Οι… χειροκροτητές του «ηγεμόνα» Κασσελάκη

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Άρης Ραβανός: Θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα" Διαβάσαμε πριν λίγες...

Μανώλης Κοττάκης: Ο ελληνικός δημόσιος βίος θα περιπέσει σε δίνη διάρκειας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Ο (αντάρτης) Στουρνάρας… σαν έτοιμος από καιρό (να ηγηθεί κόμματος)

Το... αντάρτικο του Γιάννη Στουρνάρα απέναντι στην κυβέρνηση, με...

Η κυβέρνηση «τιμωρεί» την Εκκλησία για τον γάμο των ομοφυλοφίλων

Γράφει Il Preferito (*ο επικρατέστερος διάδοχος του παπικού θρόνου,...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Άρης Ραβανός: Θα βρεθούμε μπροστά σε σοβαρές κοινωνικές αναταράξεις

Γράφει ο Άρης Ραβανός Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα" Διαβάσαμε πριν λίγες ώρες από ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του γραφείου του ανεστάλη προσωρινά πλειστηριασμός του σπιτιού...

Μανώλης Κοττάκης: Ο ελληνικός δημόσιος βίος θα περιπέσει σε δίνη διάρκειας

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Τέσσερα παγωτά από το ψυγείο περιπτέρου, δύο μικροί πύραυλοι και δύο ξυλάκια, 10,80 ευρώ το σύνολο. Δύο τσίζμπεργκερ και μία...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media: Στη συνάντηση με τον Γιώργη Μαρινάκη, Δήμαρχο Ρεθύμνου, Πρόεδρο...