Βόζεμπεργκ: Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποτιμά τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας

Την αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας και την αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας ενόψει των τουρκικών εκλογών στηλίτευσε με μια ιδιαίτερα ηχηρή παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, μέλος της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής επισήμανε εμφατικά ότι οι Τούρκοι σκόπιμα επιδιώκουν την πρόκληση ατυχήματος στο Αιγαίο με σκοπό την εργαλειοποίηση ενόψει των τουρκικών εκλογών ενώ παράλληλα ο Πρόεδρος Ερντογάν επαναφέρει το casus belli απειλώντας ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο, αν επεκτείνει όπως δικαιούται την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελίζα Βόζεμπεργκ αναγνώρισε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία η άμεση απόδειξη της οφειλόμενης ευρωπαϊκής αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και γι’ αυτό το λόγο επιβάλλεται η λήψη απόφασης ικανής να αποτρέψει την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά κράτους μέλους της Ε.Ε.
Ακολουθεί το βίντεο και το κείμενο της παρέμβασης της Ελίζας Βόζεμπεργκ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: https://youtu.be/sqO9ZDib0Q0

 

«Αγαπητοί συνάδελφοι, 

Η  ένταση της επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της χώρας μου της Ελλάδας έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Προ 10ημέρου τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού  που επιχειρούσε αναγνώριση τριών τουρκικών σκαφών που αλίευαν παρανόμως στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Φαρμακονήσι. Σκόπιμα οι Τούρκοι  επιδιώκουν την πρόκληση ατυχήματος με σκοπό την εργαλειοποίηση ενόψει των τουρκικών εκλογών. Παράλληλα ο Πρόεδρος Ερντογάν επανέφερε  το casus belli απειλώντας ευθέως την Ελλάδα με πόλεμο, αν επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης.

Ήδη ο ΥΠΕΞ της Ελλάδος ενημέρωσε με επιστολή τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. κ. Μπορέλ, τον Αντιπρόεδρο κ. Σχοινά και τον  Επίτροπο για την αλιεία, ζητώντας άμεση αντίδραση.

Συνάδελφοι,

Ενόψει προεκλογικής περιόδου Τουρκίας και Ελλάδας και με δεδομένες τις αναθεωρητικές προθέσεις της γείτονος, σήμερα  περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι αναγκαία η άμεση απόδειξη της οφειλόμενης αλληλεγγύης μας προς την Ελλάδα. Επιβάλλεται η λήψη απόφασης ικανής να αποτρέψει την επιθετικότητα της Τουρκίας κατά ενός κράτους μέλους της Ε.Ε.».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Μεγαλύτερη ανάπτυξη και προκοπή για όλους

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Οδηγούμε την Ελλάδα μπροστά

Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media,...

«Κάηκε» η υποψηφιότητα Διαμαντοπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου...

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ κέρδισε ακόμη μια μάχη για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

Σε πανηγυρικό κλίμα εξελέγη σήμερα Πρόεδρος στην Επιτροπή Μεταφορών,...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Κωστής Χατζηδάκης: Μεγαλύτερη ανάπτυξη και προκοπή για όλους

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Οδηγούμε την Ελλάδα μπροστά

Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media,...

Λευτέρης Κουσούλης: Η ανάγκη του ανθρώπου να φύγει

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Έφτασε και αυτός...

Ο Αλαφούζος «ψάχνεται» να… την κάνει από τα ΜΜΕ

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Ο Όμιλος Αλαφούζου έχει...

Εκείνος που ταξίδεψε ένα έθνος σε ένα περισσότερο ασφαλές μέλλον

Πριν από 50 χρόνια ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής σταμάτησε...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Κωστής Χατζηδάκης: Μεγαλύτερη ανάπτυξη και προκοπή για όλους

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την παρακάτω ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, για την επέτειο Αποκατάστασης της...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Οδηγούμε την Ελλάδα μπροστά

Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media, η Ελίζα Βόζεμπεργκ έστειλε το δικό της μήνυμα για την επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Η ευρωβουλευτής...

Λευτέρης Κουσούλης: Η ανάγκη του ανθρώπου να φύγει

Γράφει ο Λευτέρης Κουσούλης Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"   Έφτασε και αυτός ο Ιούλιος στο τρίτο δεκαήμερο της ζωής του. Ενθουσιάζει κάθε φορά ο Ιούνιος καθώς η...