Τζανακόπουλος: Υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς αντίληψης η νέα κυβέρνηση

Η μεγαλύτερη κυβέρνηση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 15 χρόνια έχει ξεκάθαρη ακροδεξιά σφραγίδα υπογράμμισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στο Κόκκινο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι η αναβάθμιση του Μάκη Βορίδη, η είσοδος της Σ. Βούλτεψη και η τοποθέτηση του Α. Πλεύρη στην θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχει απλά άρωμα αλλά σφραγίδα ακροδεξιάς.

«Το γεγονός ότι γίνεται υπουργός αρμόδιος για την διενέργεια ενδεχόμενων εκλογών, ο πρώην πρόεδρος της νεολαίας του δικτάτορα Παπαδόπουλου αποτελεί δημοκρατική πρόκληση για όλους τους πολίτες. Είναι μια συγκλονιστική εξέλιξη που πρέπει να την λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν μας για τους μετασχηματισμούς που έχουν συντελεστεί στην ΝΔ υπό την ηγεσία του Κ. Μητσοτάκη» τόνισε ο Δ.Τζανακόπουλος τονίζοντας συμπληρωματικά ότι η υπουργοποίηση της Σ. Βούλτεψη ως υπεύθυνης για την ένταξη των μεταναστών είναι μια θλιβερή εξέλιξη.

«Υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς αντίληψης»

Ταυτόχρονα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρόκειται για ανασχηματισμό που έχει επίσης χαρακτηριστικά εκλογικού ανασχηματισμού. «Πρόκειται για την μεγαλύτερη κυβέρνηση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία 15 χρόνια. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη φαίνεται χρειάζεται τουλάχιστον 60 υπουργούς για να μπορέσει να διοικηθεί. Στο τέλος δεν θα χωράνε στις φωτογραφίες» είπε.

Όλα αυτά, όπως υπογράμμισε, αναδεικνύουν τον εσωτερικό και εξωτερικό εγκλωβισμό του Κ. Μητσοτάκη. Είναι όπως επεσήμανε ανίκανος να διαχειριστεί τις ισορροπίες που επικρατούν στο εσωτερικό της ΝΔ μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών και συστημικών ομαδοποιήσεων. «Μια ΝΔ που μετατοπίζεται με τεράστιες ταχύτητες προς την ακροδεξιά και να συγκροτεί στην πραγματικότητα ένα υβρίδιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς αντίληψης για τα ζητήματα πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης» όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Απίστευτη αχρηστία της κυβέρνησης»

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Κ. Μητσοτάκης έχει αποτύχει στρατηγικά σε όλα τα πεδία και το γνωρίζει αλλά δεν έχει την τόλμη να προχωρήσει σε αλλαγές τόσο σε στρατηγικό όσο και επίπεδο διαχείρισης γιατί «στην διαχείριση έχει υπάρξει μια απίστευτη ανικανότητα, απίστευτη αχρηστία». «Δεν έχει την τόλμη ο Μητσοτάκης , για να μην φανούν οι καταστροφικές του επιλογές να αλλάξει υπουργούς που κατά την άποψη της κοινωνίας είναι πλήρως αποτυχημένοι» είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Όπως εξήγησε, ο πρωθυπουργός δεν άλλαξε τους υπουργούς που ευθύνονται για τα πιο σημαντικά ζητήματα. Ούτε τον Χ. Θεοχάρη που ευθύνεται για το αδιανόητο μπάχαλο με το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι. Ούτε τον Β. Κικίλια που στην κυριολεξία έχει απολέσει τον έλεγχο της πανδημίας. Ούτε την κ. Κεραμέως που έχει την ευθύνη για το αδιανόητο φιάσκο στην παιδεία . Ούτε τον Χ. Σταικούρα που έχει φέρει την οικονομία στην χειρότερη κατάσταση.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι άτολμος να αναγνωρίσει λάθη είπε ο Δ. Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «είναι εγκλωβισμένος στην εικόνα του δήθεν πετυχημένου πρωθυπουργού, οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην απόλυτη κοινωνική και οικονομική καταστροφή».

«Πολύ κακή είδηση η τοποθέτηση του Χατζηδάκη στο Εργασίας»

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως και για την μετακίνηση του κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Εργασίας. Όπως εξήγησε από την νέα του θέση θα προωθήσει μια σκληρή αντεργατική ατζέντα και την ταχύτατη ιδιωτικοποίηση του επικουρικού πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης.

«Ο κ. Χατζηδάκης αφού ολοκλήρωσε το έργο του στο υπουργείο Ενέργειας, το έργο των ιδιωτικοποιήσεων μπιρ παρά, αναλαμβάνει ως ένας από τους πιο ακραία νεοφιλελεύθερους το υπουργείο Εργασίας. Αυτό είναι πολύ κακή είδηση, όχι ότι ο κ. Βρούτσης δεν ήταν αρκούντως επιθετικός. Απλά μένει μια απορία. Αφού το ασφαλιστικό σύστημα πήγαινε τόσο καλά. Αφού ο κ. Βρούτσης είχε διορθώσει όλα όσα υποτίθεται ότι ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει. Για ποιον λόγο τον αλλάζει; . Τι δεν πήγε καλά;» διερωτήθηκε.

Best Of

 Η (διακριτική)… απόσυρση Αυτιά (που σαρώνει)

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν...

Το νέο δόγμα για τον ελληνικό στρατό

Πηγή: OneVoice     Το νέο Ελληνικο  δόγμα για τον  στρατο αφορά...

Τα προβλήματα των Ελλήνων μπορούν να περιμένουν. Ο Κασσελάκης… λύνει το Μεσανατολικό

Για τις περισσότερες και μεγαλύτερες από τις ζώσες γενεές...

Ο Χαρδαλιάς φτιάχνει «ομάδα»… για το μέλλον

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Το νήμα με τον προ…...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

One Voice- NET 24: Ενώνουμε δυνάμεις, αθροίζουμε υπεραξία

Πηγή: OneVoice   Η «μάχη» της ενημέρωσης είναι μια διαρκής διαδικασία...

Διασκέδαση 24/7 στο opaponline.gr

Διαδικτυακή κατάθεση δελτίων με αποκλειστικές προσφορές*   Το ποσό των 1,4...

Σαν έτοιμες από καιρό (για να πάρουν την Ευρώπη στα χέρια τους)

Η "εγκάρδια συνεννόηση" της Μαρίν Λεπέν με τη Τζόρτζια...

Ο Μενέντεζ… περίγελος στα αμερικανικά ΜΜΕ

Η φωτογραφία του θέματος, έχει γίνει viral στα social...

 Η (διακριτική)… απόσυρση Αυτιά (που σαρώνει)

Πηγή: OneVoice Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι»   Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

One Voice- NET 24: Ενώνουμε δυνάμεις, αθροίζουμε υπεραξία

Πηγή: OneVoice   Η «μάχη» της ενημέρωσης είναι μια διαρκής διαδικασία που πρέπει να έχει -και έχει για εμάς, στον όμιλο της One Voice- ως στόχο...

Διασκέδαση 24/7 στο opaponline.gr

Διαδικτυακή κατάθεση δελτίων με αποκλειστικές προσφορές*   Το ποσό των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ μοιράζει απόψε το ΤΖΟΚΕΡ στους νικητές της πρώτης κατηγορίας. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να...

Σαν έτοιμες από καιρό (για να πάρουν την Ευρώπη στα χέρια τους)

Η "εγκάρδια συνεννόηση" της Μαρίν Λεπέν με τη Τζόρτζια Μελόνι, εξελίσσεται σε ασύμμετρη απειλή για το αρτηριοσκληρωτικό σύστημα της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός...