Τσίπρας: Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα ακυρώσει τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού

Συνάντηση με την Πρωτοβουλία για το δημόσιο νερό που αποτελείται από συνδικάτα ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων είχε σήμερα το πρωί στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας στον απόηχο του νομοσχεδίου για το νερό που ψηφίστηκε χθες από την κυβερνητική πλειοψηφία της ΝΔ.

Εισαγωγικά, με αφορμή τη χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η στρατηγική του σε όλα είναι «η στρατηγική της συγκάλυψης και της υποκρισίας, έναντι της αλήθειας και της δικαιοσύνης που αποτελεί σήμερα απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας».

Υπογράμμισε ότι «χθες, αντί για ειλικρινείς εξηγήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, επιχείρησε για άλλη μια φορά τη συγκάλυψη των ευθυνών» και πρόσθεσε ότι “«λίγη ώρα νωρίτερα ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την έναρξη της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του νερού, όπου συγκάλυψε τις προθέσεις του και υποκριτικά έλεγε ότι δεν πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικοποίησης, ενώ σε παλιές του δηλώσεις είχε πει ότι στόχος του είναι η ιδιωτικοποίηση και του νερού».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα το πρώτο βήμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού είναι η σύσταση Ρυθμιστικής Αρχής που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, ενώ χαρακτήρισε υποκριτικά τα όσα έλεγαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ ότι πρόκειται για υποχρέωση από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς η ίδια η κυβέρνηση έθεσε αυτή την υποχρέωση στα προαπαιτούμενα.

«Με δραματικό τρόπο διαπιστώνουμε ότι αυτή η λογική της δημιουργίας κέρδους μέσω της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια των πολιτών» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για να θυμίσει το παράδειγμα του ΟΣΕ που από 1.200 μόνιμους εργαζόμενους το 2019, σήμερα έχει 700, καθώς όπως είπε στόχος της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών στο δίκτυο. «Ο ιδιώτης θέλει λιγότερο κόστος, άρα λιγότερους εργαζόμενους και χαμηλότερους μισθούς. Ο πολίτης πληρώνει πιο ακριβά και έχει λιγότερη ασφάλεια» τόνισε ο κ. Τσίπρας και είπε ότι το ίδιο γίνεται και με το νερό. «Το νερό θα είναι πιο ακριβό, οι λογαριασμοί πιο υψηλοί, αλλά τα στάνταρ ασφάλειας χαμηλά».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου θα ακυρώσει αυτές τις προθέσεις για ιδιωτικοποίηση του νερού με την ακύρωση της Ρυθμιστικής Αρχής που προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες, κυρίως όμως θα ακυρώσει κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του νερού.

Από την πλευρά τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας τόνισαν ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να είναι ασφαλές και φθηνό για όλους τους πολίτες, για όλη την κοινωνία. «Τα τελευταία τέσσερα χρόνια επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ με κάθε μέσο η εμπορευματοποίηση του νερού που ξεκίνησε με την εκποίηση του 40% των αποθεμάτων νερού της χώρας σε ιδιώτες» τόνισε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ, κ. Γιώργος Αλέξανδράκης,. Αναφέρθηκε επίσης στη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας από 70 περιβαλλοντικές οργανώσεις, από σωματεία της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ και των ΔΕΥΑ και πέτυχε με τις δράσεις και της ενέργειες της σημαντικές αποφάσεις του ΣτΕ που ορίζουν ότι νερό είναι δημόσιο αγαθό. «Η κυβέρνηση προσπαθεί συνεχώς να παρακάμψει αυτές τις αποφάσεις» υπογράμμισε. Τέλος, σημείωσε ότι το 2019 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε την ΕΥΔΑΠ με 420 εκ. ευρώ αποθεματικό και έκτοτε η κυβέρνηση της ΝΔ προβαίνει μόνο σε ζημιογόνες λύσεις.

Best Of

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Μητσοτάκης: Να επιμένουμε πολύ στον προγραμματικό μας λόγο

Χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη προς...

Να εξηγήσει ο Μαραντζίδης στον Τσίπρα ότι πρέπει να… μετακομίσει στο ΠΑΣΟΚ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Η είδηση της αξιοποίησης του Νίκου Μαραντζίδη...

Ιωάννα Δρέττα: Ο ελληνικός τουρισμός έχει πολλές ευκαιρίες μπροστά του

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Τις πρώτες σκέψεις της για το χαρτοφυλάκιο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια....

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην...

Λευτέρης Κουσούλης: Ο “αντι- ΣΥΡΙΖΑ” αγώνας δεν ανήκει σε πρόσωπα ή κόμματα

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο περιεχόμενο και την ουσία του "αντι-ΣΥΡΙΖΑ"...

Αναγράφω σοι η Πόλις σου…

  Η στιγμή που πάγωσε τον χρόνο. Η 29η Μαϊου (1453)...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Δοκιμάζοντας τα όρια του… χιούμορ του λαού μας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο λαός μας έχει αποδείξει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι διαθέτει προχωρημένη αίσθηση του... χιούμορ. Με φόντο το αποτέλεσμα των εκλογών της...

Υπαγορεύοντας στην Ιστορία… τι θα γράψει για σένα

Του Κυριάκου Βελισσάριου Το σχετικό δικαίωμα το κέρδισε... χωρίς βοήθεια. Ο Ταγίπ Ερντογάν συνομιλεί με την Ιστορία, μετά την επανεκλογή του στην Προεδρία της Τουρκίας. Δυο...

Πώς… κατάφερε η Αμερική (του Μπάιντεν) να “χάσει” την Τουρκία

Του Φρίξου Παλαιολόγου   Η πανηγυρική επανεκλογή του Ταγίπ Ερντογάν στην Προεδρία της Τουρκίας συνιστά, την ίδια στιγμή, μια βαριά και ιστορική ήττα για τη συλλογική...