Εικόνα κατάρρευσης για τον ουκρανικό στρατό στα νότια της χώρας
Ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν… φοράει τα καλά του για το τηλεφωνικό ραντεβού που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να συζητήσουν την ρεαλιστική προοπτική του τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Μόσχας προελαύνουν.
Η παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί διαρκώς χειρότερα τετελεσμένα για το καθεστώς του Κιέβου. Μετά την εδραίωση στις ανατολικές περιοχές, τις οποίες εξαρχής είχε… λοκάρει το καθεστώς Πούτιν, με την εισβολή να οδηγεί στην κατάληψη άνω του 25% του συνολικού εδάφους της Ουκρανίας, τα δυτικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι, το τελευταίο διάστημα ο ουκρανικός στρατός χάνει τις θέσεις του και στα νότια της χώρας.
Το καθεστώς Ζελένσκι βιώνει συνθήκες… αποσυναρμολόγησης, με τον Ουκρανό Πρόεδρο να χάνει συμμάχους, και να αμφισβητείται πλέον έντονα και ανοικτά η δυνατότητά του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές τις οποίες… αρνείται μέχρι στιγμής να διεξάγει.
Η εικόνα κατάρρευσης της Ουκρανίας επιδεινώνει το κλίμα για το καθεστώς Ζελένσκι και στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί, μπορεί ο Εμμανουέλ Μακρόν και ο Φρίντριχ Μερτς να έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα στηρίξουν… μέχρι τέλους τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το κλίμα το οποίο διαμορφώνεται στη γαλλική και τη γερμανική κοινωνία ωστόσο, κάθε άλλο παρά… εύκρατο για το Κίεβο είναι.
Του Κυριάκου Βελισσάριου