Το θλιβερό κατάντημα του πρακτορείου “Bloomberg” σε ρόλο… κυνηγού του Πούτιν

Του Κυριάκου Βελισσάριου

 

Ήταν κάποτε ένα σοβαρό πρακτορείο ειδήσεων, το “Bloomberg”. Από το οποίο μπορούσε κανείς να εξάγει χρήσιμες πληροφορίες και ουσιαστικές αναλύσεις για θέματα οικονομίας, πολιτικής και όσα μας απασχολούν στον πλανήτη.

Ήταν…

Τα τελευταία χρόνια το “παιδί” του Μάικλ Μπλούμπεργκ υποτάθηκε στις πολιτικές ορέξεις και φιλοδοξίες του ιδιοκτήτη του. Από  την εποχή που ο διάσημος μεγιστάνας ήταν Δήμαρχος Νέας Υόρκης, μέχρι την πρόσφατη, αποτυχημένη υποψηφιότητά του για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, δυσκολεύτηκε να διατηρήσει το ιστορικό πρακτορείο στα επίπεδα αξιοπιστίας του παρελθόντος.

Και το τελευταίο διάστημα, έχει φτάσει σε θλιβερά επίπεδα, κατάντιας θα έλεγαν αρκετοί, να θυμίζει… κυνηγό του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ρωσίας, ακόμη και την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν και ο Λευκός Οίκος έχουν… συνθηκολογήσει με το Κρεμλίνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ρεπορτάζ για τον αγωγό “Nord Stream 2”, με το πρακτορείο “Bloomberg” να επικρίνει τον Τζο Μπάιντεν και την Άνγκελα Μέρκελ, επειδή συμφώνησαν στη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι ενισχύει τη διεθνή παρεμβατικότητα του Βλαντιμίρ Πούτιν και της Ρωσίας.

Φυσικά, στα social media ακολούθησε… ωκεανός από χλευαστικά σχόλια για το πρακτορείο “Bloomberg”. Αυτό που πριν από μερικούς μήνες προπαγάνδιζε υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι, ως… σταυροφόρου της Δημοκρατίας, ενώ στο παρελθόν είχε… ξεχάσει ακόμη και την ύπαρξη του Τζούλιαν Ασάντζ.

 

Written by Κυριάκος Βελισσάριος

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής