Το συναρπαστικό ταξίδι του “Black Pearl” του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

Πηγή: olymposvoice.blospot.com

Από την Κατερίνη ξεκίνησε το συναρπαστικό ταξίδι του το BLACK PEARL του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου.ΦΩΤΟ

Το μυθιστόρημα
μιας αληθινής ζωής.
Το μυθιστόρημα
ενός προαναγγελθέντος δράματος.
Το μυθιστόρημα
της ξεχασμένης ελπίδας.

Κυκλοφόρησε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023, από τις εκδόσεις «Μάτι», το 15ο βιβλίο του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, ένα “pulp fiction” μυθιστόρημα με τίτλο «BLACK PEARL» που διαπραγματεύεται
στον κεντρικό πυρήνα του την «τύχη». Οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας, αυτό που είμαστε, αυτά που καθορίζουν την πορεία μας είναι θέμα επιλογών ή της …τύχης μας;

Μέσα από μια κεντρική ιστορία με δεκάδες άλλες εμβόλιμες ιστορίες που εκτυλίσσονται σε ένα μήνα, τον Αύγουστο, το Black Pearl σας ταξιδεύει σε μια εντυπωσιακή σύγχρονη περιπέτεια της ζωής, της ζωής μας, γιατί η τέχνη αντιγράφει την πραγματική ζωή.
Το ενεχυροδανειστήριο της ζωής μας, απαιτεί συχνά, όχι την εργασία μας, την τιμιότητά μας ή την ειλικρίνειά μας, αλλά την απόκλιση από αυτό που ο Ρουσό αποκαλεί «ο άνθρωπος γεννήθηκε δίκαιος». Αυτή τη δικαιοσύνη, αυτή τη δομή της ανθρώπινης κατάστασης, αυτή των λαθραίων ερώτων, αυτή της υπεκφυγής, αυτή της υποταγής, αυτή της πρόκλησης, αυτή της εθελοτυφλίας και ακόμη αυτού, του μεγάλου ερωτηματικού του πυρήνα του ποιος είναι ο «φονιάς του αδερφού μου», ανασυντάσσει και ερευνά ο συγγραφέας με ένα τεράστιο ερωτηματικό στο τέλος, που εκτινάσσει αυτούς που ανατίναξαν την καθημερινότητά μας.
Ο Ντίνος Ποδαράς, παγιδευμένος στα χρέη του θα γοητευτεί από τον σκοτεινό αδίστακτο κόσμο της νύχτας και του τζόγου με την ελπίδα να κερδίσει και να σώσει τις επιχειρήσεις και την αξιοπρέπειά του. Το «ταξίδι» του στο Black Pearl, είναι γεμάτο δυνατές συγκινήσεις. Δελεάζεται από την αρχική καλή του τύχη και τα απρόσμενα κέρδη μέχρι που θα διαπιστώσει ότι όλα ήταν μια «πλεκτάνη» της πλανεύτρας τύχης που τον έμπλεξε στα δίχτυα του. Μπροστά στις κόκκινες γραμμές λαμβάνονται αποφάσεις. Οι επιλογές ορίζονται από την τύχη, τις συγκυρίες ή τα πάθη και τις αδυναμίες; 
Ο αναγνώστης ζει και βιώνει τις στιγμές όπου κυρίαρχο ρόλο παίζει η ενσυναίσθηση κι έτσι συμπάσχει, δικαιολογεί και ίσως συγχωρεί τις αμαρτίες και τις παράνομες πράξεις, στις πολλαπλές πτυχές του εαυτού του.
Ίσως θα ήθελε να ζήσει όσα ζει ο πρωταγωνιστής.
Ίσως όχι.
Απέναντι στα όσα βιώνει (ή προκαλεί) ο πρωταγωνιστής υπάρχει η φωνή της συνείδησης, μια γυναίκα  η Αρετή, η οποία με τη στάση της υπενθυμίζει συνεχώς –σε όλους μας – τα όρια της ηθικής και γιγαντώνει τα διλήμματα μπροστά στις όποιες αποφάσεις και ενέργειες.
Χλιδή, πολυτέλεια, φτώχεια και απελπισία, ναρκωτικά, πόρνες, ευδαιμονισμός, λαθρεμπόριο, διαφθορά, οι αδίστακτοι άνθρωποι της νύχτας, οι νεκροί, οι καραντίνες της πανδημίας του κορονοιού, ο φόβος, η εκκλησία, η πίστη και η απιστία, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η καθημερινότητα αλλά και το έντονο χιούμορ, όλα αυτά μαζί, συνθέτουν το μυθιστόρημα μιας αληθινής ζωής και μπαίνουν στη ζυγαριά ως αντίβαρο στην τύχη. 
Μια κεντρική ιστορία με δεκάδες άλλες μικρές καθημερινές ιστορίες και απρόοπτα, ένα αινιγματικό, ατμοσφαιρικό βιβλίο, μία εθιστική περιπέτεια του σήμερα, όπου η αγωνία και οι συγκινήσεις, με τις υψηλές τεχνικές, τις συναρπαστικές περιγραφές και τη δημοσιογραφική γραφή του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, σε ταξιδεύουν ως το τέλος με αμείωτο ενδιαφέρον και πολλές ανατροπές. Ακόμη και στην 613 σελίδα, την τελευταία σελίδα του βιβλίου, σας περιμένει νέα έκπληξη.
Ένα συναρπαστικό βιβλίο, ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, στις σελίδες του οποίου, μέσα από τη μυθοπλασία, καθρεπτίζεται η πραγματική ζωή και οι ανθρώπινες αξίες του σήμερα.
Ο τ. νομάρχης Πιερίας κ. Γιώργος Παπαστεργίου και η κ Σημέλα Ελευθεριάδου
στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στην ΚατερίνηΗ αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου στην βιβλιοπαρουσίαση


Ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος με την κόρη του Μαρία(αριστερά)
και τους εκδότες Ελένη και Κυριάκο Προβατίδη

Το who is who του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
O Θεοχάρης Μπικηρόπουλος γεννήθηκε στο Villigen(Stuttgart) της Γερμανίας. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί από 16 χρονών στον τύπο της Κατερίνης με σημαντικές δημοσιογραφικές επιτυχίες και παρεμβάσεις στην κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική ζωή της Πιερίας.
Ιδρυτής και συνεκδότης της εφημερίδας ΕΠΙΛΟΓΕΣ της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, των περιοδικών WEEK, MUST και στη συνέχεια του «MUST- 4 Εποχές» τη δεκαετία του ΄90 ως το 2005 .
Διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων σε τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, τηλεπαρουσιαστής ειδήσεων και εκπομπών. Συνεργάστηκε με όλες τις τοπικές εφημερίδες, υπήρξε ανταποκριτής Αθηναϊκών ΜΜΕ, κειμενογράφος διαφημίσεων και λογογράφος.
Εργάσθηκε ως υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, σε Νομάρχες και Πολιτικά Γραφεία.
Υπήρξε υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνιακής υποστήριξης σε υποψήφιους που εκλέχθηκαν, συμμετείχε και συμμετέχει σε ομάδες επικοινωνίας και πολιτικού σχεδιασμού.
Ενεργό μέλος πολλών Συλλόγων με πολυποίκιλη δράση.
Μέλος της «Ελληνικής Εταιρίας Δημοσίων Σχέσεων».
Διετέλεσε «Συντονιστής» της Ομάδας Επικοινωνίας και ΜΜΕ του «Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής», τη διετία 2006 και 2007.
Από το 2004 ως τον Ιανουάριο του 2008, διετέλεσε, Υπεύθυνος Τύπου και Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου, στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα.
Κάτοχος του Μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc «Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας» της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας 2008-2010 (Ε.Σ.Δ.Υ. μέλος των: WHO, ASPHER, EAPHSS, EHMA, FICOSSER). Μελέτες και εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε πρακτικά συνεδρίων. To 2007 παρακολούθησε το ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ΣΤΟΑΣ ΒΙΒΛΙΟΥ.
Τιμήθηκε από το Δήμο Κατερίνης στις 22-7-2006 «για την προσφορά με το έργο του στη πνευματική ζωή της Κατερίνης και στα Ελληνικά Γράμματα».
Ιδρυτικό μέλος και τ. Αντιπρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.
Μέλος της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνών Πιερίας.
Μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολύμπου 2016.
Μέλος της κριτικής επιτροπής του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης 2017, του ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΤΕΧΝΗΣ
Συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίηση Πάτρας, 1-4 Σεπτεμβρίου 2022, μεταξύ 65 Ελλήνων και ξένων ποιητών, στη διάρκεια του οποίου τιμήθηκε για το έργο του ο Τίτος Πατρίκιος.
Ζει και εργάζεται στην Κατερίνη ως εκπαιδευτικός στο Δημόσιο ΙΕΚ του Υπουργείου Υγείας στην Κατερίνη, όπου διετέλεσε διευθυντής.

Τα βιβλία του και οι συμμετοχές σε συλλογικές εκδόσεις:
· «Κάτι στιγμές» (1992), Eκδόσεις ΠΕΡΙ
· «Ο κήπος με τα ρόμπολα» (2003).
· Εικονογράφησε μέρος του βιβλίου «Η Ελλάδα με χρώμα ,ήχο, εικόνα και λόγο» (2002) των εκδόσεων «Εκδοτική Όλυμπος -Γ. Ράπτης»).
· «Η εξ-ΟΥΣΙΑ της Επικοινωνίας –Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων» (Eκδόσεις Παπαζήση, Πρόλογος του Άρη Σπηλιωτόπουλου)
· Η Βαλίτσα, Eκδόσεις Σαββίδη 2008 (μετάφραση στα Αγγλικά, Κρυσταλλία Παπαδοπούλου, One-act play : “The suitcase”).
· Εγώ; Εσύ… Θέατρο, 2011.
· «Αλκυονίδες Νύχτες», Τα Ερωτικά – ανθολογία περιόδου 2004-2011
· «Οδυσσέα, μη γυρίσεις στην Ιθάκη». Τα Ερωτικά – ανθολογία περιόδου 2004-2011. 2011.
· «Οι έρωτες της Ενδορφίνης», Ποιητική ενότητα στην ελληνοιταλική δίγλωσση έκδοση Tra ludiche evoluzioni interior si cerca l’amore /Ανάμεσα σε εσωτερικά παιχνίδια εξέλιξης αναζητάται η αγάπη/Θεοχάρης Μπικηρόπουλοσς, Ornella Cappuccini, Giovanni Campisi. [Μετάφραση στην Ιταλική γλώσσα των ποιημάτων του Θεoχάρη Μπικηρόπουλου: Χαϊδεμενοπούλου Γεωργία. [ΠΟΙΗΣΗ-Δίγλωσση Ιταλοελληνική έκδοση, εκδόσεις Edizioni Universum, Italia 2014.
· Κρίσεις επιΚρίσεων (Ήταν λέει… στο σπίτι του πρωθυπουργού. Γιατί δε μιλάς; Υπό Σκιήι). Εκδόσεις Όστρια , 2015
· ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΗΣΕΩΣ- Συλλογικό έργο. Εκδόσεις Όστρια, 2016.
· Αλκοόλ –Αλκοολισμός. Χρήση και κατάχρηση. Έρευνα για τις στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών στη Μακεδονία. Εκδόσεις Όστρια, 2016.
· Ορφέας και Λειβηθρίδες (Χαικού) Εκδόσεις Όστρια, 2017.
· Ποιητική Ακαδημία Ελλάδας, Συλλεκτική έκδοση, συλλογικός τόμος, επιμέλεια Δ. Ιατρόπουλος, Εκδόσεις της Νέας Διάστασης, 2018.
· Χωροχρόνος, Παναγιώτης Φτάρας, συμμετοχή στο «φωτογραφικό λεύκωμα και λογοτεχνία», 2018, εκδόσεις Όστρια.
· Ο Κένταυρος που αγαπούσε τη Γοργόνα, μυθιστόρημα,656 σελ., 2018, εκδόσεις Όστρια.
· ΚΕΦΑΛΟΣ-λογοτεχνικό ημερολόγιο 2021. (Συλλογικό έργο Δεκέμβριος 2020).
· Galaxy, Εκδόσεις Edizioni Universum, Italia 2021 (συλλογικός τόμος στην Αγγλική γλώσσα)
· Είδωλα στον καθρέπτη, θέατρο. (Πλήρης ημερών, Η εξομολόγηση της πεταλούδας, Σοκολάτα υγείας.) Εκδόσεις Οξύνοια, 2021.
· EMERGENZA CLIMATICA, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το κλίμα, Ιταλία, Edizioni Universum (συλλογικός τόμος σε 5 γλώσσες) 2022.
· Δύπνοος έκφραση, ποίηση και κολάζ, Θεοχάρης Μπικηρόπουλος –Ειρήνη Μητούδη, εκδόσεις ΜΑΤΙ 2022.
· POETAE MUNDI, πολύγλωσση συλλογική ποιητική ανθολογία στην Ιταλία, εκδόσεις Edizioni Universum,2023 (συμμετέχει με 9 ποιήματα).
· PAX TOTO ORBE TERRARUM πολύγλωσση συλλογική ποιητική ανθολογία στην Ιταλία, εκδόσεις Edizioni Universum, 2023.
· «BLACK PEARL», Μυθιστόρημα, εκδόσεις ΜΑΤΙ -Δεκέμβριος 2023.


Έχει επίσης 10 ανέκδοτα θεατρικά έργα και 4 ακόμη ανέκδοτες ποιητικές συλλογές.
Η ζωγραφική και το σκίτσο είναι (επίσης) αγαπημένοι του τρόποι έκφρασης.
Συμμετείχε στα «Αικατερίνεια 2008» (1-11-2008) με έκθεση σκίτσων περιόδου 1981-2008.
Ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από τον μουσικοσυνθέτη Μπάμπη Ναβροζίδη.
Κείμενά του συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο «Λογοτεχνικές εκδόσεις, μαρτυρίες και αφηγήσεις στην Πιερία 1918-2010» Αντώνης Κάλφας, Κατερίνη 2011,του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κατερίνης.

 

Best Of

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι...

Η… παράσταση «Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντά πολίτες… προσωπικά στο γραφείο του»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Παλαιοί πολιτικοί, με ειδικό βάρος...

Ο… Φλωρίδης θα πάει να ψηφίσει στο ΠΑΣΟΚ;

Μαύρη Λίστα Πηγή: One Voice Η Άννα Διαμαντοπούλου εναντίον του Μητσοτάκη…...

Χατζηδάκης: Αν η Ευρώπη θέλει παραπάνω επενδύσεις, πρέπει να έχει και αντίστοιχα υψηλές φιλοδοξίες

Στη σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN, στην οποία την Ελλάδα...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι...

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής...

Η Ευρώπη θα είναι πάντα… γυναίκα

  Η εικόνα στον καθρέφτη θα έχει πάντα γυναικείο χαμόγελο...

Οι λαοί που σέβονται τον εαυτό τους… δεν αράζουν στον καναπέ

Του Μάνου Οικονομίδη Twitter@EmOikonomidis Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "One Voice",...

Η… παράσταση «Ο Στέφανος Κασσελάκης συναντά πολίτες… προσωπικά στο γραφείο του»

Ανορθογραφίες Γράφει ο… Insider Πηγή: One Voice   Παλαιοί πολιτικοί, με ειδικό βάρος...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Τσίπρας θα… λείπει από τα ψηφοδέλτια του «κόμματος Κασσελάκη»

Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice Ακόμη και πολιτικά… άβγαλτοι καταλαβαίνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, για όσο διάστημα τον… ανέχονται ως πολιτικό, επιδιώκει να αντικαταστήσει...

Ο παρουσιαστής που αντιμετωπίζεται από τα social media ως «φερέφωνο»

  Γράφει το «Βαθύ Λαρύγγι» Πηγή: One Voice   Στα χρόνια της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων, η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ είναι οι δυο «Θεσμοί» που έχουν απαξιωθεί...

Η Ευρώπη θα είναι πάντα… γυναίκα

  Η εικόνα στον καθρέφτη θα έχει πάντα γυναικείο χαμόγελο και γοητεία. Η Ευρώπη θα είναι πάντα... γυναίκα. Συνθέτοντας αντιθέσεις και πληθυντικά αφηγήματα. Επιχειρώντας να...