Σε αναζήτηση του διαδόχου του Ζελένσκι, ο οποίος συνεχίζει να κυβερνά με στρατιωτικό νόμο
Στο περιθώριο της επικίνδυνης κλιμάκωσης που καταγράφεται στο ουκρανικό μέτωπο, με… πυραύλους να εκτοξεύονται από τη μια προς την άλλη πλευρά, στην Ουάσινγκτον συζητείται πλέον έντονα το σενάριο των προεδρικών εκλογών στο Κίεβο, μέχρι την άνοιξη του 2025.
Που θα συνεπάγεται πιθανότατα την… απόσυρση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την εξουσία, με το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ να.. ξεσκονίζει τις λίστες με τους πολιτικούς που κινούνται πέριξ του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου, και θα μπορούσαν να σηκώσουν τη σκυτάλη, στο πλαίσιο της συνέχισης της αδιατάρακτης σχέσης της Ουκρανίας με τις Ηνωμένες Πολιτείας.
Η… αναλώσιμη διάσταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι εμφανής τους τελευταίους μήνες, με δημοσιεύματα στα αμερικανικά ΜΜΕ να αποκαλύπτουν σκάνδαλα διαφθοράς με επίκεντρο τον Ουκρανό Πρόεδρο, και να προσκομίζουν… ίχνη για τη μεταπώληση στη μαύρη αγορά, όπλων τα οποία έστειλε η Δύση στην Ουκρανία, προκειμένου να πολεμήσει τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.
Υπέρ της απόσυρσης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρονται να τάσσονται, παρασκηνιακά, τόσο η Μεγάλη Βρετανία, η οποία έχει ενισχύσει γενναιόδωρα την Ουκρανία, όσο και η Γερμανία με τη Γαλλία. Κρίνοντας ότι ο Ουκρανός σημερινός Πρόεδρος δεν μπορεί να υπηρετήσει το αφήγημα της επόμενης μέρας, με την ανοικοδόμηση της χώρας του από δυτικές εταιρείες στο επίκεντρο.
Του Κυριάκου Βελισσάριου