Το… ατίθασο όνειρο του Τόνι Μπλερ να επιστρέψει “παράκλητος” στην πρωθυπουργία

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Η Ιστορία μας έχει επιβεβαιώσει, με πολλαπλές αφορμές και σε διαφορετικέ συγκυρίες, ότι οι μεγάλες κρίσεις μπορούν να προσφέρουν και μεγάλες ευκαιρίες.

Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτεται ο Τόνι Μπλερ, με τον Βρετανό πρώην πρωθυπουργό να… ονειρεύεται μια επική επιστροφή στο Νο10 της Ντάουνινγκ Στριτ, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, σε μια κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, που θα αναλάβει να βγάλει το Λονδίνο από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε το Εργατικό Κόμμα και το οδήγησε στην εξουσία μετά από δεκαετίες, με τον ίδιο να παραμένει στην πρωθυπουργία κερδίζοντας τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, με αφετηρία το 1997, στον επίλογο της διαδρομής του ωστόσο, η δημοφιλία είχε… πιάσει πάτωμα, με αποτέλεσμα να παραδώσει την ηγεσία στον Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος και ηττήθηκε πανηγυρικά στις εκλογές από τον Ντέβιντ Κάμερον των Τόρις.

Το σενάριο επιστροφής του Τόνι Μπλερ, προφανώς και διατηρεί… μυθιστορηματικά χαρακτηριστικά, και μόνο το ότι… συμφωνεί με αυτό με ο Νάιτζελ Φάρατζ ωστόσο, προκαλεί δέος.

 

 

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος