Θεοχάρης Μπικηρόπουλος: Στην Ελλάδα, χωρίς εκλογές… δεν μπορούμε

Γράφει ο Θεοχάρης Μπικηρόπουλος

Πηγή: olymposvoiceblogspot.com

ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ …με τον Θεοχάρη Μπικηρόπουλο

 

Καλό φθινόπωρο… 

Μα πώς να είναι καλό με όσα ταλανίζουν την καθημερινότητά μας;


***
Κατ΄αρχήν, το κύμα ανατιμήσεων και η ακρίβεια εισέβαλαν ξαφνικά στη ζωή μας προμηνύοντας ένα “βαρύ” χειμώνα, μέχρι το καλοκαίρι του 2022 (σύμφωνα με τις προβλέψεις). Αυξήσεις σε όλα, στα τρόφιμα, στο πετρέλαιο, στην ενέργεια, θα επηρεάσουν τη ζωή μας όσες πρωτοβουλίες κι αν λάβει η κυβέρνηση.

***

Δέκα χρόνια μνημόνια κι εκεί που πήγαμε να ορθοποδήσουμε, νάσου η πανδημία για να μας αποτελειώσει.


***
Τα Ελληνοτουρκικά, μετά από μια περίοδο “ύφεσης” μπαίνουν σε νέα φάση με τους γείτονες να είναι αφόρητα προκλητικοί, παρουσιάζοντας το άσπρο -στην κυριολεξία- μαύρο, προκαλώντας ανησυχία και βάζοντας τη χώρα σε επιφυλακή και ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο.

***

Πολλές φορές κατηγορούμε και εκνευριζόμαστε με τη στάση της Μέρκελ και του Ερντογάν για όσα κάνουν για τη χώρα τους εις βάρος μας, αλλά δε σκεφτόμαστε ότι,  ό,τι κάνουν το κάνουν για το συμφέρον της πατρίδας τους. Αυτό που πρέπει να κάνουμε κι εμείς όχι μόνο με συμφωνίες αλλά και με σκληρές διαπραγματεύσεις. Θα μου θυμίσετε βέβαια τα μνημόνια και όσα υπογράψαμε, μνημόνια που μας καθιστούν υποχείρια των δανειστών μας.

***

Εμείς κρατούμε βαθιά μέσα μας υψηλά το φρόνιμα και την αγάπη για τα ιερά και τα όσια της φυλής, που φέτος τιμά, γιορτάζει,  τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

***

Δεύτερος χρόνος της πανδημίας του κορωναιού και η κατάσταση στα νοσοκομεία, παρουσιάζει μια εικόνα σα να είμαστε στην …αρχή, με χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς κάθε ημέρα. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, η χώρα γύρισε σελίδα με τις “διευκολύνσεις” προς τους εμβολιασμένους οι οποίοι πλέον “συγχρωτίζονται” ελεύθερα στους κλειστούς χώρους με την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η καθημερινότητα επιστρέφει αλλά η πραγματικότητα αναμένεται να αποκαλυφθεί σε δύο περίπου εβδομάδες.

Γιατί και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν, νοσούν και πεθαίνουν από τον αόρατο εχθρό. Ίδωμεν.

***
Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα που επιδρά στη ζωή και την ψυχολογία μας,  ήρθε και η “Αθηνά”, η κακοκαιρία με τα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων, με τις τεράστιες καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στους πυρόπληκτους νομούς του καλοκαιριού.
***
Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ: μετά το πολύ θερμό καλοκαίρι, ξαφνικά πιάσανε τα κρύα και οι έντονες βροχοπτώσεις, θαρρείς και υπάρχουν δυο μήνες το χρόνο, καλοκαίρι και χειμώνας.

*** 

Βιώνουμε ήδη τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και πρέπει όλοι να κινητοποιηθούμε, με ευαισθησία και αλλαγή στάσης, γιατί όπως έλεγαν οι Ινδιάνοι, “δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας”… ***
Κατά τα άλλα, η ΝΔ μετά από τα 47α γενέθλιά της ετοιμάζεται για τις εσωκομματικές εκλογές της, όπως και το ΚΙΝΑΛ, προσβλέποντας στην επόμενη μέρα και τις προκλήσεις της νέας εποχής.

***

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στις συνοικίες και τα χωριά,  των υποψηφίων για τα κομματικά όργανα της ΝΔ αλλά και οι περιοδείες με ομιλίες των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ.


***
Γιατί στην Ελλάδα, χωρίς εκλογές δε μπορούμε!

***

Με όλα αυτά να μας απασχολούν, ξεχάσαμε να στολίσουμε για τα Χριστούγεννα όπως έκανε ο σύντροφος …Μαδούρο !!!

*** 

Ευχάριστη έκπληξη για τη  λογοτεχνία. Οι σειρές που βασίζονται σε μυθιστορήματα Ελλήνων συγγραφέων κερδίζουν σε τηλεθέαση, τόσο στην ΕΡΤ όσο και στα ιδιωτικά κανάλια και αυτό είναι παρήγορο, στην εποχή των social media που οι αναγνώστες είναι πολλοί λιγότεροι απέναντι στην πλειοψηφία που προτιμά -αντί της ανάγνωσης- την  ευκολία της ..εικόνας!

 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι