Τα τηλεοπτικά κανάλια πιέζουν για καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου 2020

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Τον θλιβερό ρόλο τους καθόλη τη διάρκεια του δράματος με την πανδημία του κορονοϊού, συνεχίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια, ή τουλάχιστον ορισμένα από αυτά.

Σε συνέχεια της πολύμηνης “παρενόχλησης” της κοινωνίας, όταν και κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, κατηγορώντας του για μειωμένη ατομική ευθύνη, και διόγκωσαν το πρόβλημα, ενώ φέρουν ευθύνη για τη χρεοκοπία της εστίασης και του λιανεμπορίου, με απαράδεκτα ρεπορτάζ και σχόλια που φιλοξενούσαν, από το ξεκίνημα του νέου μήνα διακινούν το σενάριο ενός νέου, καθολικού lockdown, τύπου Μαρτίου 2020.

Πιέζουν δηλαδή την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια σκληρή καραντίνα, αδιαφορώντας για τις δραματικές και μη ανατρέψιμες συνέπειες που θα έχει για την οικονομία, αλλά και για το κλίμα αντίδρασης που θα φουντώσει στην κοινωνία, όπως καταγράφεται ήδη σε άλλες χώρες, λόγω της κόπωσης και της απόγνωσης των πολιτών.

Το οξύμωρο με τη στάση των τηλεοπτικών καναλιών, είναι ότι δείχνουν… να μην ενοχλούνται από την απαξίωση με την οποία τα αντιμετωπίζει η κοινωνία, κάτι που καταγράφεται από τη δραματική συρρίκνωση της τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος